Eu ti-am explicat ca sa intelegi logic, sa nu mai fi mirat de ce si cum. Ca tot te miri desi parca ai mai intrebat asta si ti-am explicat.
Nu va inceta nimic pana ce nu Putin va lua toata Ukraina ca zona tampon intre NATO si el.
Si o va lua treptat pe toata prin refedendum.
Ii doare pe ei in dos ca suntem noi amaratii afectati in UE, aia mari nu sunt afectati nici aia nici ailaltii.
Iar noi romanii cum am zis, mereu vom fi praf si din ce in ce mai praf chiar indiferent de razboi.
Razboi este ca am vazut la TV filmat, nu e vrajeala. Am vazut cum se tragea chiar acum 2-3 zile. Cum au explodat bombe in orase.
Mariupolul era praf si pulbere, s-a vazut f clar.
Am intalnit ukranieni si prin zona mea si prin Mega Image, au confirmat personal ca este razboi, aveam o foaie pe care am scris in ukrainiana "cum e acolo?", "cum e cu razboiul?".
Si ca sa-ti raspund la intrebare:
O sa fim mereu la papucul sua si UE sau Rusia atat timp cat suntem prosti si ne lasam carpe in fata altora.
Ungurii si Chinezii uite ca nu se lasa pres la nimeni si tin la tara si populatia lor.
Noi mereu am fost vasali la altii, nu avem pic de demnitate in noi, am vandut tara cu totul la occident, pamanturi, si resurse, nu mai ai nimic.
Asa ca mereu vom fi subjugati.
Parerea mea e ca nu s-a inteles deloc SUA cu rusii, in nici un caz, ei sunt dusmani de mult. Si asta pentru ca SUA vrea sa dominte tot globu (si pe china) si sa ia resursele rusiei, si n-au reusit inca.
Uite dovada cu China, din 2018 au inceput razboi economic cu China, asta se stie, nu mai e parerea mea.
Au interzis americanii la Taiwan aiurea sa nu le mai dea cipuri la chinezi, s-au dus peste Olanda sa nu le vanda la chinezi nu stiu ce masinarie de cipuri.
Si tot se bat economic, cum au americanii problema la ei (ca-s pe duca si ei), cum fac problema in alte parti ca sa castige din asta, asa au facut si in WW1 si 2, astea is iar fapte.
Ce zic acum e doar parere, spun din cum vad eu treaba, cum am analizat eu faptele si istorie, deci nu zic din surse ruse sau occidentale:
SUA vrea destabilizarea UE si a reusit, prin scumpirea excesiva de gaz (de dinainte de razboi deja, au scazut oferta intentionat de la ceilalti ofertanti, arbi, etc, si asa a urcat gazu de 8-10 ori in scurt timp) si prin dinamitarea tevilor de gaz ambele si nord stream 1 si 2 de la rusi catre nemti, ca sa fie siguri ca au ramas nemtii fara gaz de acolo.
Ca le era frica ca se sare in sus si nu carecumva sa nu dea drumu la conducta nord Stream 2 care nu era deschisa de niciodata.
Rusii nu aveau de ce sa dinamiteze alea ca luau bani grei de la nemti pe gaz, nemtii iar nu aveau de ce, ca aveau nevoie de gazul ala.
Asta e parerea mea (nu am citit nicaieri), ca SUA a dinamitat conductele alea.
Odata fara energie mai ieftina, economia germaniei crapa, si ea fiind motorul UE, e clar.
Ptr ca pentru SUA, Germania cu rusia era un pericol economic de concurenta, rusia avea resursele, nemtii aveau tehnologia, isi faceau n piete de desfacere si le facea concurenta puternica la americani.
De ce sa faci tu masini in Germania ca apoi sa le vinzi in SUA, nu e mai bine sa pleci cu firma cu tot in SUA si sa le faci direct acolo? Asa dai de munca la americani, si e bine.
Si cand Germania mai pica, capitalurile, firmele se muta in alte parti unele, chiar daca nu in sua, exact ce se doreste.
Prin asta mai f si china, nemaiavand bani UE-isti sa cumpere, si chinezii nu prea isi mai vand marfa ca inainte, si pierd si ei.
Rusii ce interes aveau sa destabilizeze europa? Ca ei luau bani de aici constant pe gaz si exporturi.
Deci ia-o si tu logic, nu din citite sau auzite, ca sursele pot minti si alea rusesti si alea occidentale.
Rusii, parerea mea (e doar o parere si tot asa nu din citite, deci nu propaganda rusa, mai ales ca eu nu stiu rusa si nu ma pot uita la ceva de genul pe Youtube au altundeva), e ca nu vroiau sa astepte sa ii inconjoare cu arme si in Ukraina ca apoi sa ii atace ca nu mai puteau riposta.
Dupa mine o dovada e ca NATO se tot extindea suspect catre est, se tot apropiau de rusi.
Nu rade Ukraina repede zic eu adica parerea mea, pentru ca vrea sa ia treptat teritorii prin referendum, ca lumea sa se convinga ca e mai bine la rusi, dat fiind ca de cand s-au dat cu occidentul au ajuns in evul mediu cu traiul si cu tot.
Ptr ca nu poti lua cu forta Ukraina, ca apoi iti dai seama ce iese? Cum mentii teritoriile alea la tine daca lumea de acolo nu ar vrea?
Ca iti fac aia mari scandaluri dupa aia ca-s milioane, nu poti tine cu forta.
Pai tocmai aici e aici, s-ar parea ca Ukraina vor sa adere la Nato tocmai (iar e o parere), ca sa bage sua arme la granitele rusiei si acolo, vrea sa intre in nato la comanda sua de fapt, ca zelensky ala de cine e pus acolo?
Si daca zici "ce treaba au rusii ca intra o tara independenta in nato?".
Pai cam are! Ca le-ar stie intentia, odata ce te inconjoara, nu mai poti riposta daca te ataca.
In 2008 s-a refuzat intrarea ukrainei si georgiei parca in nato la interventia lui Putin la sumitul Nato de la Bucuresti.
Asta nu e parere, e fapt stiut.
Ce il int pe Putin daca nu era cu alta intentie? Ca pe noi ne-a lasat sa intram care nu eram la granita lui, daca il ataci poate riposta la o adica.
Asa ca da tu alta varianta dar care sa se lege logic dupa fapte, nu din citite sau auzit din n surse fie de o parte fie de alta.
Nu le am eu cu politica și cu ce se întâmplă in Ucraina, poate nici nu e război in Ucraina și masa media ne face să credem că ar fi.
Cert e că ne afectează pe toți europenii mai ales pe cei săraci, e gravă situația, iar operațiunile lui Putin nu par să înceteze