| Andrəi a întrebat:

M-am gandit si dupa cate promisiuni ofera cei din administratia publica locala, de la mine din comuna, sa incerc sa fac parte dintr-un consiliu local, cum peste 4 ani voi avea 20 nu pot candida din postura de primar,dar as vrea sa incerc la consiliul local.
Cam ce atributi si criterii de varsta, studii, trecut politic sunt necesare pentru a putea fi ales in administratia publica locala?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Varsta minima pentru a candida pentru consiliul local al comunei este de 23 de ani, la fel este si pentru primar sau consiliul judetean, asa ca nu vei putea candida la 20 de ani.
Nu este obligatoriu un anumit nivel de studii si trecut politic n-ai cum avea, de altfel n-are nici o legatura cu candidatura.
Totul este sa faci parte dintr-un partid politic cu trecere in comuna ta si sa fii pus pe loc eligibil in lista de candidati, altfel este greu sa fii ales, ar trebui sa fii foarte cunoscut in comuna si bine vazut.

3 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Te bagi intr-un partid, dai bani la ăl de il conducte in oraș si la următoarele alegeri ajungi acolo.

| sabin89 a răspuns:

Ar fi fain, am avea şi noi o pilă când am veni pe acolo. happy
În rest, despre condiţii ţi-a explicat Ioandelasal ce trebuie.

| Andrəi explică (pentru sabin89):

Doar o pila? Cauta sa vezi cate au cei ce l sustin pe Carjaliu rolling on the floor