anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In afara de a concedia, ce se poate face când angajatii unei companii nu asculta de superiori? Sub scuza ca nu pot mai mult nu își îndeplinesc sarcinile, iar unii dintre ei se cred atat de indispisensabili încât sa sfideze conducerea.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Prima oara avertizment si a doua oara, desfacerea contractului de munca.
Daca au fost angajati sa faca o anumita munca si eu nu vor, sub diverse pretexte, atunci nu se discuta, se desface imediat contractul de munca, disciplinar.
Cat despre sfidarea conducerii, sunt tolerati pe moment, pentru ca au fost deja avertizati si se astepata ca ei sa se indrepte si sa-si revina, dar la urmatoarea abatere sunt dati afara, ca absolut orice angajat este de inlocuit si afacerea nu va suferi, din cauza unuia care nu vrea sa munceasca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu le-as taia din salariu, sau avertiza ca le iau din salariu ori i-as face psihic incat sa-si dea demisia laughingapeleaza la avocat, el stie mai bine, depinde si ce scrie in contract!

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este ilegal sa se taie din salariu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Daca aveai in contract clauza de penalizare din salariu sau bonus, puteai..joaca-i psihic, nu trebuie sa le iei, doar sa-i avertizezi..nu aveti avocat la firma? vorbeste cu el!

| anonimg a răspuns:

Soluția este mărirea salariilor. Asta înseamnă respect față de angajați. Mai bine patronul să muncească singur în toată firma, decât să angajeze oameni care să-i plătească la salariul mediu sau chiar minim.
Dacă statul a făcut un salariu minim sau mediu, asta nu înseamnă că patronii trebuie să se învârtă în jurul acestor sume. Lipsa de apreciere a lucrării, reprezintă de fapt lipsa de respect față de oameni în general, și în cazul de față față de angajați.
Dezvoltarea firmei nu înseamnă dezvoltarea contului în bancă al angajatorului. Angajatorul nu trebuie să aibă un salariu mai mare de 10% al celui mai bine plătit angajat.
Banii distrug relațiile. Și acestea de pe urmă contează cel mai mult. Când acestea ajung să conteze cel mai puțin, atunci s-a dus și plăcerea de a munci, și totul. Îmbogățirea pe spinarea altora (prin salariul mic al angajaților) este o ofensă adusă oamenilor și Creatorului lor. Este un păcat care duce la suferință în viața aceasta, și la pierderea vieții viitoare.
Un angajator poate căuta soluții legale împotriva angajaților nemotivați de a munci sârguincios, și le poate găsi; dar Dumnezeu este Cel ce judecă.

| doctorandus a răspuns:

Daca sarcinile sunt nerezonabile, vei avea mult de furca de la ITM.

| StoicAnalysis a răspuns:

Te pune sa semnezi o foaie de avertisment pentru comportament nedisciplinar. Si apoi daca mai repeti, iti desface contractul de munca din motive disciplinare, ceea ce e nasol, pentru ca o sa apara in baza de data atunci cand vrei sa te angajezi in alta parte. Si daca se constata ca chiar nu poti sa faci acel lucru, iti desface contractul de munca pe motiv ca nu esti capabil sa faci acel lucru sau ceva de genul, doar ca in alte cuvinte.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

O singura plangere intemeiata este suficienta ca sa dai faliment.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ii pot penaliza la salariu sau le desfac contractul de munca.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Sau, daca e firma de stat, ti se va desface tie contractul de munca pe motiv de indisciplina.

Deci ai grija de ce te plangi si cui te plangi, ca nu stii pe cine pica magareata. Poate pica drept pe tine.

| TheGentleman a răspuns:

Poate că problema este chiar la manageri/CEO, caz în care ar trebui să plece chiar ei, nu angajații