Nu, stai linistit. Intotdeauna institutiile vor solicita si actele in original, iar daca va intentiona sa faca ceva ilegal, nu va reusi.
Sper. Tatal meu fusese oprit de 2 persoane in civil, care ceruse un act de identitate, si cum nu il avea la el, le-a dat doar numele si cnp-ul, prin care il cautau in nu stiu ce pe telefon. Faza e ca tatal meu este in varsta, deci nu isi poate da usor seama daca chiar erau politisti in civil (avand doar legitimatia), sau altfel de persoane, si de asta intrebam.
Nu cred ca ma merge smecheria asta in 2021. Ce fel de banca poate da dovada de amatorism de genul, incat sa ofere imprumuturi doar pe baza de nume si CNP?
Eu zic să-l lași în pace... Nu-l mai agita și tu cu îngrijoŕarea ta, că îl afecteazi și mai tare. Nu se întâmplă nimic!
Altadată, spune-i că
legea îi obligă pe polițiști să le spună celor cărora le cer să se legitimeze care este motivul legitimării.
Poate că l-au legitimat din cauza numărului mare de cazuri, de când s-au impus unele restrictii in ce priveste circulatia pe străzi, dupa ora 20, obligativitatea purtării măștii de protectie etc.
https://www.avocatnet.ro/......eguli.html
Lui nu i-am zis nimic dupa ce mi-a povestit. Mai mult imi faceam eu griji. I-ar fi zis si motivul, cum ca sunt in cautarea unei persoane pentru anumite fapte, fara sa le mentioneze.
Dar, in ce oraș locuiesti? Ce se întâmpla acolo?
Chiar am văzut printre intrebările tale că ti s-a întâmplat și tie același lucru prin luna iunie, când, din nou, doi civili te-au legitimat pe motiv că erau in cautarea unui individ periculos...
Sunteți cumva de etnie rromă și sunteti chestionați ori de câte ori se întâmplă in oraș o infractiune, ceva? Aveti antecedente? E doar o nedumerire...
Nu aratam prea perfect sa spunem si poate de asta. La vremea aia mi s-a intamplat si mie si de asta acum imi faceam griji pentru el trecand si el prin asta. Legat de intamplarea mea atunci chiar erau intr-o misiune ca ma interesasem pana la urma.
Oricum pare a fi totul ok. S-a linistit si el si eu. Mersi frumos pentru raspunsuri.
Pai foarte simplu, nu trebuia sa le dea nimic. Sa se legitimeze, sau legal nu au dreptul sa ceara nici un act.