Wow! 29 procente din masa omenoşilor au pus "nevoile" bisericii mai presus de sănătate şi copii. Ăsta da precept creştin. Ce atâţia copii amărâţi în suferinţe, şi ce mare zarvă cu SMURD-ul ăsta?! Nesemnificativ, domn'le! Biserici să fie! Acum îşi pot dubla dimensiunile proiectului catedralei ăleia răpănoase a mântuirii ignoranţilor, astfel încât s-o văd şi de la fereastra mea, din Constanţa, pupa-i-aş fundaţia de oroare arhitecturală, să i-o pup. Amin.
P. S. am ales SMURD.
Nu am ascultat stirea dar daca este adevarat 29% dintre persoane au redictionat sumele in beneficiul biserici si doar 10% pentru educatie asta inseamna ca oamenilor le place utopia, deci lipsa de discernamant. Nici o data nu am dat un leu acestor trandavi ai biserici.
Eh, in romanica o sa dureze muuuult pana se va schimba ceva in bine, asa ca ...rabdare! daca mai aveti. de nu... faceti ceva daca aveti cu ce.
@Raluca, multumesc, auzisem bine, din pacate! E folositor anuntul ca se mai poate opta pentru distributia fondurilor acestea!
@Margo: exact asta e ideea, daca printre noi sunt oameni care au ales sa ajute biserica si strict biserica, poate ne explica ce mecanisme de gandire i-au determinat sa opteze astfel!
Intr-o tara in care sistemul de protectie sociala e la pamant, noi, in imbecilitatea noastra, cu posibilitatea de a alege la indemana, ne auto-obstructionam(nici nu cred ca exista cuvantul asta, dar noi reinventam si limba romana!)
Mersi Raluca am citit, imi mentin punctul de vedere, stam prost la capitolul discernamant, gandeam asta dar nu avem o dovada.
Noi suntem prosti! Nu stiu cand o sa deshidem ochii si o sa ne dam seama ca biserica si preotii constituie cel mai influent si cel mai puternic partid politic! Preotii cer bani pentru biserici si ca din senin ii vezi pe ei in masini luxoase, vile impresionante, iar bisericile raman tot la stadiu de caramida!
Doar in momentul in care ne vom trezi noi, oamenii, atunci banii vor merge in locul potrivit!
Pai oamenii investesc si ei unde cred ca e mai bine. si chiar e bine! Nu cred ca cineva da banii bisericii gandindu-se ca da pentru preoti, ci pentru Dumnezeu, e problema preotilor ce fac cu ei, si ei vor raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ce fac cu banii nu?
Intr-adevar ar trebui sa redirectionam aceste sume si catre spitale, Smurd etc. Dar, ei au ales aceasta optiune, nu i-a obligat nimeni, nu?"
Eu am redirectionat spre "Salvati copii ". As fi vrut pentru. ceva legat de mediu, delta mai exact, sau poate Smurd.
Din pacate interesele mele m-au obligat sa fac asta!
Adica o persoana pe care n-o pot refuza ( pentru ca nici ea nu-mi refuza mie foarte multe lucruri, pe care angajatorul meu mi le refuza!)mi-a pus sub nas formularul asa ca l-am completat. Cred ca e un pic dificil pentru multa lume sa faca rost de acel formular, sa vada apoi unde poate directiona banii, iar apoi sa duca hartia la fisc. Poate si asta conteaza.
Anonimule, hai, frate, sa nu mai facem legi, sa traiasca fiecare in legea lui, in speranta unei sentinte ulterioare data de o entitate care, daca exista, poate face mai mult pentru noi, dar nu se sinchiseste. Hai sa nu mai judecam criminalii si violatorii, ca, pan' la urma, cine suntem noi? E lumea mea, si o vreau curata.
