| BitchInRedDress a întrebat:

In ca de razboi mondial, avand in vedere ca SUA se "linguseste" cu Rusia, credeti ca NATO ar putea colabora cu China, Japonia si Koreea? Ce credeti ca ar face Iranul?

13 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Situatia e foarte complicata.
Sunt tari care nu se inteleg (India cu China, Japonia cu China), si cel putin Japonia, are relatii bune cu SUA (dar nu si cu Rusia).

Iran - cu greu mi-i inchipui aliati cu SUA.

Va fi mult mai greu decat la precedentele doua bucuieli, sa se stabileasca 2 tabere.

Deci cat timp piticul roscovan va fi la butoane (si el doreste sa stea cat mai mult), nu prevad un razboi fizic la scara larga.
China nu se grabeste sa duca un razboi cu SUA.
Doar unul economic.
Noi insa, in Europa, nu e exclus sa avem parte de niste "mangaiere" suseasca, asa cum se pricep ei cel mai bine sa isi manifeste afectiunea: cu tancuri, grenade si amenintari.
Si ceai de viata scurta.

| Kiran a răspuns:

Eu unul as vedea o posibila acceptare a Rusiei la NATO pentru a linisti apetitul agresiv al SUA, unde stim ca Rusia a colaborat in trecut cu China si sunt totodata parteneri strategici in Asia,

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Desi nu credeam, a reusit sa se puna "rau" si cu India.
Intre ghilimele deocamdata.
Dar in caz de ceva, relatiile se vor strica si mai mult.
Nu stiu daca e chiar imb*cil, sau grandomania il orbeste si il face sa faca declaratii absurde.

In primul mandat a facut fix 3-5% din tot ce a promis, si asta a fost de bine pentru SUA.
Insa acum in al doilea, are 2 mascarici in spate care il periaza si il atata, spre idei mai "marete".
Care in cele din urma s-ar putea sa aduca sfarsitul suprematiei SUA.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Kiran):

Lool, zici tu că Rusia o sa intre in Nato? Ai idee ce e Nato macar?

| siriusblack98 a răspuns:

Razboi mondial avand ca primi protagonisti ce tari? Rusia si Ucraina? laughing Trebuie sa fi trait sub o piatra toata viata sa crezi ca ar iesi razboi mondial daca Rusia arunca o bomba in Ucraina suficient de mare cat sa afecteze cel mult un orasel sau mai multe. Tu chiar iti imaginezi ca toate tarile vor declara moarte rasei umane ca a aruncat Rusia o bomba in Ucraina? laughing) Tu crezi ca se va pune toata planeta de acord sa murim cu totii pentru Ucraina? 100% America nu se va baga iar NATO fara America nici atat. Ce vrei sa moara toata planeta pentru conflictul celor doua tari? China si Korea or sa ramana neutre cat timp Rusia nu este atacata. De fapt China o sa ramana neutra si daca e Rusia atacata, ei au cel mai mult de pierdut daca se implica. Va duceti prea departe cu conflictele militare rusesti. In cazul in care Rusia arunca o petarda in Ucraina, restul tarilor vor intra in alerta si vor fii cu ochii pe modul in care escaladeaza conflictul, dar in nici un caz nu ar incepe razboi planetar, pur si simplu ar fi ceva ilogic. Cea mai proasta alegere intr-un astfel de scenariu ar fi ca orice tara, nu conteaza care, sa se implice in favoarea vreuneia din cele doua. Si cu totii stiu asta. De asemenea stiu cu totii cine ar castiga dar sunt constienti ca daca se implica, au si ei de pierdut, nu doar Ucraina.

| NLS a răspuns (pentru Kiran):

NATO s-a format tocmai pentru a stopa expansiunea Uniunii Sovietice.
Si nu avea nimic pe atunci cu China.

| Kiran a răspuns (pentru suntserios):

Ce este mai periculos? Sa fim prinsi intre ciocan si nicovala, Rusia - America, sau sa ne aliem cu cineva aproape pentru a restaura o democratie de pace intr-o fosta tara fondatoare NATO?

suntserios

Nu au niciun sens raspunsurile tale.
Banui ca nici nu intelege care e treaba cu Nato

| Kiran a răspuns (pentru NLS):

NATO nu a fost strict creata pentru URSS, ci pentru orice "dornic" de a creea un alt razboi la scala mondiala sau de a crea tensiuni globale, din cate cunoastem NATO nu a avut interferente directe in agresiunile de dupa dizolvarea URSS, ci a avut doar asistenta in tari ce, probabil, au fost sprijinite in opozitie de catre Rusia (Kosovo-Serbia / etc)

Si sa nu uitam ca abia dupa atacul din 13 septembrie a exista un articol privind atacul unei tari membre NATO sa insemne atacul impotriva intregii coalitii.

Nu cred ca intelegi politica din ochii fiecarei parti, tu ai citit o carte si o consideri sfanta, citeste mai multe carti si vei intelege de ce acea carte e sfanta.

si am explicat mai sus chestiunea cu NATO, nu e chiar un bastion al libertatii, este doar o alianta comuna pentru a oprii agresivitatea celor ce nu sunt din NATO

suntserios

"Eu unul as vedea o posibila acceptare a Rusiei la NATO"

scrii asta si pe urma imi zici mie ca nu inteleg lucruri?
Hahaha, buna asta.

Nu stii ce inseamna sa fie neutra SUA in cazul destinului Europei
Uita-te in jur, nimeni nu mai este dispus sa moara in razboiul altcuiva, exista o buna parte din oameni ce nu stiu daca sunt barbati sau femei si imi spui ca Rusia nu ar putea intra in NATO daca Trump ar pune presiuni pe coalitie? Ce crezi ca este imposibil din asta dupa atatea lucruri ce s-au demonstrat ca pot sa existe, de la a zbura si pana la tehnologia actuala?

suntserios

Nato a fost creata ca o alianta fix pentru ca vestul sa se apere de Rusia, si tu vii si imi spui acum ca Rusia poate sa intre in alinta creata fix impotriva lor? Esti tare.