| Miruna0909 a întrebat:

Mai nou in alte tari sunt legi sa-ti interzica sa pui masina de spalat noaptea sau sa faci dus noaptea. Pai da cum asa, omul vine nespalat de la muncă pe tura a 3 a si tu vrei sa nu se spele? Ce marea ma si sunt cu unele legi? Sau am mai auzit ca nici sa te pisi sau sa te caci nu mai ai voie noaptea, ca se aude picuratul cascadei sau explozia de la Hiroshima in veceu. Pai cum naiba sa pui astfel de legi tampite? Lași omul sa îsi faca nevoile pe el sau sa-i explodeze mațele de la atatea excremente? Nici cainii nu mai au voie sa latre pe strada, de parca e vina lor.
Ce parere aveti? Acestea sunt niste legi din doua state din AMERICA

14 răspunsuri:
| ALM2000RO a răspuns:

Nu îmi vine să cred că este posibil să se fi ajuns la nivelul ăsta de absurditate și cretinism stipulate prin lege! Dacă e adevărat ce zici, e efectiv de bezna minții. Nu am auzit însă de aceste legi, acum am aflat prima oară deși nu mă surprinde prea mult...
Mi-ai putea trimite te rog un link cu articolul de unde ai preluat informația? Chiar sunt curios să-l citesc și eu. big grin

| dullcat a răspuns:

Esti sigur ca nu ai scos niste informatii din context? Pentru ca asa pare.Da, e stupid sa fii conditionat pentru nevoi umane, mai ales cand zgomotul apare din cauza instalatiilor vechi (valabil si pentru blocurile noastre comuniste). Totusi, au iesit oamenii sa protesteze? Ma indoiesc.

| Anitta97 a răspuns:

Doamne ferește laughing

| dullcat a răspuns (pentru ALM2000RO):

Eu stiam de alte absurditati de-ale lor, cel mai probabil tot scoase din context: cum ca nu ai avea voie sa stai la casa si sa-ti faci gradina, sa strangi apa de ploaie pentru a o utiliza, sa tii gaini sau alte animale domestice, etc.

| gabicoo a răspuns:

Păi asta face diferența între civilizație și Românica în care te îmbeți, ragi și pui manele la ora 3 din noapte. Interdicția este pentru mașinile de spălat și pentru cei care fac duș într-un mod zgomotos și își mai ard și gagica in timp ce se spală.

| Skarr a răspuns:

Am stat si eu in apartment cu pereti subtiri unde auzeam cand isi facea vecinu nevoile si cand facea dus.
Dar nu ma deranja asa tare sa nu pot sa dorm.
Asta cu dusul sa zic ca mai inteleg daca ai pereti foarte subtiri si faci zgomot dar cu celelalte deja o dai in balarii.
Esti sigur ca asa scrie legea?

Răspuns utilizator avertizat
| LaviniuA a răspuns:

Eu auzisem odata ca coafezele nu mai spala pe cap doamnele prin nu stiu ce tara occidentala.
Astea cu cacuta in casa mi se pare de bun simt. Eu uneori simt miros la mine in casa, de la vecini. Asa ca sa se duca prin boscheti, nu le-ar fi rusine.

| relian a răspuns:

Exagerezi, nu exista in America ce spui tu. Ca nu speli sau nu dai cu aspiratorul daca face zgomot, asta da dupa ora 10 noaptea cam asa este, dar nu la casa, doar la aptm.

Asa este si in RO si oricare alte tari, doar ca nu stii tu. Daca stai la bloc si vecinu de sus, face zgomote duopa ora 10 noaptea, tu poti sa il reclami, vine politia si ii piune in vedere sa faca zgomote pana in ora aia, sau intre anumite ore.

La casa poti sa faci zgomote de genul asta fara probleme, dar la fel daca pui muzica sa auda 10 case doin jurul tau, aia pot suna la politie, vine politia si te linisteste imediat laughing asta la orice ora ai pune.

Atit timp cit traiesti intr-o comunitate, sat, oras, etc, trebuie sa respectii oamenii din jurul tau.
Daca nu vrei, atunci te obliga legea, iei amenda, eventual daca tot nu te supui, esti dus si la arest laughing

La ce spui tu, nu ai voie sa mergi la veceu sau sa faci dus, alea is povesti.

Ciinii nu latra pe strada, uite la asta nu ma gindii, dar nu am vazut ciini sa latre pe strada.
Dar sunt care latra in curtea omului, sau in aptm, dar atunci cand bate careva la usa.
Is si cazuri cand stapinul lasa catelul singur, latara aia acolo dei vine acru, poti sa suni la politie, sa vina si sal linisteasca pe stapin., de ce is eu obligat sa iti aud tie javra latrind intruna?

Ai niste conceptii sau gindire cam naspa.Arata tu ca este normal sa latre cinele pe strada sau undeva unde deranjeaza vecinii, ti se pare tie logic?
Nu e nici logic, nici legal, asta in orice tara din lumea asta, chiar si in Africa laughing asta daca nu stiai.

| Violleta2022 a răspuns:

In Australia nu exista asemenea legi.
Doar se cere respectarea linistii intre orele 10 seara si 7 dimineata.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu cred ca nu ai voie sa te pisi ci doar sa nu tragi apa. Si intr-adevar trasul apei si dusul fac galagie la bloc. Daca nu le plac legile astea sa se mute la casa. Fiecare tara cu legile lor.
Sa va mai aud ca va plangeti de legile din Ro, aici sunt foarte blande (chiar am pus si eu o intrebare despre acest aspect)

suntserios
| suntserios a răspuns:

In care tari? Și ce zice legea exact. Adică da ne un citat.

| Catrice a răspuns:

Îmi mai zisese un prieten odată ca unde locuiește e lege sa schimbe wc-ul și instalații la fiecare 5 ani....nu știu dacă făcea mișto sau nu

| pufulescu0o a răspuns:

Interdictiile astea au fost odata in Germania. Acum a mai ramas in vigoare doar interdictia folosirii masinii de spalat noaptea dupa ora 21 si duminica, asta daca asa hotaraste asociatia de locatari. Restul au disparut rand pe rand toate!