@anonim, jur ca nu stiu de ce iti raspund, cel mai tare imi displace neasumarea spuselor sau mai exact, impostura asta...anonimatul! Cand am vorbit la persoana intai am vorbit generic, "EU"in sensul fiecare dintre noi poate face ceva atata timp cat traieste. Mi se pare foarte palpabila, "pipaibila cu mana" prezenta noastra pe pamant, ca sa nu facem ceva pentru noi, nu pentru altcineva, altceva sau de teama unei ulterioare "judecati"!
Multumesc!
Monica
La mine si mama si tata au directionat acesti 2% catre liceu. Dar e ultima data cand o mai fac.Practic,cu banii aia nu s-a facut nimic.Au instalat camere de filmat doar de decor, au pus niste jaluzele care n-au rezistat nici macar doua saptamani de bune ce erau si au cumparat in cancelarie o plasma
Mai bine la SMURD dati de la scoala
Bro pai asta ziceam si eu
In loc sa dea atatia banuti pe o plasma mai bine le fac copiilor astia un loc de fumat ca se tot chinuiesc de atata amar de vreme prin bai cu tigarile
Nevoi reale ale celor de langa noi... Dar nevoile mele cine le vede? Prefer sa dau SMS-uri cu suprataxa, in Marea Britanie, decat sa-mi scape vreun cent in buzunarul acestor oameni care nu pot fi controlati. Lasati-l pe Patriciu si pe Vantu sa se ocupe de asta! Ei au banii nostri, ai tuturor. Dmonik, daca cineva are nevoie de ajutorul meu, sa mi-l ceara personal! Si, daca pot, ii voi intinde nu o mana, ci doua maini pentru ajutor.
Eu nu as fi dat nici 9 % bisericii daca as fi avut drept asupra acestor resurse. Din pacate nu avem deloc un simt la astfel de lucruri. Ori nu il avem ori sustinem pe cei carora le lipseste.
@Kronstadt pe bune cine tia soptit ca bani nostri sunt la Vantu si Patriciu, cumva Basescu? Te intreb asta pentru ca uneori sunt mort de curiozitate.
Aici e si o problema de mobilizare. Nu cred ca e nimeni care nu vrea sa doneze banii astia, dar inseamna ceva efort sa cauti formularul, sa il depui, etc.
Alte aspecte:
Biserica are cei mai multi reprezentanti activi (preoti), SMURD-ul, Salvati copiii-mult mai putini.
Biserica comunica direct cu oamenii -daca dupa slujba li se baga hartia sub nas enoriasilor, ei o semneaza. Cu Salvati copiii si cu SMURD cetateanul obisnuit nu prea intra in contact (si daca are nevoie de SMURD nu mi-i inchipui pe aia venind la interventie cu formularul dupa ei, zicand: te-ajutam, da' da-ne si noua 2%)
@ Minerva, e greu? Acesta este un site unde se pot gasi informatii, http://codfiscal.money.ro/directionati-2-din-impozitul-pe-venit/, iar aici http://codfiscal.money.ro/act-pdf/Cerere-doi-la-suta-D-230.pdf se gaseste formularul care trebuie completat si care poate fi transmis si prin posta, fara a mai fi obligat sa mergi la Administratia Financiara de care apartii!
De multe ori nu inteleg de ce va legati unii de altii.de ce unii trebuie sa fie mai destept decat altu? sunt banii fiecarui si fiecare are dreptul de a decide in ce investeste.nu spun ca nu exista preoti care fura, dar exista si inca un numar destul de mare aia care fac cevapentru biserica.pe aia care nu cred nu-i ii judec, pentru sunt in nestiinta. Dar din pacate Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta.Cine este curios:http://www.youtube.com/watch?v=jSwov6Zp1hY&feature=related
@tipu, incearca sa intelegi fenomenul! Acesti 2% reprezinta impozit pe venit care se duc in bugetul de stat! Ai posibilitatea sa ii dai cuiva care are nevoie de ei. Ii poti orienta TU, de ce sa se "piarda" in hatisul de investitii S. F., nepalpabile ale statului?
Nu incerc deloc sa iti schimb opinia si nici sa iti spun ce sa faci, poate nici nu esti salariat/a, ramai la propria parere!
Rado6931 întreabă: