| tudorvolcano a întrebat:

În cazul în care un stat produce un surplus excesiv de resurse și este incapabil să le întrețină, ar trebui să le exporte altor state care au nevoie urgentă.
Un exemplu sunt copiii nou născuți.
Un stat ca India ar putea exporta copii către țări cu natalitate scăzută ca Germania, Japonia, Rusia în schimbul unei sume de bani și în plus exportatorul nu mai cheltuiește întreținerea copiilor care sunt orfani.
Ce părere aveți despre acest lucru?

12 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Oamenii nu se pot vinde.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O parere foarte proasta.
Oricum, chiar fara vanzare, multi copii ajung in alte tari prin adoptia internationala.

| tudorvolcano explică (pentru neutrino):

Atunci de ce se vând oamenii între ei?

| tudorvolcano explică (pentru Ioandelasal):

Nu e destul pentru a reface natalitatea acelui stat adopția internațională. Pentru a reface natalitatea unei țări, este necesar importul a câtorva sute de mii de nou-născuți în cazul României sau milioane de nou-născuți în cazul Japoniei, Germaniei, sau al Rusiei.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru tudorvolcano):

Nu este adevarat, gandeste-te ca nou-nascutii nu procreaza decat peste multi ani.
Daca se vrea marirea rapida a populatiei atunci se relaxeaza politica de imigrare si se primesc imigranti maturi din tari cu natalitate mare.

| johnnny123 a răspuns:

In tarile civilizate cu natalitate redusa cauzele nu sunt medicale, ci economice, culturale, etc.

Cu alte cuvinte, oamenii din aceste tari sunt perfect capabili sa aiba copii biologici, dar aleg sa nu aiba pentru ca au alte prioritati sau sunt precauti din punct de vedere economic.

Deci "importul de nou-nascuti" cum il numesti tu, pe langa problemele morale, nu ar avea niciun sens economic si social.

| tudorvolcano explică (pentru johnnny123):

Sărăcia nu scade în nici un caz natalitatea, ci dimpotrivă, o crește. Problema în țările europene (unde aproape toate țările au natalitate scăzută) este spațiul psihologic. Deoarece în democrație statul nu intervine în viața personală a cetățeanului, statul nu poate obliga cetățenii să se procreeze, deci importul de nou născuți ar putea augumenta natalitatea fără ca statul să intervină în viața personală a cetățeanului. Efectul creșterii natalității, acompaniat de un sistem medical profesionist duce pe termen lung la creșterea masivă a forței de muncă, creșterea probabilă a numărului de genii și ar avea ca efect social experiența dialogului interetnic pașnic pentru augumentarea IDU-ului (Indicelui Dezvoltării Umane).

| tudorvolcano explică (pentru Ioandelasal):

Poate că nu procreează decât după un anumit număr de ani, dar va asigura un viitor pentru existența statului.
Relaxarea politicii de imigrare și primirea imigranților maturi duce la dezbinarea unității naționale, în timp ce importul de nou-născuți asigură unitatea națională deoarece nou-născuții pot fi educați ca patrioți statului-import.

| johnnny123 a răspuns (pentru tudorvolcano):

Problema pe care incerc eu sa o subliniez este urmatoarea:
Cine si-ar asuma cresterea, educarea si integrarea acelor sute de mii de nou-nascuti importati?

I-ar creste statul? Cum? Ar face niste ferme unde sa creasca nou-nascutii adusi din India? Si care ar fi statutul social al acestor copii?

Pentru ca evident nu s-ar gasi familii dispuse sa-i adopte pe toti, din motivele pe care le-am enumerat mai devreme.

In scenariul tau statul spune cetatenilor "Nu vreti sa procreati? Nu-i nimic aducem copii din alta parte, si-i crestem tot pe banii vostri."

Populatia nu ar fi in niciun caz de acord cu asta.

| tudorvolcano explică (pentru johnnny123):

Da, și-ar asuma statul creșterea copiilor importați în funcție de capacitățile sale economice.Germania, Italia, Rusia și Japonia ar aduce sute de mii de nou-născuți în caz de urgență care ar incita populația la procreere.Un stat ca România nu este capabil să importe sute de mii de copii, dar importând 1000-2000 copii orfani pe an ar incita populația care ar zice următoarele lucruri : "Hai să ne procreem între noi decât să crească statul copiii străinilor pe banii noștri!". Statutul social și economic al importaților nu ar fi foarte bun, dar în orice caz mai bun ca în țara natală. Rezultatul final este același : natalitate crescută urmată de părțile ei bune și rele.

| johnnny123 a răspuns (pentru tudorvolcano):

Dar daca statul dispune de suficienti bani incat sa creasca copii, nu ar avea mai mult sens sa spuna direct cetatenilor sai "faceti copii si noi va dam bani sa-i cresteti pana cand ajung sa intre in productie"?

Nu ar fi asta o masura mult mai directa si mai logica pentru stimularea natalitatii indigene?

| tudorvolcano explică (pentru johnnny123):

Investiție prea mare. Bugetul României este de 50 de miliarde de euro și întreținerea unei populații, care, în cazul în care statul spune că întreține copiii oamenilor, natalitatea ar ajunge la 500 la mie, sau chiar mai mult.Pentru a întreține un copil trebuie minim 2500 euro pe an. 2500x10.000.000= 10.000.000.000 euro pe an.În fiecare an adăugăm 10.000.000.000 euro și facem gaură în buget.

1000 de copii pot fi adoptați din Nigeria, Uganda, Mali, Afganistan sau Somalia.În cazul în care nevoia este excesivă, trebuie adoptați din locuri cu o populație excesivă ca India. Bugetul alocat este mic, aduce un spor la natalitate incitând populația la procreere.