| sopranaCadaverica a întrebat:

Intr-un imobil locuiau 3 persoane, deci intretinerea se impartea la 3, cheltuielile erau mai mari. Ulterior a ramas o singura persoana si administratorul blocului nu doreste treaca la avizier "o persoana" in loc de 3, desi este obligatia lui pentru ca nu mai exista consum de trei capete!
Este normal asa ceva? Cui trebuie sa se adreseze locatarul?

12 răspunsuri:
| InvatamProgramare a răspuns:

Exista o cerere pe care trebuie sa o completezi si sa o depui la Administratie. Iar administratia este obigata sa o ia in calcul incepand cu a doua luna.
Cererea o gasesti aici: https://completdominium.ro/......rsoane.pdf

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este normal.
Administratorul nu consuce el asociația de locatari, proprietari.
Astfel este un sediu oficial al asociație.
Depui acolo o cerere scrisă. Dacă nu se rezolvă, tot ce poți face este să dai în judecată asocșația, dar este o procedură așa de complicată. că nu merită.
Mai poți să refuzi să plătești întreținerea, dar atunci te dau ei pe tine în judecată.
Atunci va trebui să demonstrezi în instanță că în perioada respectivă a stat doar o singură persoană acolo. Practic imposibil. Concluzia, ori te înțelegi cu ei, ori nu ai încptro, plătești.

| sopranaCadaverica explică (pentru InvatamProgramare):

Merci mult. Si eu stiam ca trebuia completat un formular... Dar cand s-a adus vorba de asa ceva, a zis ca ''nici nu se gandeste'' si sa nu mai insiste respectivul. Daca nu vrea, unde se poate merge? E foarte arogant, abuziv!

| InvatamProgramare a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Mai sunt si ciudati pe lumea asta. laughing

| sopranaCadaverica explică (pentru sadrian46):

Inteleg. Politia ar fi o solutie nepotrivita in cazul asta?

| IonutzMariusz a răspuns:

Obligatorul ca cererea să fie în 2 exemplare și să îți aibă număr de înregistrare.
Dacă chiar e grețos administratorul trimiți cererea în 2 exemplare pe adresa asociației cu Poșta Română cu confirmare de primire este 8 lei, astfel el este obligat să îți trimită un răspuns.

| Adry05 a răspuns:

Administrației blocului

| GabiDumitrescu a răspuns:

La primarie.

| sopranaCadaverica explică (pentru GabiDumitrescu):

La primarie unde mai exact?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Este un litigiu civil, în care poliția nu se amestecă. Dacă se adresează polițiel ea îl va indruma să se adrezeze tribunalului. Pe vremuri, când exista milițianul sectorist, acesta având un anumit nivel de autoritate informală în comunitate, acesta putea interveni cu o dojană, recomandare verbală. sugerând un comportament legal, dar acum nu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Primaria are atributii de verificare a activitatii asociatilor de proprietari. Serviciul Îndrumare și Control al primariei, mai exact.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este normal.
Cand am ramas numai eu in apartament doar am lasat un biletel la cutia administratiei si asta a fost tot, de luna viitoare aparea doar o persoana la intretinere. La inceputul anului ma mai intreaba presedintele blocului daca am mai adus pe cineva, cand imi da un nou tabel cu indexul de apa, dar ma crede pe cuvant, nu am de-a face cu oameni sceptici sau paranoici, norocul meu.