| justU a întrebat:

In cazul in care esti lovit pe trecerea de pietoni, il poti da in judecata pe respectivul si sa scoti ceva bani de la el?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, daca soferul este vinovat, a savarsit infractiunea de vatamare corporala din culpa si te poti constitui parte civila in procesul penal si sa-i ceri daune-interese materiale si morale.

13 răspunsuri:
| SamsungGalaxyS3 a răspuns:

Da, doar daca nu are avocat bunbatting eyelashes

| xXSahadowXx a răspuns:

Da

| panther2007 a răspuns:

In mod normal da si ii poti cere daune pentru vatamare corporala

| ღLoveღMusicღ a răspuns:

Da, doar ca iti trebuie sa-ti scoti certificat medical si pe urma poti sa-l dai in judecata.

Funda?

| darrio2007 a răspuns:

Da.Daca mai scapi.Cu certificat de la medico-legal. Daca este vreun barosan vei avea de asteptat mult si bine.Vezi cazul Huidu.

| Murat_Mert_Marian_1989 a răspuns:

Da pentru : vatamare corporala, dar daca ai trecut pe rosu sau daca nu ti s-a dat voie sa treci de catre masini, te poti alege si tu cu o amenda

| onasis1961 a răspuns:

Daca lovitura a necesitat internare, in functie de cate zile ai stat se negociaza cu respectivul pentru a nu-i face dosar penal.

| Radu_Bogdan_Ionut_1990 a răspuns:

Daca el e vinovat, faci plangere la politie pentru vatamare corporala din culpa si te constitui parte civila in procesul penal si totul merge din prima, fara sa il dai in judecata pe civil. Insa eu altfel vad asta, adica asta nu trebuie sa fie un prilej de facut bani.

| Liviu a răspuns (pentru Ioandelasal):

AM o intrebare daca se poate, si daca aveti placerea de a imi raspunde.
Daca acel om care a fost lovit de masina, a fugit pe trecerea de pietoni, cum se va termina totul? care va fi de vina...
In mod normal as spune ca acel om care a fugit pe trecerea de pietoni.
Care este parerea dvs?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Liviu):

Nu spui detalii importante pentru un raspuns corect: trecerea era cu semafor sau fara si daca pietonul avea verde sau nu.

| justU explică (pentru Liviu):

Daca esti pe trecerea de pietoni ai prioritate. Si daca alergi si daca mergi normal, ai prioritate. Daca esti lovit pe trecere [tu treci legal (verde)], cel care te-a lovit este de vina.

| Liviu a răspuns (pentru justU):

Sa zicem ca era fara semafor, si tu alegi pe trecere, tot soferu e de vina? daca tu ii apari brusc in fata? eu nu stiu ce sa cred...

| Mitzupitzu a răspuns:

Da. Depune plangere penala la Procuratura.