| mODIN a întrebat:

In cartea sa intitulata "Marea Renastere", la pagina 94, C. Georgescu afirma in felul urmator: "Proiectul „Hrană, Apă, Energie" propune înlocuirea modelului neoliberal actual cu o economie suveranist distributistă (...) conomia suveranist-distributistă este economia lucrătorilor-proprietari, a familiei creştine."

Foarte putin mai incolo, la pagina 95, C.G. afirma ca planul sau prevede niste "masuri precise" ce includ urmatoarele: "întărirea şi garantarea regimului proprietăţii, încurajarea iniţiativelor an
treprenoriale, identificarea unor noi resurse de dezvoltare pentru întărirea clasei de mijloc, sprijinirea formulelor asociative la firul ierbii"

Cei care au citit chestii mai complexe decat 'Ursul pacalit de vulpe' probabil ati sesizat ca autorul pare sa se contrazica singur. Sustine C.G. economia planificata sau cea de piata? Pe de o parte, in primul paragraf pare ca se declara ferm in favoarea celei dintai, pe de alta parte masurile specifice propuse de el sunt posibile doar in cadrul celei din urma. Concluzia care ar fi?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

"este economia lucrătorilor-proprietari, a familiei creştine." Sictir cu familia crestina: Romania este statul cetatenilor români, indiferent de ce religie au sau n-au. Ateii, agnosticii, deistii, satanistii, musulmanii, evreii, budistii, hindusii, taoistii, etc. sunt egali in drepturi si demnitate cu crestinii. El vrea inapoi la niste vremuri de trista amintire.

Si e statul cetatenilor români, indiferent ca sunt becheri, in concubinaj sau căsătoriți, cu copii sau fara.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

E un om care delireaza. Sigur, majoritatii crestine nu i-ar displace, dar din punct de vedere al statului de drept si drepturilor omului, e un cosmar.

Ce face daca un crestin devine apostat? Il scoate din economie?

| mODIN explică (pentru doctorandus):

Eu personal nu cred ca delireaza, ci ca spune niste lucruri atat de lipsite de sens in mod intentionat. Imi aminteste ridicol de mult de 1984 si cum era folosit acolo limbajul. Practic el zice ca sustine toate ideile in acelasi timp, chiar si alea care se contrazic intre ele si fiecare intelege fix ce vrea. Terifiant...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Concluzia este ca nici el nu stie exact ce vrea si vrea sa-i multumeasca pe toti, ceea ce este ilogic si imposibil.

| mastadont a răspuns:

Concluzia e că vrea să mulțumească pe toată lumea. Creștinul va fi atras de partea cu familia creștină, omul de rând de economia muncitorească iar cei cu bac și facultate sunt atrași de măsurile propuse.
Acum vedem de fapt câtă putere au rețelele sociale și cât de mult pot influența o populație prin algoritmi, mie mi se pare terifiant.

| doctorandus a răspuns (pentru mODIN):

Ca nimeni nu a vazut virusul de COVID, ca nu au fost oameni pe Luna, ca prin a bea sucuri carbogazoase intra-n tine nanocipuri ca-ntru-n laptop. Ce sunt astea? Manifestari de paranoia.

| mODIN explică (pentru doctorandus):

Sunt idei maniace, dar nu sunt sigur că le crede. Mă gândesc că și-a făcut temele, a căutat să vadă ce idei și discuții circula printre clasele sociale cele mai de jos, iar acum le promovează că fiind ale lui.

| doctorandus a răspuns (pentru mODIN):

Explicatia ca e paranoic e mai conforma cu briciul lui Occam decat ca este unul dintre marile genii politice ale umanitatii.

Întrebări similare