Undeva intre 7 si 10.
Alde pierde mereu teren, depinde cat reuseste Ponta sa mai creasca de la europarlamentare. O sa vedem la prezidentiale ce iese daca fac alianta
Daca prind 10% este cazul sa faca un concert de recunostinta, ceva cu manele, sa placa la romani...
Este posibil ca alegerile locale să fie în același timp cu anticipatele la parlamentare. Dacă PSD rămâne singur la guvernare e foarte posibilă organizarea anticipatelor după moțiune, evident, după prezidențiale.
îmi prezinți un scenariu în care ar fi anticipatele posibile?
Cade guvernul prin moțiune. Președintele numește un candidat pentru prim-ministru, acesta nu primește votul Parlamentului, se face asta de două ori, apoi se poate dizolva parlamentul și se declanșează alegeri anticipate.
și de ce PSD ar vota pentru anticipate?
Adică ar zice: de ce să controlăm noi încă un an parlamentul fără să avem guvern...nu mai bine facem anticipate ca să nu controlăm nici parlamentul nici guvernul?
Mie mi se pare amuzant să crezi că vor avea loc anticipate atâta timp cât anticipatele depind de votul unora care sunt siguri că n-ar mai fi aleși.
oricum după ce Dăncilă n-o să intre în turul 2 va apărea coaliția PSD-ALDE-ProRo, pe asta fac pariu.
Să nu mai zic că și ALDE și ProRo au mai mulți parlamentari decât ar obține la anticipate...sigur ar vota pentru anticipate.
Eu merg pe ideea că parlamentarii ALDE-PRO ar vota pentru anticipate. Ar obține voturi pe baza căderii PSD-ului, deci e în avantajul lor.
Dacă totuși apare o coaliție PSD-ALDE-PRO, atunci, da, anticipatele sunt cam imposibile. Dar nu cred că ar apare.
Au în parlament vreo 15% împreună, n-au cum să ia mai mult nici dacă e scos psd în afara legii
Eu zic ca la alegeri ar lua 10-15%. Daca iau 10%, dupa redistribuiri pot ajunge pe la ce sunt astazi. Totusi tind sa cred ca vor lua in jur de 15%.
Daca aduni procentele de la europarlamentare au 10, 5%. Dezastrul PSD de la prezidentiale le va aduce cateva procente in plus acestei aliante.
ALDE are nevoie de o alianta pentru a trece pragul. Pana acum, Dancila s-a dovedit a fi destul de inchisa discutiilor.
LanguageMaster întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LanguageMaster întreabă: