anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Majoritatea stim despre posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit.
Ieri am surprins un fragment dintr-o stire: 29% dintre pesoanele care au redirectionat aceste sume au facut-o in beneficiul bisericii, aproximativ 10% - in beneficiul SMURD si alti 10% organizatiilor care se ocupa de ingrijirea copiilor...educatie, cultura astea-s utopii!
Cum interpretati aceasta stire? Cat suntem de constienti de nevoile reale ale celor de langa noi? Mi-e si teama sa dau un verdict propriilor constiinte, propriului nostru discernamant!

Răspuns Câştigător
| hândel a răspuns:

Wow! 29 procente din masa omenoşilor au pus "nevoile" bisericii mai presus de sănătate şi copii. Ăsta da precept creştin. Ce atâţia copii amărâţi în suferinţe, şi ce mare zarvă cu SMURD-ul ăsta?! Nesemnificativ, domn'le! Biserici să fie! Acum îşi pot dubla dimensiunile proiectului catedralei ăleia răpănoase a mântuirii ignoranţilor, astfel încât s-o văd şi de la fereastra mea, din Constanţa, pupa-i-aş fundaţia de oroare arhitecturală, să i-o pup. Amin.
P. S. am ales SMURD.

52 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cred că este o stipulare a realităţii!
Pa, pa.

| Bacemi a răspuns:

Eu nu as fi dat nici 9 % bisericii daca as fi avut drept asupra acestor resurse. Din pacate nu avem deloc un simt la astfel de lucruri. Ori nu il avem ori sustinem pe cei carora le lipseste.

| Hombre a răspuns:

Nu am ascultat stirea dar daca este adevarat 29% dintre persoane au redictionat sumele in beneficiul biserici si doar 10% pentru educatie asta inseamna ca oamenilor le place utopia, deci lipsa de discernamant. Nici o data nu am dat un leu acestor trandavi ai biserici.

| Hombre a răspuns:

Mersi Raluca am citit, imi mentin punctul de vedere, stam prost la capitolul discernamant, gandeam asta dar nu avem o dovada.

| Hombre a răspuns:

@Kronstadt pe bune cine tia soptit ca bani nostri sunt la Vantu si Patriciu, cumva Basescu? Te intreb asta pentru ca uneori sunt mort de curiozitate.

Răspuns utilizator avertizat
| Razvan a răspuns:

La mine si mama si tata au directionat acesti 2% catre liceu. Dar e ultima data cand o mai fac.Practic,cu banii aia nu s-a facut nimic.Au instalat camere de filmat doar de decor, au pus niste jaluzele care n-au rezistat nici macar doua saptamani de bune ce erau si au cumparat in cancelarie o plasmawaiting
Mai bine la SMURD dati de la scoalaoh go on

| Razvan a răspuns:

Bro pai asta ziceam si euhee hee
In loc sa dea atatia banuti pe o plasma mai bine le fac copiilor astia un loc de fumat ca se tot chinuiesc de atata amar de vreme prin bai cu tigarileoh go on

| Lilik a răspuns:

Eh, in romanica o sa dureze muuuult pana se va schimba ceva in bine, asa ca ...rabdare! daca mai aveti. de nu... faceti ceva daca aveti cu ce.

| hippiemuslim a răspuns:

Suntem o țară de habotnici?

| hippiemuslim a răspuns:

Ma intreb de ce nu apare mesajul meu.

| cutache a răspuns:

Chiar nu inteleg intrebarea! eu si sotul meu avem un copil de 9 ani in clasa a 2 a si am directionat acesti bani spre scoala ei. unde am gresit, explica...

| marius5600 a răspuns:

Eu unu nu as dona nimic bisericii pentru ca nu ii merita (nu face nimic pentru oameni)
in schimb as dona in beneficiul SMURD macar cind ai nevoie de ajutor te ajuta.
Ingrijirea copiilor ...asta e precum caminele de batrini (o vrajeala legala).
Educatie si cultura...(a cui?) ca noi facem foamea in tara asta ROMANIA

| asya a răspuns:

Noi suntem prosti! Nu stiu cand o sa deshidem ochii si o sa ne dam seama ca biserica si preotii constituie cel mai influent si cel mai puternic partid politic! Preotii cer bani pentru biserici si ca din senin ii vezi pe ei in masini luxoase, vile impresionante, iar bisericile raman tot la stadiu de caramida!
Doar in momentul in care ne vom trezi noi, oamenii, atunci banii vor merge in locul potrivit!

| eni a răspuns:

Eu am ales sa -i dau la SMURD.Si anul trecut, si anul asta lor le dau.Eu cred ca merita.

| nickolass25 a răspuns:

Da... Oamenii nu se uita la ce ar trebui sa aiba cu adevarat, care sa ii ajute... Din cate vad, e important ca pentru ei sa se construiasca biserici cat mai multe, sa fie cat mai multi preoti care sa ii inmormanteze pe cei care nu apuca sa ajunga la spital, sau pe cei care mor in spitale. Asta da viata in Romania, nu credeti?

| cucaracia a răspuns:

Offf, Romania...

| Misha_1025 a răspuns:

As redirectiona si eu la biserica daca mi-ar face o reducere la locul de veci... Ce cre(s)tini am devenit asa deodata. Nu ar fi o problema pentru restul organizatilor ce se ocupa de sanatate si educatie, daca i-ar folosi asa cum trebuie. In rest multe SUPCESURI!

| eumi a răspuns:

1) Fiind o tara bolnava, propun 50% pentru SMURD si 50% pentru copii, sanatate, educatie.
2) % la % pentru exterminarea jigodiilor care se cred conducatori.

| kiss ya' a răspuns:

De ce as dona bani bisericii? ca sa se duca popa la mare? destul ca m-am intalnit cu el pe plaja.era omul in pantaloni scurti cu palaria in cap, cu berea in mana...sunt pagana ca tot omul. dar decat sa ma duc la biserica duminika si sa vad cum tine popa slujba uitandu-se dupa fete, mai bine ma rog acasa bai frate..."sa ajutam copii bolnavi! ei sunt cei care au nevoie de noi!"

| ovidius a răspuns:

Eu cred că fiecare e liber să redirecţioneze cei 2% unde doreşte şi crede de cuviinţă. Ai judeca şi comenta mi se pare de prost gust.

Până la urmă, ce te priveşte pe TINE unde merge banul MEU?

| deeeeeebora a răspuns:

De multe ori nu inteleg de ce va legati unii de altii.de ce unii trebuie sa fie mai destept decat altu? sunt banii fiecarui si fiecare are dreptul de a decide in ce investeste.nu spun ca nu exista preoti care fura, dar exista si inca un numar destul de mare aia care fac cevapentru biserica.pe aia care nu cred nu-i ii judec, pentru sunt in nestiinta. Dar din pacate Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta.Cine este curios:http://www.youtube.com/watch?v=jSwov6Zp1hY&feature=related

| mariavinereanu a răspuns:

Ma numar printre cei care opteaza pentru ingrijirea copiilor si educatie.Asa vom avea un viitor demn de a fi roman!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Margo, din pacate, e o stire reala, cu date exacte si nu a fost difuzata ca picanterie, ci cu scop informativ; e cat se poate de adevarata, acestia suntem noi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Raluca, multumesc, auzisem bine, din pacate! E folositor anuntul ca se mai poate opta pentru distributia fondurilor acestea!

@Margo: exact asta e ideea, daca printre noi sunt oameni care au ales sa ajute biserica si strict biserica, poate ne explica ce mecanisme de gandire i-au determinat sa opteze astfel!
Intr-o tara in care sistemul de protectie sociala e la pamant, noi, in imbecilitatea noastra, cu posibilitatea de a alege la indemana, ne auto-obstructionam(nici nu cred ca exista cuvantul asta, dar noi reinventam si limba romana!)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Lilik, de ce sa avem rabdare? Rabdarea presupune inactiune! Putem sa orientam banii astia intr-o directie clara, asta trebuie facut!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aham, redirectionez si eu catre burtile popilor. Vreau sa-i vad ca behaie de bine. Aaaaa... pot redirectiona si altceva in afara de bani? De exemplu corsete care sa-i ajute pe popi sa-si care burdihanele fara sa faca hernie laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aici am gasit imformati despre...http://www.incont.ro/......l-loc.html :)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai oamenii investesc si ei unde cred ca e mai bine. si chiar e bine! Nu cred ca cineva da banii bisericii gandindu-se ca da pentru preoti, ci pentru Dumnezeu, e problema preotilor ce fac cu eihappy, si ei vor raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ce fac cu banii nu?

Intr-adevar ar trebui sa redirectionam aceste sume si catre spitale, Smurd etc. Dar, ei au ales aceasta optiune, nu i-a obligat nimeni, nu?"