| George199999 a întrebat:

M-a oprit poliția cică pentru neacordare de prioritate la un pieton. Mi-au luat permisul de conducere pe 1 luna.
Dacă nu au dovezi pot să mi-l iau înapoi?
Nu l-a oprit pe ăla ca martor și nici filmare nu au.

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Permisul il poti obtine doar daca faci plangere contraventionala la judecatorie, in maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie si plangere iti este admisa.
Dupa ce faci plangerea poti solicita restituirea permisului.

| George199999 explică (pentru Ioandelasal):

Asta știu, dar dacă nu au dovezi mi l restituie si amenda o plătește el ca eu nu o plătesc

| suntserios a răspuns (pentru George199999):

Amenda se anuleaza, nu o mai plateste nimeni... daca castigi

| Ioandelasal a răspuns (pentru George199999):

Daca p.-v.c. este anulat nu mai plateste nimeni amenda.

| Violleta2022 a răspuns:

Are dreptate useruld e deasupra. faci contestatie, ii dai in judecata si in 2-3 luni ajungi cu cazul in tribunal. daca au si inregistrare, atunci pierzi si platetsi si cheltuielile de judecata.
Vad ca tu ai avut un accident cu mort acum 2 ani, deci, probleme cu cedatul prioritatii pietonilor, ai mai avut si in trecut, iar asta nu va da bine la nici o judecata.

| George199999 explică (pentru Violleta2022):

Chestia îi că nu a fost vina mea aici.
Eram trecut de trecere cand a călcat ăla.

La accident nu a fost vorba de prioritate

Am castigat procesul

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci contestatie, te judeci cu ei si vezi ce se intampla.

| GicaGigekGica a răspuns:

Nu mori o luna fara permis. Te complici prea mult, dar daca te consideri nevinovat fa contestatie. Dar daca nu ai nici tu dovezi...

| George199999 explică (pentru GicaGigekGica):

Lucrez ca sofer laughing)

| GicaGigekGica a răspuns (pentru George199999):

Oricum dureaza mult pana faci contestatie. Daca iti era luat pe 3 luni mai ziceam. Dar faci cum crezi

| George199999 explică (pentru GicaGigekGica):

Hai să ți explic, dacă mă duc mâine și depun contestația îmi dă permisul tot mâine, si la finalizarea cercetărilor dacă sunt gasit vinovat mi-l suspenda pentru 1 luna.

| Violleta2022 a răspuns (pentru George199999):

Nu-ti da nimeni maine permisul imediat cum ai depus contestatia!

| GicaGigekGica a răspuns (pentru George199999):

Nu prea cred dar incearca

Ba da. Am mai avut o contestație pentru viteze m-a prins radarul cu 103 si mi-au luat permisul. După 5 zile am facut contestație m-am dus și mi-am luat permisul până la finalizarea cercetărilor. A durat 10 luni după care mi l-au luat că aveau filmare. Dar cand faci contestație ți-l dă înapoi la finalizare procesului dacă ești vinovat ti l suspenda.