Întrebare recomandată | oprescudorin11 a întrebat:

Interesant ca unii oameni isi fac griji despre animale.Despre apararea drepturilor animalului. Poate sa fie din cauza ca deseori ne confruntam cu lipsa drepturile omului? Adica sa proiectam necazul nostru asupra animalelor? Ca aparandu-le drepturile lor ( a animalelor), de fapt incercam sa ne gandim, de fapt la noi (ca oameni)?
O fi o metoda tipica romanilor?

Răspuns Câştigător
| CristiSeeker a răspuns:

Cu placere.
"Lectia ne-ipocriziei" este una grea si suntem foarte departe de a o fi invatat, nu doar in Romania, ci in general.
Eu zic ca mai avem multe lucruri de reglementat pana sa ajungem sa ne facem griji despre dreputurile animalelor, plantelor, insectelor s.a.m.d. Astfel ca, in acest moment, vad aceasta problema ca pe un exces de zel, din partea unor oameni care, probabil, nu stiu pe ce planeta traiesc. Din nou, fara sa judec pe nimeni...fiecare cu treaba lui.

33 răspunsuri:
| Azµre a răspuns:

E o metodă tipică americanilor de la ei a plecat povestea

| oprescudorin11 explică (pentru Azµre):

M-ai salvat de banuiala ca noi (romanii) suntem mai tigani decat americanii.Adica m-ai mai linistit putin.Crezi insa, ca americanii gestioneaza mai bine drepturile oamenilor sau animalelor(in care suntem asimilati)?

| Azµre a răspuns (pentru oprescudorin11):

La ei există un oarecare echilibru, justiția diferă nu e ca la noi, ei au alte drepturi și alte restricții față de noi.
Ei gestionează atât drepturile animalelor cât și al oamenilor, dar de exemplu în anumite state din America derturile animalelor sunt mai presus, de exemplu dacă ai un hamster și îl dai cuiva e considerat a fi o încălcare a unor drepturi și prin urmare vei fi sancționat. Acum depinde de mentalitatea fiecăruia. Oricum în România chestia asta cu protecția animalelor este de fațadă pentru UE. Până acum nu se vorbea de așa ceva.

Trebuie sa-i copiem pe UE sau USA, Canada sau trebuie sa gasim o cale mai buna? Avem vreo sansa, noi ca romani sa facem ceva? Sau crezi ca nu am ce face si pun intrebari stupide?

| Azµre a răspuns (pentru oprescudorin11):

Eu zic ca noi, ca români să stăm în banca noastră și să numai copiem pe toată lumea.

Nici sa-i corectam?
Sunt frumoase legile lor dar, noi luam de-a gata.Nu cumva trebuie corectate? In mintea noastra macar? Stam oricum in 'banca noastra'///E si asta un bun sfat. Ca 'fiecare pasare pre limba ei piere".

Dar, as completa:nici sa le repetam greselile.

De acord. Oare de ce?

| oprescudorin11 explică:

Nu e intrebare retorica, adica, inca nu stiu, macar cu certitudine daca ei (americanii)au un sistem care functioneaza (defectuos sau nu ), sau altcumva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Unii oameni apara drepturile animalelor, unii oameni apara drepturile oamenilor, unii oameni sparg seminte si se uita la telenovele si alti oameni pun intrebari cretine pe TPU. Fiecare om are propriile motive cand isi alege un mod de viata si desi doi indivizi pot alege acelasi lucru, motivele din spatele alegerii lor pot fi diferite.

| oprescudorin11 explică (pentru anonim_4396):

Ar parea genial raspunsul tau.Sugerezi cumva, metoda americana in care vorbesti 'ce trebuie', nu gandesti decat la 'cosnita ta' fara sa ne pierdem vremea sa privim ce vom ajunge? Sau care este redirectionarea gandirii noastre sincere de catre altii care manipuleaza gandirea?

| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

De ce cataloghezi indivizii sau grupurile de indivizi in functie de nationalitate? Mentalitatea tine si de nationalitate dar mult mai mult de educatie, nivel de trai, experienta de viata sau de calitatile intelectuale ale unui individ.

