Varul meu i-a dat teapa unui tip cu un PC, Gen Ei trebuiau sa faca schimb de un Telefon si un PC, Varul meu a Primit PC-ul si nu i-a mai trimis Telefonul Tipului Ala.
Nu este obligatorie prezenta partii vatamate, daca si-a depus in scris pretentiile, respectiv s-a constituit parte civila.
Infractorul va fi judecat la fel, faptul ca partea vatamata se prezinta sau nu nu are relevanta.
Judecătorul judecă pe baza probelor din dosar. Prezența la proces permite celor implicați să expună punctul lor de vedere. Aceasta îl poate determina pe judecător să nuanțeze cazul, să vadă mai clar și mai limpede, să judece cu alte cuvinte.
Partea care lipsește de la proces este dezavantajată prin lipsă, dar procesul decurge și fără ea. Uneori când judecătorul consideră că ambele părți trebuie să fie prezente, el poate să decidă amânare, dar această amânare nu se va repeta la nesfârșit, se decide în lipsă.
Cazul nu oferă obligativitatea prezenței părții vătămate.
Dar prezența inculpatului poate reprezenta o pedeapsă mai mică dată de judecător.
Se pot împăca, dar numai dacă partea vătămată dorește acest lucru; și trebuie să existe certitudinea că "iertarea" nu este un produs al unei amenințări.
Și chiar dacă se împacă, vinovatul nu va scăpa de toată pedeapsa. Când un om face un lucru rău, el nu a vătămat doar pe semenul său, ci a vătămat și legea pe care statul a dat-o.
De altfel, dacă vinovatul repetă greșeala, i se vor adăuga și pedeapsa de care a fost iertat.
Userul Ioandelasal cunoaște mult mai bine cum stau lucrurile.
efspactsy întreabă: