| EDMviolin a întrebat:

La ce varsta pot incepe scoala de soferi? Am auzit variante de genul "cu 3 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani" / "cu 6 luni inainte" etc. Vreau sa ma lamuresc.

Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa incepi scoala de conducere, cu 3 luni inainte de implinirea varstei minime, integral, respectiv atat orele de legislatie, cat si cele de conducere. In acest sens sunt prevederile art.29, alin.4 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."

15 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

Cu 3

| Florin1811 a răspuns:

Gen, eu stiu ca de la 16 ani traseu, apoi sala, si la 18 ani iti eliberi permisu

| IoanaIonuca a răspuns:

Cu 3 luni, dar examenele le poti da doar dupa ce iti schimbi buletinul.

| Naoki a răspuns:

Varsta minima este de 16 ani la categoria A1, B1 (motocicleta si vehicule 3-4 roti). Dar daca dai la 18 cam asa este...cu 2-3 luni inainte de a implini 18 ani poti da examenele si permisul se elibereaza dupa schimbarea buletinului.

| Eduard198 a răspuns:

Salut, eu am facut 18 ani in octombrie si am vorbit cu instructorul si mi-a spus ca puteam sa dau si cu 3 luni inainte sa implinesc 18 ani. Deci raspunsul este cu 3 luni inainte nu 6 luni.Salut sper ca ti-am fost de folos

| onyvirus a răspuns:

3 luni la deal s-au la vale macar invata sa iei permisu

| darrio2007 a răspuns:

Cu 3 luni inainte.Ca atunci cand vei avea 18 ani impliniti sa ai si permisul in mana. Daca-l iei.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Florin1811):

Gen, stii prost, gen

La 16 ani poti da examen pentru categoriile Am, A1, B1.

Examenul pentru B il dai abia dupa ce ai implinit 18 ani, doar scoala o poti incepe la 17 ani si 9 luni... GEN

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru IoanaIonuca):

Examenele le poti da dupa ce implinesti 18 ani, nu dupa ce iti schimbi buletinul

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru darrio2007):

Nu ai niciun permis in mana la 18 ani pentru ca nu iti da voie nimeni sa dai examenele inainte

| IoanaIonuca a răspuns (pentru suntserios):

Asta era ideea. Ca nu iti schimbi buletinul cu 10 luni inainte sa expire. Buletinul expira in ziua in care implinesti 18 ani happy Deci si examenele se pot da dupa.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru IoanaIonuca):

Nu cu 10 luni, dar il poti schimba cu 3 luni inainte de 18 ani.

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

Examenele le dai la 18 ani impliniti. Dar faci scoala inainte de a implini 18 ani.Pentru cine se grabeste.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru darrio2007):

Pai si daca stii ca examenele se dau la 18 ani de ce i ai zis ca atunci cand va implini 18 ani va avea permisul in mana?

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

Doar nu il va avea exact in ziua cand va implini 18 ani. El cred ca a inteles ceva daca a citit raspunsul meu.