Wow! 29 procente din masa omenoşilor au pus "nevoile" bisericii mai presus de sănătate şi copii. Ăsta da precept creştin. Ce atâţia copii amărâţi în suferinţe, şi ce mare zarvă cu SMURD-ul ăsta?! Nesemnificativ, domn'le! Biserici să fie! Acum îşi pot dubla dimensiunile proiectului catedralei ăleia răpănoase a mântuirii ignoranţilor, astfel încât s-o văd şi de la fereastra mea, din Constanţa, pupa-i-aş fundaţia de oroare arhitecturală, să i-o pup. Amin.
P. S. am ales SMURD.
Eu am ales sa -i dau la SMURD.Si anul trecut, si anul asta lor le dau.Eu cred ca merita.
Ma numar printre cei care opteaza pentru ingrijirea copiilor si educatie.Asa vom avea un viitor demn de a fi roman!
Chiar nu inteleg intrebarea! eu si sotul meu avem un copil de 9 ani in clasa a 2 a si am directionat acesti bani spre scoala ei. unde am gresit, explica...
@Dmonik: De ce pentru Biserica? Pai nu toti suntem atei, unii credem in Dumnezeu cu adevarat; apoi, pentru cei care nu stiu, Biserica are multe programe de asistenta sociala.
De ce as dona bani bisericii? ca sa se duca popa la mare? destul ca m-am intalnit cu el pe plaja.era omul in pantaloni scurti cu palaria in cap, cu berea in mana...sunt pagana ca tot omul. dar decat sa ma duc la biserica duminika si sa vad cum tine popa slujba uitandu-se dupa fete, mai bine ma rog acasa bai frate..."sa ajutam copii bolnavi! ei sunt cei care au nevoie de noi!"
Cu tot respectul pentru (Fundatia pentru) SMURD sau alte ong-uri cu bugete de milioane de euro, mai sunt in Romania si multe alte oranizatii de mici dimensiuni care au nevoie de banuti, multe din ele functionand in regim de voluntariat si neavand alte surse de finantare.
Eu directionez spre Asociatia "SOS Infertilitatea", care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stim prin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. "SOS Infertilitatea" asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subiect-tabu: infertilitatea.
Raspunsul meu este scurt: pentru SMURD si pentru copii. Atunci cand la televizor fac o campanie pentru ajutorarea copiilor ajut si eu cum pot. De accea daca voi plati impozit pe pensie cum se preconizeaza voi directiona pentru SMURD. Ei salveaza multe vetii si sunt foarte seriosi, competenti si buni profesionisti. In pare rau ca nu pot ajuta mai mult. Catina
As redirectiona si eu la biserica daca mi-ar face o reducere la locul de veci... Ce cre(s)tini am devenit asa deodata. Nu ar fi o problema pentru restul organizatilor ce se ocupa de sanatate si educatie, daca i-ar folosi asa cum trebuie. In rest multe SUPCESURI!
Pai fratilor, uitati-va si va minunati! In acesti douazeci de ani s-au construit mai multe biserici decat in evul mediu.Se stie bine ca, dintotdeauna biserica a mers mana-n mana cu clasa politica, in opera de indobitocire si exploatare a marei mase a oamenilor."Dati-ne noua, acum aici, in viata asta, roadele muncii voastre, ca voi aveti tot timpul sa traiti bine in viata de apoi", caci, nu-i asa, clasa muncitoare are un loc rezervat in rai.Ma mir ca, in era informatiei, cand orice om are acces la informatie, o institutie desueta, ca biserica, mai poate sa existe, ba chiar sa se dezvolte.Asta inseamna ca noi, cei multi n-am evoluat deloc, iar ei, clerul si politicienii si-au updatat sistemul ca sa-si asigure suprematia multi ani de-aci-nainte.Pentru ca se bazeaza pe ignoranta si frica de necunoscut. Iar atat timp cat nu facem nimic pentru largirea orizontului personal de cunoastere a realitatii, a lumii inconjuratoare si a noastra ca parte componenta si importanta a societatii, vom continua sa le dam lor ce-i mai bun, sa huzureasca, iar noi, seara la culcare, vom baga in burta rugaciuni, in loc de caviar si sampanie, care le raman lor. Ei, bravos natiune! Halal sa-ti fie!
@roxiri, pentru ca ai posibilitatea sa ii directionezi exact catre institutii sociale, fara a apela la intermediarul care este biserica! Si pentru ca oricum, la biserica se strang astfel de fonduri, pentru proiecte sociale, din mana credinciosilor. Daca biserica ne demonstreaza ca e o putere cu impact social major, da! Dar pana acum ne-a demonstrat ca e o institutie cu capacitate de intrajutorare!
Da... Oamenii nu se uita la ce ar trebui sa aiba cu adevarat, care sa ii ajute... Din cate vad, e important ca pentru ei sa se construiasca biserici cat mai multe, sa fie cat mai multi preoti care sa ii inmormanteze pe cei care nu apuca sa ajunga la spital, sau pe cei care mor in spitale. Asta da viata in Romania, nu credeti?
Eu unu nu as dona nimic bisericii pentru ca nu ii merita (nu face nimic pentru oameni)
in schimb as dona in beneficiul SMURD macar cind ai nevoie de ajutor te ajuta.
Ingrijirea copiilor ...asta e precum caminele de batrini (o vrajeala legala).
Educatie si cultura...(a cui?) ca noi facem foamea in tara asta ROMANIA
1) Fiind o tara bolnava, propun 50% pentru SMURD si 50% pentru copii, sanatate, educatie.
2) % la % pentru exterminarea jigodiilor care se cred conducatori.
Eu cred că fiecare e liber să redirecţioneze cei 2% unde doreşte şi crede de cuviinţă. Ai judeca şi comenta mi se pare de prost gust.
Până la urmă, ce te priveşte pe TINE unde merge banul MEU?
Rado6931 întreabă: