"Expulzarea" la periferie ar ajuta partial, numai daca s-ar intrerupe total si reclama peste tot, in special in online.
Si daca s-ar face educatie financiara in scoli, daca li s-ar prezenta metode mai putin nocive de a-si pastra, investi si multiplica finantele.
Ai impresia ca doar in Occident se joaca?
Au aparut peste tot unde exista bani, si unde au gasit fraieri.
E plin si in China (dar numai controlat de guvern, cele care sunt in afara sistemului sunt ilegale), si alte tari asiatice.
In Rusia momentan exista doar 4 zone unde sunt legale, in rest le-au interzis in 2009 si 2014.
Dar nu vreau sa ma gandesc cate functioneaza la negru.
Nu uita ca Ruleta Ruseasca e tot un "joc" de noroc, chiar daca nu castigi bani, ci daca ai mai putin noroc, mirosi florile dinspre radacina.
Pe asta n-au inventat-o americanii.
Domnul Dracula și păcănelele?!
Aww, trist că și dv a trebuit să vă confruntați cu așa ceva. Deși nu e un viciu cu substanțe, e o iluzie faină, acest joc și aceste păcănele. Și această iluzie, de multe ori, o luat chiar și vieți.
Ar fi fain să vorbiți pe aici despre dv și despre povestea dv, ca să arătați și altora că dacă vrei, se poate și te poți lăsa de ele, cumva, dacă în sufletul omului zace o mică motivație de a se lăsa de drăciile alea.
Păi asta este soluția găsită de marea majoritate a lumii civilizate. Fără reclame și sălile în locuri greu accesibile să spun așa.
De exemplu, în SUA doar în Las Vegas poți juca. Dar ca să ajungi acolo trebuie să zbori/conduci mii de km, să te cazezi la un hotel (extrem de costisitor etc.
Orice persoană rațională s-ar întreba: Merită efortul? E cu totul altceva, față de cum este când le pui la botul calului
La negru? În secolul 21 mai e ceva la negru sau ilegal? Până și ilegalul a devenit legal în secolul 21.
Dar trist că s-a ajuns aici. Cred că și în China a ajuns. Ei ce ar avea? Mai ales că și ei au nebuniile lor, chinezii, de ce nu ar îmbrățișa ei și jocurile astea.
Dar e trist că ceva fără substanță (adică jucătorul nu consumă în organism o substanță anume, ca la droguri, mâncare, alcool, și totuși) produce o dependență de 5 ori mai mare și decât drogurile. Chiar nu înțeleg uneori, cum o simplă iluzie și adrenalină pot provoca așa mare dependență?
Ce ne miram?
Toti am vrut liberalism, in liberalism omul nu conteaza ci doar banul, e logic de ce marile modele permit asa ceva. Sunt platiti gras pentru sa faca reclama.
Asta se si doreste, sa capteze cat mai mult sa faca ei miliarde.
De aia se permite astea.
Si noi luam ce e rau ca asa trebuie sa facem, e directiva din afara, doar nu vor aia sa fim dezvoltati si ordonati sa le facem concurenta economica.
Politica noastra e facuta la Beuxelles, am dat resurse, am dat pamanturi, am vandut tot, altfel nu te baga in UE ca nu indeplineai nici pe departe conditiile.
Avem si aici un liberal sadea, niciodata nu vb de ceva pro omul de rand!
Totul pentru bogati, de ex zice ca impozitele pe apartamente la amarati e mic, dar nu zice ca astia iau impozit de **** la firmele f mari si mari ca sa se imbogateasca ei, nicaieri in UE nu este asa, insa si asta e impus de UE ca sa castige ai lor.
Cica nu ai bani sa te duci in mizerie la tara, nu zice ca statu sa aiba grija sa fie niv de trai bun pe munca ta ca sa ai bani sa stai in orase.
Vezi? Asa si aia de sus.
Deci ai aici un exemplu foarte clar de inumanism, dar nu are sens sa zic cine e. Ca asta e doctrina liberala.
Oricine vine gandeste la fel.
Cand l-am intrebat de ce nu zice nimic pro om, NU a zis nimic.
Liberal = inuman daca stie doctrina, multi is liberali fara sa stie ce inseamna sperand sa fie bine.
Daca vreun politician face altceva, scot aia scheletii din dulap la fiecare si nu mai pupa ei in politica vreodata.
Votezi din mafiotii pusi pe lista, daca vrei sa faci ceva bun, NU ajungi pe liste, sunt grupuri de interese care finanteaza si trebuie sa faci ce zic ei.
