| Dragosdoar a întrebat:

Imi poate da si mie cineva niste grafice/tabele cu numarul de accidente fatale produse sub influenta drogului atat de mult iubit de romani numit ''alcool?
Incerc sa inteleg de ce este atat de pozitiva perceptia asupra acest drog nenorocit.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cate stiu Romania este pe primul loc la nr de accidente fatale, in ue. Cauzele sunt multiple, dar alcoolul cred ca este pe primul loc. Ar mai fi si coruptia, multi analfabeti primesc permise contra unei sume de bani. In anii '90 si 2000 puteam da vina si pe infrastructura. Nu sunt sofer, dar din ce vad, soselele arata mult mai bine ca acum 10-20 ani. Reclame la pacanele sunt peste tot, dar o campanie in potriva alcoolului si a drogurilor la volan, nu prea vad.

| sierra1 a răspuns:

~ Dragosdoar: 'alcool...Incerc sa inteleg de ce este atat de pozitiva perceptia asupra acest drog~

eroare (gravă!) - unde vezi tu perceptie pozitivă, legat de alcool și accidente?

| Holiday a răspuns:

Alcoolul nu e drog.

| Dragosdoar explică (pentru anonim_4396):

Sper ca unii nu vor intelege de aici ca eu sugerez sublim sa se interzica alcolul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Banuies ca te referi la accidentele auto...

atunci e simplu, la noi nu se aplica legea, care e destul de blanda ea si asa.

eu spre exemplu am cam 300.000 km facuti. In acesti 300.000 km o singura data, o data, atat a fost testat pentru alcool.

| Mosotti a răspuns:

Nu este pozitiva perceptia asupra acestui drog, se compara doar cu drogurile tari care fac ravagii in maxim 2-3 saptamani de n ori mai rau ca alcoolul, se compara relele intre ele doar.

Dar ai multe probleme de la alcool ca e la liber, daca erau si alealalte la liber era jale. Nu iti mai dadea in cap ca erau ieftine la alea nongalucinogene, dar starea alora era nasolie mare. daca luau halucinogene te trezeai ca te omoara dat fiind ca te-au vazut ca esti un urs care-l ataca.

Nici nu mai conteaza graficele alea, ca se stie la general ca-s multe cazuri de accidente.
Desi exista statistici asa daca ai curiozitate.

https://www.europarl.europa.eu/......infografic

Dar aici nu este doar de la alcool. Desi majoritatea de la alcool sunt.

| adryang78 a răspuns:

Alcoolul nu este un drog. Devine o problemă dacă nu e consumat cu moderație, da.
În privința accidentelor, nu alcoolul este de vină, că nu se toarnă singur pe gât. E vina dobitocului care se urcă băut la volan. Foarte multe accidente se petrec și din cauza vitezei, nu numai a alcoolului. Este rezultatul unei societăți în care simțul responsabilității, bunul simț, simțul civic etc. au devenit defecte.

| GabiDumitrescu a răspuns:

De ce le amesteci? Cunosc destui care iubesc bb-ul, care uneori beau de ii culegi de prin sant, dar la volan nu se urca nici sa ii bati daca au luat un gram de alcool inainte. Si de unde ai scos duma cu perceptia pozitiva? Esti adult, stii ce face alcoolul, stii care sunt posibilele consecinte daca conduci beat sau mai stiu eu ce faci. Nu e vina alcoolului ca esti idiot.

| Dragosdoar explică (pentru adryang78):

Doar ma intreb de ce aceeasi logica nu se aplica si la drogurile usoare. Ce, iarba nu se poate consuma cu moderatie?

| Dragosdoar explică (pentru GabiDumitrescu):

De ce soacietate nu merge pe aceeasi logica si cand vine vorba de iarba sau lsduri?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Https://www.romania-insider.com/fewer-road-accidents-romania-2022
10,5 litri de alcool pe cap de locuitor pe an.

| adryang78 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Confunzi lucrurile. Alcoolul este una, drogurile, alta. Nu ai ce moderație să aplici consumului de droguri.
Strict legat de întrebarea ta, legea interzice să te urci la volan în ambele cazuri.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dragosdoar):

Pentru ca societatea (si aici intelegem politie/vama/politicieni) cistiga mai mult din traficul ilicit al drogurilor usoare/grele ilegale (crezi ca nu se stie clar cine si cita cocaina aduce? dar daca isi ia fiecare partea, de ce sa isi bata capul)

| Dragosdoar explică (pentru adryang78):

Ba ai moderatie. La iarba exita moderatie. Multe studii au demonstrat beneficiile canabisului