Nu te poti angaja de la 14 ani, doar de la 15 ani te poti angaja cu acordul parintilor si daca esti apt medical.
Conform Codului muncii, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„Art.13.(1)Persoana fizicã dobândeşte capacitate de muncã la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizicã poate încheia un contract de muncã în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul pãrinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activitãţi potrivite cu dezvoltarea fizicã, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacã astfel nu îi sunt periclitate sãnãtatea, dezvoltarea şi pregãtirea profesionalã.
(3)Încadrarea în muncã a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisã.
(4)Încadrarea în muncã a persoanelor puse sub interdicţie judecãtoreascã este interzisã.
(5)Încadrarea în muncã în locuri de muncã grele, vãtãmãtoare sau periculoase se poate face dupã împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncã se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."
Da, și dacă îți vor cere buletinul trebuie buletinul unui părinte.
Pa, pa!
Nu, categoric NU!
Este ilegal ca un copil de 14 ani sa fie angajat.
Cu acordul parintilor este posibil DUPA implinirea varstei de 15 ani.
Part time inseamna 4 ore pe zi. Deci nu de la 8 la 19, măi matematica.
Nu pot să cred, jupâne Dario. Chiar nu te-ai prins că e glumă? Jeez…
Dar la ce categorie se pot face glume? Și de ce la asta nu se poate? Și cu ce a deranjat o glumă? Copchile anonim, te-a deranjat gluma, tătuțule?
Copchilul are copchii mai mari decat tine, Garcea.
Un raspuns folositor te ajuta sa urci in rank, pe acest site. Mai ales ca esti proaspat sosit printre noi.
Hai dămă-ncolo… De-asta nu mai dorm eu bine, ca nu urc în rank. Mi-am atins toate scopurile în viață, și mai rămăsese ăsta, să urc in rank. Iar cand m-am adresat cu "copchile", m-am adresat autorului, copchil de 14 ani, doritor să lucre part time… Ia un calmant, amigo!
Se pare ca numele ti se potriveste. Oricum nu iti urca nimic, nici rankul dar nici cand dormi.