| Wehrmacht a întrebat:

Ieri si azi am vazut pe acest site un utilizator care intreba cum se poate sinucide repede si fara dureri.Comit vreo ilegalitate daca ii spun cum sa faca asta daca nu sugerez ceva care ar pune in pericol persoanele de langa cel care vrea sa se sinucida(ex.: accident de masina,explozie, gaze toxice...etc.)?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai putea fi acuzat de inlesnirea sinuciderii, conform Codului penal, citez:
"ART.191.Determinarea sau înlesnirea sinuciderii
(1) Fapta de a determina sau înlesni
sinucidere a unei persoane, dacă
sinucidere a a avut loc, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani.
(2) Când fapta prevăzută în alin. (1) s-a săvârşit faţă de un minor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani sau faţă de o persoană cu discernământ diminuat, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 10 ani.
(3) Determinarea sau înlesnirea sinuciderii, săvârşită faţă de un minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani sau faţă de o persoană care nu a putut să-şi dea seama de consecinţele acţiunilor sau inacţiunilor sale ori nu putea să le controleze, dacă
sinucidere a a avut loc, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Dacă actele de determinare sau înlesnire prevăzute în alin. (1)-(3) au fost urmate de o încercare de
sinucidere, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate."

| Blonda00 a răspuns:

Tu nu ai minte? Cum ai putea sa ajuti pe cineva sa se sinucida?
Eu nu te inteleg tu ai minte?
Poate omul ala e bolnav cu capul... big grin
poate... are probleme dar nu tb sa mori pentru niste probleme dale dracu de probleme... big grin DEci sfatul meu este: Spune-i asa : Nu as pute sa te ajut sa te sinucizi!

| vangaelis a răspuns:

Conștiința ce-ți spune în cazul acesta?

| Wehrmacht explică (pentru Blonda00):

Nu ajut pe nimeni ca nu-i dau eu substantele.
Daca un om a decis ca nu vrea sa mai traiasca nu poate decide altul ca nu e bine.Singura diferenta este ca informatiile pe care i le dadeam puteau face diferenta dintre o moarte rapida si una lenta si durereoasa, inspirata din ce a vazut prin filme(multe persoane cred ca un pumn de orice fel de pastile te ucid fara sa suferi).

| Wehrmacht explică (pentru vangaelis):

Constiinta imi spune ca pot ajuta acea persoana sa moara fara dureri.
Iti spun din proprie experienta ca "incurajarile" celorlalti nu conteaza pentru o persoana care se gandeste la sinucidere.Cand ajungi sa gandesti asa o faci pentru ca nu gasesti nimic care sa te tina in viata. Daca tu nu reusesti sa faci asta cum poate sa o faca altcineva? Daca nu ai observat exista unii atat de idioti incat ii si enumera unei persoane niste motive pentru care sa traiasca.Cum dracu' sa faci asta daca habar n-ai in ce stare este acea persoana? Poate afli ca nu are familie abia dupa ce ii spui ca merita sa traiasca pentru familie.

| Blonda00 a răspuns (pentru Wehrmacht):

Da iti mai spun ceva nu prea imi pasa de LUMEA nebunawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi poti spune mie prin mesaj privat, nu o sa stie nimeni crying te rog crying

| PedoBarbie a răspuns:

Da. Comiţi.