| sabin89 a întrebat:

La alegerile din 1860, Lincoln a spus că întrebarea este dacă acest popor (națiunea americană) poate exista jumătate-sclav sau jumătate-liber. În zilele noastre, întrebarea este dacă lumea, ca întreg, poate exista cu jumătate-sclavi ori cu jumătate-liberi. Și, dacă direcția în care se îndreaptă lumea este spre libertate sau spre sclavie.
Care ar fi, după părerea voastră, răspunsul la aceste întrebări?

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Parerea mea este ca istoria viitoare nu este predictibila.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stii tu, ai scapat ceva din ecuatie si anume sensul cuvantului sclav in 1860 si sensul cuvantului sclav de azi.

| EliLeli a răspuns:

Da (lumea poate trai oricum, de ce-ti mai pui problema). A 2 a.

| Frank51 a răspuns:

Astea sunt vrăjeli politice.

Actual, nu există o extremă de conducere, că nu-i convine nimănui.

Tot actual, eu pot să merg unde vreau, când vreau, cu orice vreau, să mănânc ce vreau, să îmi cumpăr ce vreau, îmi sunt satisfăcute toate libertățile.

| LordCristobal a răspuns:

Interesanta intrebare!
Chiar daca sclavia a fost abolita astazi mai exista o forma usoara de sclavie pentru ca sunt sunt unii oameni care se scalda in bani si faima iar altii abia supravietuiesc si reusesc sa aiba bani de mancare si utilitati.Si asta nu e numai in Romania ci si in SUA sau alte tari din Vestul Europei.
Lumea functioneaza dupa principiul,, Este nevoie de muncitori si nu de ganditori" si prin urmare societatea contemporana va forma oamnei obedienti fara gandire critica, prin urmare lumea se indreapta spre o sclavie mai placuta.
Nu se pune pe accent pe valorificarea fiecarui potential a al unui individ ci mai mult pe formarea unui anumit tipar.

| sabin89 explică (pentru Frank51):

Tu poți să mergi unde vrei sau când vrei, la fel și eu; și putem cumpăra ce vrem. Dar asta e în România; și bine înțeles în multe alte țări. Dar eu am vrut să aruncăm o privire asupra întregii lumi, să vedem ce este și în celelalte țări. Deci, întrebarea nu este în ce direcție se îndreaptă România, ci lumea ca atare.

| Frank51 a răspuns (pentru sabin89):

Te rog mult nu începe să faci că Girly97, e absolut logic că lumea beneficiază de libertate, tocmai de aia se întâmplă atâtea chestii.

În primul rând, în America sunt mai multe arme de foc în posesia civililor decât în posesia armatei.

Evident nu există nimic perfect 100%, mai sunt țări comuniste șamd. Dar e clar de la 5 poște că suntem liberi. Și mă refer la lume.