| speedgoblin a întrebat:

Vreau sa plec la munca in America in Las Vegas, Nevada(in domeniul IT).
1.Ce acte trebuie sa fac pentru a putea pleca si pentru a putea munci acolo si unde ar trebui sa le fac?

2.Stiti vreun site unde pot cauta locuinta sa inchiriez?(apartamente, garsoniera*)?

*Nu stiu daca se gaseste asa ceva pe acolo...

Dau funda pentru cel mai bun raspuns..multumesc

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Pai trebuie sa incepi cu viza. Pentru asta trebuie sa ai de la angajatori o hartie oficiala cum ca vor sa te angajeze acolo, cu salariu, perioada de angajare etc. La ambasada iti trebuie programare, deci cel mai sigur intereseaza-te direct la Ambasada care e procedura si ce acte trebuie sa le duci. O sa ai si un interviu ca sa-ti dea viza, evident in engleza. http://romania.usembassy.gov/visas.html
Pentru casa ii poti ruga si pe angajatori sa-ti dea ceva nume de agentii imobiliare de la ei sau ceva site-uri, sau poti cauta tu direct pe net, presupun ca stii engleza - real estate agencies Las Vegas, macar sa-ti faci o idee ce preturi sunt si ce se gaseste. Vezi ca la ei casele se considera dupa nr. de dormitoare, deci 1 bedroom inseamna ce e la noi 2 camere de fapt. Dupa ce obtii viza si pleci iti faci acolo cazare la un hotel, ca nu poti inchiria casa de aici, te duci cu 2-3 zile inainte de inceperea serviciului si te duci la vizionari si-ti alegi linistit casa in care sa locuiesti. Succes!

6 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

In primul rand, iti trebuie viza de la Ambasada SUA pentru asta, si ma cam indoiesc s-o obtii asa, pur si simplu. Cel mai bine este sa-ti gasesti mai intai job-ul, printr-o firma de recrutare fie din Romania, fie de SUA, sau sa gasesti de lucru ceva direct la vreo firma din locatia de interes si apoi ei te pot ajuta si cu viza, si cu cazarea. Oricum, daca nu pleci de aici cu job-ul deja gasit trebuie sa-ti traduci toate actele de studii, cu extrasul din registrul matricol din facultate, traducerea actelor personale dar si ale tuturor diplomelor obtinute pentru a putea obtine echivalarea acolo si a putea lucra in baza lor.

| speedgoblin explică (pentru mixxjim):

Am jobul acolo dar au zis ca de restul ma ocup eu..si nu stiu ce sa fac...

| doctorandus a răspuns:

Daca e job primit prin e-mail fara sa-l fi cerut e spam (escrocherie nigeriana).

| speedgoblin explică (pentru doctorandus):

Nu este prin e-mail..am aplicat la o firma acolo si au venit ei in romania..interviul a fost la Bucuresti si a ramas sa imi trimita un pre-contract sau ceva de genu...

| alessia5158 a răspuns (pentru mixxjim):

Interviul pentru viza USA se desfasoara numai in limba romana---toti ofiterii consulari sunt buni cunoscatori ai limbii romane.Stiu asta, pentru ca am deja o viza