| VirMAE a întrebat:

Mama mea an inception acum 3 ani sa dea tot ce posedeaza familia la o individa sarlatana. Cazul e la politie, avem un avocat si Dr psihiatru pe care l-am consultat de cateva ori nu vrea sa intervina. Eu am ramas singura sa rezolv problema. Mama a dat o suma de vreo 80000 Euro, toate bijuteriile si a facut datorii f mari pentru individa.

Nu stiu ce sa fac!

Răspuns Câştigător
| andreierdna91 a răspuns:

Legal nu ai ce face pana nu se termina investigatia/procesul...
Ilegal... ai niste optiuni - dar nu merita riscul. Plus ca daca nu e persoana aia, va fi alta - e clar ca mama ta are niste probleme daca a ajuns sa faca asta. Schimba psihiatrul si obtine un tratament pentru ea, eventual o evaluare la INML prin care sa o decadeti din drepturi, sa nu va treziti ca vinde casa cu totul, nu doar obiectele din interior.

15 răspunsuri:
| 1onurSimion a răspuns:

Lăsați drogurile etnobotanicele și băutura vă faceți rău.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-ai ce face altceva decat sa astepti terminarea procesului penal si poate va veti recupera banii si bijuteriile.
Medicul psihiatru nu are cum sa intervina in proces.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai si avocatul ala ce iti zice?

| Cipi1212 a răspuns:

Cine a obligat-o pe mama ta să dea de prin casă.

| Valentinaldoilea a răspuns:

"an inception"
Ce a facut?

| VirMAE explică (pentru andreierdna91):

Merci pentru raspuns, intelept! Este adevarat, ca acest comportament este ca o adictie - dar poate sunt si alte elemente de boala.
A acceptat propunerea de tratament la un moment dat, dar schimba directia dupa cum bate vintul.
Actul de proprietate este la mine, si nu poate actiona fara sa ma involveze.
Telul este sa se intrerupa lantul inselatoriei si acesta depunde numai de ea.

Politia lucreaza atit de incet, cazul este deschis de un an, iar acum urmeaza sa trimita dosarul penal la parchet. Intre timp inselatoarea isi continua misiunea neperturbata.

| VirMAE explică (pentru Ioandelasal):

Da, este corect in principiu. Dar, Mama continua sa faca imprumuturi de la cunostinte - sume mari- pentru a II inmina inselatoarei.
Deci partea mentala/ cognitiva e afectata daca pica in plasa de atit de multe ori.
Cauza problemei e starea mamei.

| andreierdna91 a răspuns (pentru VirMAE):

Important este pe numeie cui este actul de proprietate. Daca este pe numele ei si acea doamna devine mai convingatoare, mama poate cere un duplicat de la arhiva nationala a notarilor, deci mare grija.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru VirMAE):

Atunci solicitati internarea la psihiatrie, inseamna ca nu este in deplinatatea facultatilor mentale.

Merci din nou pentru aceasta informatie. Vom incepe saptamana viitoare succesiunea, pentru ca tatal meu a decedat recent (in iulie). Mama a fost de acord si de parere sa transfere proprietatea pe numele meu. Dar am sa studiez acest lucru cu atentie, ca poate e o "capcana"

Actul de prorietate este pe numele tatalui si mamei mele. Tata a de exact in iulie 2024 si saptamana viitoare initiam succesiunea.

| VirMAE explică (pentru Ioandelasal):

Da, dar acest lucru cu internarea este dificila fara consimtamintul ei. Internarea se poate cere in cazul cand pacientul sau cei din Jur sunt in pericol

| VirMAE explică (pentru suntserios):

Avocatul a initiat comunicarea Cu inselatoarea si Politia, s-au determinat paragrafele din codul penal pe care se bazeaza acuzarea si asa mai departe. Procedura actuala Este Cu Politia. Se asteapta inaintarea dosarului la parchet - dar totul dureaza f mult

| andreierdna91 a răspuns (pentru VirMAE):

Bun. Din cate am auzit cand eram la notar (doar am auzit o discutie nu garantez ca asa este) succesiunea este gratuita (sau cel putin cu taxe foarte mici) in primele 6 luni, apoi am inteles ca este destul de costisitoare. Asa ca, oricat de neplacut poate fi in perioada asta (imediat dupa deces) ar fi bine sa va grabiti si sa se termine repede procedura de succesiune.

Da, de acord, asta este ce facem - am pregatit toate achtele si avem un Notar cu experienta (dar ma gindesc ca e o procedura simpla cand stim ce vrem si toti isi dau consimtamintul)