| RAY a întrebat:

In mod legal daca ai rapit o femeie pe o perioada de 12 luni, ai violat-o si se naste un copil, ce drepturi ai ca tata?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-am de unde sti, depinde de instanta de judecata si de multe criterii, conform Codului penal, citez:
"„ART.74.Criteriile generale de individualizare a pedepsei  
(1) Stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după următoarele criterii:  
a) împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite;  
b) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită;  
c) natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii;  
d) motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit;  
e) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului;  
f) conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal;  
g) nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.  
(2) Când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative, se ţine seama de criteriile prevăzute în alin. (1) şi pentru alegerea uneia dintre acestea."  
In prezent pedeapsa pentru lipsire de libertate in mod ilegal poate fi pana la 10 ani iar pentru viol pana la 10 ani, daca victima este majora si pana la 12 ani daca este minora.
Fiind concurs de infractiuni se ia in considerare pedeapsa cea mai grea aplicata, la care se adauga 1/3 din cealalta pedeapsa aplicata.

18 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te viziteze mama lui în pușcărie cu el.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Alt răspuns tampit

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In functie de situatie (te casatoresti cu mama sau nu), de ce solicita mama si de ce hotaraste instanta de judecata poti avea toate drepturile sau nu poti avea vreun drept, in cazul ca esti decazut din drepturile parintesti.
In rest, dupa ce iesi din inchisoare, poti avea drepturi ca in caz de divort, respectiv sa-ti vizitezi copilul sa ai un oarecare cuvant in crestere si educare, bineinteles si obligatia de a contribui la aceasta prin plata intretinerii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Dragă Ray, îți spun cu părere de rău, cu multă și sinceră părere de rău, pentru ultima dată, la revedere. Așa că, să nu mai ceri stop ignor de la mine, că, nici o șansă. Enough is enough.

| Mosotti a răspuns:

Depinde de instanta ce hotaraste, ca daca te decade din drepturi, nu mai ai nici un drept ca tata. E relativ.
Daca nu te decade din drepturi ai dreptul ca orice tata, cand iesi din parnaie zic.
Ca pana la urma esti tatal biologic al copilului, nici nu prea mai are importanta cum s-a ajuns la copil, gena e gena si aia e, finalu e ca e copilul tau.
Iar mama daca nu vroia copilul, avorta de la inceput, deci daca l-a vrut, asta spune multe, inclusiv ca accepta un copil si cu un violator, asa ca daca accepta, de ce n-ai avea si tu drept?!

| RAY explică (pentru Mosotti):

Pai daca eu o tin inchisa cum sa avorteze?

| RAY explică (pentru Ioandelasal):

Nu cred ca o sa vrea nunta cu violatorul si rapitorul ei, ce pedeapsa as primi?

| RAY explică (pentru Mosotti):

Trebuie platita alocatia la copil mann, iti dai seama ce va crede copilul despre tatal lui

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dreptul de violator, si ca iai cauzat probleme de ordin psihic majore ( trauma )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

+ încă câteva acuzații

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Aaa, daca o ti inchisa nu poate avorta, credeam ca pleaca si tu ajungi la parnaie.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Iti dai seama ce va crede...nasolie mare.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Poate gresesc, poate nu...
Ieri intrebarea ta era inspirată din filmul 365 days (2020), iar azi e inspirată din Room (2015)

Dragă Ray, nu știu ce femeie răpită, violată si sechestrată ar accepta vreodată sprijinul răpitorului/violatorului ei. Decât dacă sunt retarzi amândoi. Ar renunța probabil la toti banii, doar ca să te vadă închis pe viață. Poate sunt eu prea rea, nu stiu...
Bucură-te că nu dau eu verdictul! ))

| RAY explică (pentru floresdemayo):

Care ar fi verdictul?

| RAY explică (pentru floresdemayo):

Nu e inspirată din nimic honey, e un proces de gandire, dar multi sunt handicapați mintal, ei nu gandesc

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

straight face

| RAY explică (pentru supadeceapa):

O supa de ceapa zilnic pe urmatori 15 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rayule,Rayuţule,ai nişte curiozităţi cam dubioşele.