Tu sugerezi ca, in cazul de fata, actiunile oamenilor sunt, de fapt, o proiectie mai mult sau mai putin constienta, a propriilor neajunsuri. Eu am spus ca acest lucru nu este tipic doar romanilor, dupa care am subliniat ca nu toti oamenii raspund la o problema in acelasi fel, fiecare individ alegand dupa propriile posibilitati materiale si intelectuale.

Despre manipulare, rolul, modul si urmarile acesteia cu siguranta nu iti pot raspunde in cateva randuri.

De acord, in totalitate(aprox.)

Sugerezi ca trebuie sa imitam America? Sa numim de 'conjunctura ' un negru, chinez, handicapat, decrepit in fruntea tarii, numai ca vrem sa fals sa afisam egalitatea? Un plagiator sau un personaj analfabet, numai ca majoritatea suntem?

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| CristiSeeker a răspuns:

Departe de a fii o metoda tipic romaneasca. Ceea ce spui tu este posibil.
Multi o fac pentru ca nu au o alta activitate, probabil, altii pentru a isi etala bunatatea (ipocrizie, bineinteles). Oricum mi se pare o mare fatarnicie aceasta problema. Nu poti spune ca ii respecti drepturile unui animal, din moment ce il tii in lant si ii controlezi orice aspect ce tine de viata lui. Chestia e ca oamenii (majoritatea, nu toti) vad animalele (in special pe cele domestice) ca niste "jucarii vii", ci nu ca pe niste fiinte libere, cu drept egal la viata. Nu spun ca nu ar trebui sa omoram animale pentru ne hrani (din contra), doar ca nu imi place sa le privesc ca pe un hobby, o ocupatie, pe scurt, o "jucarie".
Cred ca asta se intampla, in mare, din nevoia omului de a se simti mare, de a se simti ca un fel de zeu, ingrijind si controloand viata unei fiinte inferioare psihic, pentru a se simti superior si important. Sa nu se inteleaga gresit, nu judec pe nimeni, doar punctez ce consider.
Totusi, la nivel legislative suntem departe de a ni fi rezolvat orice problema, incat sa ne putem concentra linistiti pe reglementari privind alte fiinte.

| oprescudorin11 explică (pentru CristiSeeker):

Inteleg ca trebuie corectata legislatia (si completata) desi nu vad rostul cata vreme unii ne comportam si cu oamenii ca cu niste jucarii.Cum ne comportam cu oamenii asa si cu animalele(ma intreb deseori ce gandeste un animal despre noi, in sensul daca se mira de noi sau ne uraste asa cum facem noi chiar cu specia noastra (de obicei).Pe de alta parte animalele si unii oameni au ajuns sa hraneasca si sa faca legi pentru ceilalti (animaqle, oameni).E foarte adevarat ca legislatia reanoita ajuta ca macar dupa 10 ani (sau multiplii) sa intelegem si lectia ne-ipocriziei.Imi place ca aprofundezi problema. Din ce ai scris. Merci.

Te consider exceptional! Pacat ca situl nu-mi permite sa fac exces de majuscule.

| CristiSeeker a răspuns (pentru oprescudorin11):

Multumesc big grin. Totusi, poate sunt bun, dar departe de a fi exceptional.
Oricum, o intrebare bine pusa, zic eu.

Corect! E o idee valabila la care subscriu.

| CristiSeeker a răspuns (pentru oprescudorin11):

Cu placere.
"Lectia ne-ipocriziei" este una grea si suntem foarte departe de a o fi invatat, nu doar in Romania, ci in general.
Eu zic ca mai avem multe lucruri de reglementat pana sa ajungem sa ne facem griji despre dreputurile animalelor, plantelor, insectelor s.a.m.d. Astfel ca, in acest moment, vad aceasta problema ca pe un exces de zel, din partea unor oameni care, probabil, nu stiu pe ce planeta traiesc. Din nou, fara sa judec pe nimeni...fiecare cu treaba lui.