Nu exista centru, se rezolva la psiholog daca se rezolva.
Solutia e sa fie interzise total, nici sa le pui in afara, ca se duc acolo si tot joaca cine vrea.
Ca si mancarea, pui chioscuri in curtile scolilor si pe de alta dai din gura ca sa nu mai mancam, hai sa fim seriosi.
Adica te faci ca faci ceva stiind ca nu merge asa.
Scoate de pe piata toate otravurile sau aproape toate, si vedem apoi cum e cu, copiii care nu vor mai stii de dulciuri.
Pe vremea mea nu erau chioscuri in curtea scolii, macar atat.
Cred ca acum ai inteles, ii doare pe ei in sosete ca se sinucid astia de la pacanele.
Speculeaza natura umana inclinata catre dependente (acest mecanism nu e intamplator, ajuta odata la supravietuire), si gata, te-a prins fara vina ta.
Nu pe toti, pe unii.
Trebuie interzise total, nu altceva, orice altceva e cacao.
Reclamele nu au treaba, sunt n canale de Youtube care promoveaza, etc.
Aici se speculeaza natura umana, ce educatie? Ei stiu asta, cand intra creierul in ciclu lui, nu mai ai control.
De ce sa faci educatie sa nu mananci ciocolata cand ea poate sa nu mai existe, nu stii de ea, nu vrei.
Fa tu educatie la 10000 de copii si vezi cati mananca.
Scoate tu dulciurile de pe piata si vezi cati mananca, si ai sa vezi metoda cea mai buna.
Deci hai sa fim seriosi.
1. Nu. 2. Nu. 3. Pentru bani. 4. Se presupune. 5. Ai doar impresia. 6. Există online. https://www.gamblersanonymous.org/ga/.
Nu ai invatat nimic de pe vremea lui Ceasca?
Cu cat interzici un lucru mai mult, cu atat mai mult se vor gasi cai de ocolire, si va intra pe piata "neagra".
Ce rezolvi daca interzici tigarile si producerea lor?
Isi face omul acasa, din canepa, contrabanda cu tutun va exploda, etc
Ciocolata nu e nociva, zaharul din ea nu e DELOC sanatos (celelalte E-uri se gasesc oricum si in multe alte alimente).
Scoate tu zaharul de pe piata, daca poti.
Singurul mod de a stopa un lucru, e pedeapsa cu moartea, gen Thailanda, Malaezia, Filipine. Si ei au adoptat-o de nevoie, ca rezolvare extrema, pentru ca chiar nu mai faceau fata la un moment dat.
Malaezia tocmai se gandesc sa o scoata, dupa cazul cu tanarul roman, plus multi altii...
Nu exista, se ocoleste interdictia ca se accepta de sus, altfel nu mai misti.
Asta nu ati inteles multi din voi.
Si chiar si asa daca ar fi contrabanda nu ar mai fuma oricine ca va fi f scump ca drogurile, si vor fuma doar cei cu bani, deci oricum se va reduce cunsumul de tigari.
Pune tu drogurile la liber sa vezi cati consuma, si cati consuma acum?! E o f mare diferenta.
Si atata iti trebuie sa faci contrabanda, ca orice client poate fi potential politai, si te prind de nu te vezi daca chiar vreau asta.
Nu neaparat te omor, te bag la puscarie grea sa muncesti sa iti platesti intretinerea acolo si in plus la stat la buget.
Si pana la urma romanul ala era vinovat in Malaezia, asta e.
Si cu zaharul la fel, exista Stevia Rebaudiana care e okey, nu are kcal, nu urca nici glicemia.
Nu se vrea sa se scoata, atata tot. Pe motivul "vaaaai asta nu rezolva problema".
Si in cazul ala si cu contrabanda nu mai papa orice copil dulciuri ca nu-si mai permite.
Deci hai sa vedem adevarul. Voi cadeti in capcana astora de sus care baga exact motivul pe care il bagi tu?!
Si eu obisnuiam sa joc la pacanele zi de zi de zi, pana cand intr-o zi a iesit fum din unul, mirosea a ars, se supraincalzise la cat muncea pentru mine, ca sa imi faca dolarii.
De atunci nu am mai calcat.
Dar pe bune acum, am avut o mica pasiune pentru poker intr-o perioada a vietii. Ma vedeam la acele campionate televizate. Bine ca mi-a trecut ca imi irosea o gramada de timp.
