| loredana_4897 a întrebat:

In cateva luni voi implini 19 ani. Pana acum nu am avut nevoie, dar vreau sa imi continui studiile, iar pensia alimentara m-ar ajuta foarte mult(parintii mei sunt divortati). Tata e in afara si lucreaza la negru primind lunar 2.000 de euro.Fratele meu cel mic (minor) primeste pensia in functie de minimul pe economie din tara.Ce ar trebui sa fac pentru a primi pensia in functie de salariul lui actual? (pot face rost de fluturasul de la salariul lui).

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tu singur ai spus ca lucreaza la negru.De unde sa aiba fluturas de salariu?
Daca nu poti dovedi salariul tatalui, nu poti face nimic.Nici macar in instanta.

| InVisible99 a răspuns:

La negru, e neplatitor de taxe, deci n-are fluturas, trage tu si intra la buget si dupa iti cauti si un job, vei reusi ca sunt multi care au lucrat si au terminat si facultati happy

| loredana_4897 explică (pentru InVisible99):

Nu stiu exact cum se numeste, dar am avut lunile trecute o hartie stampilata pe care scria numele lui si banii castigati in acea luna

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie sa faci o cerere de stabilire a pensiei alimentare la judecatorie, anexand dovada cu salariul tatalui si dovada de continuare a studiilor. Cererea va putea fi depusa abia dupa ce vei obtine dovada.

| Radu284 a răspuns:

Adica tu esti un adult, dar vrei sa iei cu forta din banii omului? Numai in Romania (sau ma rog, in Europa) poate exista o lege atat de cretina, in care obliga pe unii oamei sa intretina cu forta persoane majore.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Tu zici : "Tata e in afara si lucreaza la negru"!

Păi, dacă nu lucrează cu forme legale, atunci NU ai cum să obţi ( de la firma la care lucrează ) o Adeverinţă cu venitul încasat!
Deci, NU poţi să primeşti "pensia alimentară" calculată la acea valoare laughing

Toate cele bune!

| pufulescu a răspuns (pentru loredana_4897):

Tu ai spus in intrebare " Tata e in afara si lucreaza la negru primind lunar 2.000 de euro. " Daca primeste banii astia la negru ( ilegal ), cum sa ai tu o hartie cu acea suma scrisa pe ea? Poate acela e salariul brut si ai inteles tu ca ar fi la negru fiindca el spune ca ia " in mana" mai putini bani.
Oricum du-te la un avocat, fara proces nu obtii pensie alimentara de la el, din ce spui mai departe se deduce ca nu ar fi prea doritor sa va dea bani.