Abh
| Abh a întrebat:

Mai exista scoli de corectie pentru minori? Aud de multe ori la stiri despre fapte penale ale minorilor si cum ca acestora nu li se poate face nimic fiindca au sub 18 ani.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca mai exista, doar ca acum le spune centre de reeducare, de altfel cred ca mi-ai vazut raspunsul dat lui Bro. Numai bine!

9 răspunsuri:
| superdorex a răspuns:

Nu, au disparut odata cu caderea comunismului!

| FlorinDiablo a răspuns:

Ele exista dar minorii de obicei scapa deoarece ei fie primesc circumstante atenuante fie faptele lor nu sunt destul de grave.De exemplu eu stiu ca scoli de corectie sunt la:La Targu Ocna, Gaesti si Buziiasi

| misterioaѕa a răspuns:

Bună
Da,mai există şcoli de corecţie pentru minori.La tv dă aşa fiindcă şcoala nu vrea sa-i exmatriculeze pe elevi chiar dacă au facut rele şi sunt cautaţi de poliţie.
Asta e tot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite aici, http://www.TPU.ro/......egislatia/
Aceeasi nelamurire am avut-o si eu.

Abh
| Abh explică (pentru anonim_4396):

Da, mi-a placut raspunsul( profesionist, bineinteles ) al lui Ioandelasal. Merci de informatii.
PS. De ce nu ai dat fundita la unul din raspunsuri?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fizic, da. Din pacate, "onoratii virtual ocupanti" sunt feriti de judecatori. Asa cum nu sunt bagati in inchisoare nemernicii care pun tara asta pe butuci, nu sunt nici micile otrepe "cazate" intr-un centru de reeducare pentru minori.
Cei profesionisti care pot face asta sunt marginalizati, deciziile in astfel de cazuri fiind luate de catre mizeriile sistemului.

| AlecsRvaSpunePa a răspuns:

Se numea centru de reeducare si cand am intrat eu, problema era ca centrul acela gazduia copii cu probleme psihice, pe noi, delicventii juvenili ne-a bagat intr-o cladire din incinta spitalului de nebuni, pe romaneste.Au facut parintii mei cerere sa fiu mutat, la care li sa raspuns ca daca ma scoate de acolo, ma baga la penitenciarul de femei Targsor.

Ce zici de sistemul acesta?

P.S. Se intampla acum 4 ani, desi nu cred ca s-a produs vreo schimbare majora de atunci!

| AnaCernicaDumitru a răspuns (pentru Ioandelasal):

Bună tare mi-as dori un nr de contact corect pentru o asemenea scoala

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru AnaCernicaDumitru):

Cauta pe site-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarilor, acolo trebuie sa fie centrele educative si centrele de detentie.

Întrebări similare