In toate orasele pensioanrii sunt niste nesimtiti in mijloacele de transport. inteleg si mi se pare normal ca el sa stea jos, ca vorba aia are o varsta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se impinga la urcat, sa pocneasca pe toata lumea cu sacosele samd.
plus nu inteleg niciodata deca trebuie sa se inghesuie in orele de varf. au ziua intreaga la dispozitie sa se deplaseze unde vor dar ei prefera orele de varf
Desteptii astia de pensionari ar trebui sa iasa la piata pe la ora 9-10, cand transporturile nu-s asa de aglomerate. Daca vezi un parinte cu copilul in brate, ca trebuie sa-l duca la cresa, gradinita, inainte de a merge si el la servici, da, dar pentru un bosorog pe care il manca-n cur sa fie primul in piata, nu.
Chiar despre asta vorbea si colega mea cu cateva zile in urma, si ea mai are un an pana la pensionare.
Fii atent, pune-te pe scaun, iar daca vine cineva la tine si face scandal ca vrea sa stea jos, intreaba-l asa: Dumneata ai oferit locuri batranilor cand erai tanar? O sa zica, normal DA. Si tu ii spui asa: Vedeti? Deasta va dor picioarele. Frate, te-ai pus pe scaun, al tau e, pana cand ajungi la destinatia dorita, funda?
Avand in vedere ca nici voi nici pensionarii nu platiti bilet, prioritate pe scaune au cei care platesc. Peste tot in mijloacele de transport in comun exista locuri rezervate pentru pensionari, gravide si oameni cu handicap locomotor (inclusiv maini si picioare-n ghips). Acolo este singurul loc unde au pensionarii prioritate (desigur, daca nu sunt deja ocupate de alte persoane cu acelasi statut). In rest primul venit este si primul servit si asa este si normal. Nimeni nu se plimba cu autobuzul de placere (nu bag mana in foc la pensionari).
Nu mi se pare normal, avand in vedere ca ambele grupe de varsta au transportul gratuit.Ei cred ca li se cuvine locul doar pentru ca sunt batrani, nu se gandesc ca si noi venim obositi de la scoala!
Si de ce le cedezi locul? Spune-le ca ai platit cursa, si gata! Asta daca ai platit.
Pensionarii chair se plimba aproape numai de placere si fara motive reale.
Mereu folosesc mijloacele de transport ca sa care sticlele cu apa de la pompa, sau ca sa mearga la farmacie - asta in conditiile in care sunt oameni care vin de la scoala sau de la servici.
Sunt niste prost-crescuti, care au pretentii de la altii sa ii respecte, dar ei nu respecta pe nimeni.
Nu e deloc corect. daca vor sa stea jos sa stea doar atunci cand prind loc si gata...
Este o întrebare grea şi gravă, dar răspunsul este mult mai greu şi mai grav!
Nimeni, indiferent de vârstă nu face legea în nici un oraş (numai legiuitorul prin Parlament), dar faptul de a te ridica de pe un scaun, pentru a ceda locul unei persoane în vârstă ţine de educaţia primită acasă (acei 7 ani pentru care mama nu dă diplomă!).
Dacă vrei o faci, daca nu, NU!
Dar personal eu nu cred, că dacă ai fi într-un mijloc de transport în comun cu bunicul, bunica, mama, tata, sau un alt membru vârstic al familiei tale, ai accepta situaţia de a sta pe scaun, ţinându-i pe ei în picioare?!
În rest toate cele bune, şi mai meditează asupra acestui subiect. Nici tu nu vei rămâne tânără, vioaie şi cu pletele-n vânt toată viaţa! Oamenii mai şi îmbătrânesc, va veni şi timpul tău când poate doborâtă de ani şi vicistitudinile vieţii, vei dori ca un tânăr al acelor vremuri să-ţi cedeze locul, pentru a-ti odihni oasele roase de reumatism!
În rest, numai sănătate şi mulţi ani de viaţă de acum înainte.
CristaIon întreabă: