| unreadfire a întrebat:

Intrebare. Dacă o femeie este in posesia unui teren, cine este persoana care va primi moștenirea, copii acesteia sau soțul ei?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sotului ii revine 1/4 din mostenire, iar restul se imparte in mod egal copiilor.
Acel teren este un bun individual care face parte din moștenire și va fi atribuit în cadrul partajului succesoral sotului sau copiilor în functie de mai multe aspecte.

6 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Depinde de situație, unu' din ei oricum.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

După deces, dacă soțul este încă în viață, moștenitori sunr soțul și copii. Legea stabilește cota parte a fiecăruia. Din câte știu, 50% revine soțului iar 50% se împarte în părți egale la copii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mostenitori vor fi sotul si copiii. Sotul va mosteni cota-parte de 1/4 (25%) din teren iar copiii vor mosteni restul de 3/4 (75%) din teren, ce se va imparti in parti egale pentru fiecare copil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Un teren de regula nu se imparte in mai multe parti deoarece isi pierde eficiența. Ori va fi vandut acel teren, iar banii se vor imparti intre sot si copii, ori i se va atribui terenul unui singur mostenitor și acesta va plati sulte celorlati mostenitori.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie sa-mi spui mie asta, o stiu foarte bine, dar utilizatorul n-a pus aceasta intrebare. Si orice teren se poate partaja, asa cum doresc mostenitorii sau sa fie preluat de unul sau mai multi cu plata catre ceilalti care cedeaza partea lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Mda, ai repetat ce am spus eu. Iar eu am spus ca,, de regulă nu se imparte'', nu ca ar fi imposibil sa se faca asta. Incearca sa citesti mai bine!