Deci ii compatimesc saracii. Dupa ani si ani de jucat unii nu mai reusesc sa se inteleaga, de ce tot se duc acolo si ce vor. Poate e o forma de criza existentiala.
Tu ești fată, right?
O fată la păcănele?!
Chiar mi se pare greu să-mi închipui o fată în locurile alea.
Mereu am crezut că jocurile de noroc, sunt tărâmul masculilor. )
Dar mă bucur să aud că ai reușit să te lași de ele. Deci acel fum ieșit din aparat, o fost răspunsul lui God la problema ta. Ce aș dori să-mi răspundă și mie, dar nu știu de ce, tot mi se pare că m-a abandonat.
Nu, nu, acolo glumeam cu pacanelele dar ar fi bine sa aiba un prag de autodistrugere aparatele alea
Poker din pacate jucam, dar online, nu fizic cu masculii... mda am avut perioade obscure.
O sa iti raspunda Bunelul, stai linistita. Da-mi un mesaj, spune-mi, sunt tot problemele despre care postai?
Zilele astea am dat peste niste conferinte interesante, spiritualitate-psihologie. Ma gandeam sa ti le trimit, cred ca ti s-ar parea interesante.
Hei, fain. Mă bucur că nu jucai la păcănele de fapt. )
La mine non-stop e ceva, așa că nici nu mai știu despre ce probleme vorbești.
Dar da, sunt multe și cred că de data asta chiar o să cedez. Sper să mă pot interna la spital, oricum Prozacul e apă de ploaie. Nu mă ajută deloc cu fricile. Am eșuat constant.
De ce nu postezi? Ne dam si noi cu parerea pe aici si poate gasesti ceva util
Crezi ca viata ar trebui sa fie altfel, fara suferinta? Sau ca moartea ar fi sfarsitul suferintei? Nu avem nicio garantie
Si nimeni nu trece prin viata fluierand, toti au perioade cand se chinuie mai mult si altele cand e aparent mai bine.
Ce să postez? Te referi la probleme? Oricum nu mi le poate rezolva TPU-ul ) îți dai seama că așa ar fi fost too much easy. Dar mna, nici nu poate înțelege cineva care nu trece prin asta. Iar cât de ascultat, oricum fac terapie de câțiva ani și m-o tot ascultat terapeuta. Și nu s-a rezolvat nimic observ.
Am plecat la Timișoara cu gânduri high. Mătușica mi-a prezentat o versiune faină a Timișoarei, eu neștiind zona și luându-mi chirie în zona gării de Nord, am avut o traumă. Cum de aia e frumusețea Tm. Apoi am ajuns a doua zi și prin centru și mi s-a părut ceva mai fain. Dar apoi mi-am luat cazare cu voucher și am aflat că e o cazare la comun. Și mi s-a tăiat și am fugit acasă. Acum sunt în tren spre București, apoi spre Călărași. Și acolo nu mă prea așteaptă nimic. Dacă nu am fost în stare într-un oraș nou, unde nu mă știe nimeni să mă adaptez și să aplic pentru un job. Crezi că voi fi în stare în orașul meu, unde oricum toți cu toți se cunosc și oricum majoritatea știu că nu am prea lucrat. Și nu am cum să mint pentru anii care nu i-am muncit. N-am crezut că mereu o să mă lovesc de job. Dar acum au mai venit și altele peste mine. Că am plecat ca să fiu departe de mama și să mă maturizez și eu am fugit iar acasă. Asta nu e viață. Sper să mor repede. M-am săturat Lavi dragă de mine, de viața mea, de soarta mea.
Stai linistita, viata e lunga, o sa ai destule ocazii sa te angajezi. Nu e un lucru iesit din comun sa ai probleme in primii ani de job, multora li se intampla asa.
Ai mers tocmai la Timisoara. Inseamna ca ai avut o sare de spirit buna daca ai fost dispusa la asta. Deci lucrurile se mai schimba, nu e nimic batut in cuie.
Ia o pauza de la atatea griji, e obositor si chinuitor asa. Daca ai pe cineva drag cere-i o imbratisare.
Nu știu, dragă Lavi, dar eu fără job nu pot trăi. Am acceptat că altceva nu pot avea, dar job nu pot accepta să nu am. Dar nici să fie așa de greu să-l obții, nu mi se pare ok. Deoarece pentru unii e traumatizant, plus că unii chiar nu pot deveni altceva ca să fie pe gustul angajatorilor și al colegilor. Nu mai zic pe calapodul jobului.
adrianajollie întreabă:
Adi1987 întreabă: