| contstersinteresscazut a întrebat:

Mă gândeam, și mă gândeam, și mi-a venit o întrebare: dacă noi, în România, câștigăm bani în lei, adică 2000-3000 de lei (care în euro ar fi cam 500-600 de euro), iar în străinătate câștigi minim 2000 de euro, cum te poți descurca o lună de zile cu 500-600 de euro acolo, banii pe care îi câștigi aici, în România, dacă acolo ei câștigă de la 2000 de euro în sus?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai scris greșit.
Vroiai sa scrii daca voi câștigați... Că știm că tu nu lucrezi.

| contstersinteresscazut explică (pentru suntserios):

Este irelevant. Nu am greșit. Din punct de vedere gramatical, ar trebui să fie corect.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru contstersinteresscazut):

Gramatical o fi.
Logic, nu e.

| Robert2526 a răspuns:

Depinde ce muncesti si ce pretentii ai de la viata. Nu te poti descurca o luna de zile cu 500 de euro nicaieri in Europa...

| johnnny123 a răspuns:

Păi care-i logica întrebării, cui i s-ar aplica? Există oameni care muncesc în România dar locuiesc în străinătate?

| georgedanielc a răspuns:

NU UITA...In străinătate iti trebuie minim800 de euro sa traiesti cu mare noroc

Bula
| Bula a răspuns:

A nu se confunda salariile brute cu cele nete!
Totul depinde si de cheltuielile pe care le faci.
Din salariile din alte tari trebuie sa platesti lucruri pe care acasa poate nu: chiria, mancarea, deplasarile la- si de la locul de munca, eventual si asigurarile (sanatate, social, etc.).
Banii castigati vor fi doar ce iti raman la sfarsitul lunii.
Multi raman doar cu 3-500 euro, bani care s-ar putea pune deoparte si acasa, daca te gospodaresti asemanator.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

In strainatate ai noroc daca gasesti chirie cu 600 Euro.
Mancarea costa, transportul costa, masina costa.
De aia strainilor nu le pica galoanele sa mearga cu trenul, metroul sau cu bicicleta.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nici eu nu inteleg de ce sunt diferentele astea. In strainatate chiriile sunt foarte scumpe, daca nu ar avea oamenii salarii asa mari ar ramane pe strazi ca nu si-ar permite sa plateasca chirii. In Romania foarte multi stau cu parintii deci nu platesc chirie si deci le ajunge salariul asta si mai e o categorie de oameni: oamenii care se descurca. Deci oamenii astia au 500 euro dar ei se descurca, nu stiu cum dar ei au casa cu etaj, masina, merg in vacante, isi cumpara papuci de brand, isi fac toate poftele. Si sunt foarte multi.
Referitor la salarii, era o poveste cum ca aia de la Ikea voiau sa dea angajatilor (aia normali, casieri, aia care aranjeaza marfa etc) salarii de mii de euro cum dau in Suedia ca ei aveau vanzari mai mari in Romania decat in alte tari mai dezvoltate si deci isi permiteau dar uite ca nu au fost lasati. De ce? Nu stiu, sa nu distruga grila asta de salarizare perfecta care exista la noi in tara

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ioana748):

Da, sunt agramat.
Stiu.
No problem.

| ioana748 a răspuns (pentru suntserios):

Nu esti, doar rautacios uneori.
Zi faina,
Am glumit.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ioana748):

Nu uneori.
Doar cand merita cel/cea cu care sunt rautacios.

| ioana748 a răspuns (pentru suntserios):

Am inteleshappy

| alina2k18 a răspuns:

Cine munceste bossule pe 2000 lei?
Ai 3400 la kaufland cu bonuri, aia care au vechime castiga si 5000 lei ca mai si avansezi.
Doar incepatorii sunt pe salariu minim primele 6 luni, maxim.
Nu se castiga nici un minim de 2000 euro in strainatate laughing in Spania au si 1500-1800.
Juma' din vestul Europei sta in chirie laughing de era asa bine si salarii mari isi luau case totiwinking