Are dreptul sa-l revendice dar asta nu inseamna ca are si vreun drept asupra laptopului si nici ca o sa obtina castig daca o sa solicite laptopul printr-un proces.
Nu ca a fost cadou nu poate... nu poate ca nu are nicio dovada si e o prostie sa faca asta
De ce are dreptul sa-l revendice din moment ce banii pentru laptop au fost oferiti ca si cadou iar titularul laptopului este persoana careia i s-a facut cadou.
Sa-i spui verde in fata ca banii cheltuiti pe laptop au fost oferiti ca drept CADOU iar titularul laptopului (deci proprietarul) nu este el, asa ca poate sa-si ia gandul. Doar pentru ca mama ta si el au divortat, nu este problema ta si nu are ce sa-si ia inapoi, cel putin, laptopul nu.
Fiindca oricine poate revendica orice, asa cum am spus, nu inseamna ca o sa si obtina ce revendica, la fel cum am spus.
Se pare ca nu mi-ai inteles raspunsul. Chiar daca revendica nu are sanse de a castiga.
Am inteles acum, multumesc pentru timpul acordat pentru a-mi explica.
In zona din care sunt, cand auzim de cuvantul "revendic, revendica" ne gandim ca vine sa il ia efectiv, nu ca il cere sau pretinde a fi al lui / ei / lor.
Acum m-am uitat in dex (recunosc), la ce insemnifica cuvantul revendicare : REVENDICÁ, revéndic, vb. I. Tranz. A reclama, a cere un bun care i se cuvine, asupra căruia are drepturi. ♦ A cere, a pretinde un drept, ca fiind al său. ♦ A asuma. – Din fr. revendiquer.