| JuditJudit a întrebat:

În data de 30 noiembrie, am fost lovită de o mașină pe trecerea de pieton, aproape am trecut pe partea cealaltă a străzii, iar acesta nu s-a oprit din viteză și am zburat. Șoferul nu s-a oprit, m-a ocolit și s-a oprit înainte de sensul giratoriu. A venit m-a tras pe marginea drumului, apoi a plecat să-și ducă prietena acasă (gravidă), apoi au iești vecinii, care au chemat poliția și ambulanta. Eu am fost transportată la urgență, 1 zi de spitalizare după care am fost la Medicină legală și am primit 4 zile de îngrijiri medicale.( am echimoza și urme violacee pe coapsă)
Acuma ce am de făcut? Depun plângere la poliție? Câți bani as putea obține dacă acest caz ajunge în instanță?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus soferul ar putea fi judecat si condamnat pentru parasirea locului accidentului dar nu va fi judecat si condamnat pentru vatamare corporala din culpa, avand in vedere ca zilele de ingrijiri medicale sunt sub 90 zile si nu s-a produs vreo urmare dintre cele prevazute in Codul penal (infirmitate, afectare estetica, etc).
Te poti intelege cu soferul pentru o suma de bani care sa acopere daunele materiale (cheltuielile cu ingrijirea medicala) si daunele morale.
Daca nu rezolvati amiabil il poti da in judecata pe cale civila in baza raspunderii delictuale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca politia a fost chemala la locul accidentului inseamna ca deja exista un dosar penal deschis pentru sofer pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului.

Din ce stiu eu, daca sunt sub 90 zile de recuperare medica si spitalizare asigurarea nu plateste nicio despagubire pietonilor accidentati

| ReddY25 a răspuns:

Ce pot sa spun decat multa sanatate si Doamne fereste de asa ceva la cate se intampla

| Roxanaroxy123456789 a răspuns:

Și prietenul meu a fost lovit pe o trecere de pietonii de către un om și a avut cred că 28 de zile de îngrijiri medicale și a primit suma de 4000 de lei, el era și minor atunci