A fost odata, o tara --- se numea "Golania" ---mica, cat Piata Universitatii, dar am trait in ea cu disperare, frustrare si speranta.
Totul, DEGEABA
https://www.youtube.com/watch?v=JETD3x5I-Mc
Si, adevarat graieste Tudor Gheorghe :
"Nu m-am temut
de lupii maturi,
Le tai un cal batran si-i saturi!
Dar ce ne facem cu catetii
care-n numele ideii de revolutie
se-ngrasa?
S-abia despachetati din fase
incep sa-si scoata coltii,
sa muste
si pe maica Vineri daca la ora programata n-au portia asigurata.
Atentie, la catalandrii!
Cand sunt satui,
se joaca tandrii,
se harjonesc in haita mica,
dar cresc
si se-nraiesc.
Si stim c-atunci cand haita se mareste,
nici dumnezeu nu-i mai opreste!
Ajung, la randu-le, lupi maturi
si nu mai stii cu ce sa-i saturi.
ca sunt scoliti si au pretentii,
i-a chinuit nomenclatura
s-au trebuit sa-si tina gura.
De aceea vor acum sa muste,
sa n-aiba cine sa-i impuste! "
Am devenit un "cor de orbi fara de glas," cum bine zice T. Gheorghe.Nu vreau sa cred ca, noi romanii, nu mai avem demnitate! Nu vreau sa accept ca sloganul nostru este sau a devenit
" capul plecat sabia nu-l taie"!
Bravo polonezilor!--- ei au un alt slogan: "descult, dar cu pinteni".Ei au demnitate si mandrie --- noi, nu!
Chiar nu vrei sa intelegi ca coruptia asta e atat de infecta incat a ptruns cu radacinile pana in adancurile tarii acesteia? L-am dat pe ceasca jos ca sa vina altii mai tradatori ca el, macar pe vremea lui ceasca aveam si mergeu industriile, acum nu mai avem maine poimaine nici tara asta pe care ne-o vand astia bucata cu bucata.
+exact, au venit altii mai tradatori. si cei slabi s-au resemnat. Adica aproape toti. Asta-i romanul -un resemnat, vlaguit, uscat. dar mai ales fricos.
Si tu, acum si aici ai facut exact ce fac toti romanii, Te-ai plans. fara sa actionezi.
Nu ai citit tot textul. Faci parte din categoria celor care se plang, dar n-au curaj.
Dupa cum am spus in text. Nu. Daca citeai tot textul, ai fi vazut ca am avut grija si de cei ca tine. Eu am grija de toata lumea.
La câte lucruri şi aspecte mă nemulţumesc pe mine, ar trebui să-mi montez un cort în mijlocul străzii şi să-mi fac un orar în care să strig pentru cauzele mele. Sunt nemulţumit de toţi, de la infectul de la Cotroceni până la ultimul poliţai local din oraşul meu. Ştiu însă, că orice aş cere eu, orice aş vrea eu, nu se va materializa. Vor veni alţii care vor fi la fel, fiindcă nu omul este aici problema, nici măcar funcţia pe care o ocupă, ci mentalitatea colectivă a poporului nostru. Toţi se dau duri şi cinstiţi atunci când vor ceva, iar după ce îl obţin, uită de tot ce au spus înainte. Nu neg faptul că, probabil, mai sunt persoane " cinstite până în măduva oaselor ", dar acestea nu vor fi niciodată acceptate de societate, fiind considerate nepotrivite, inadecvate, imature şi tot felul de alte chestii neadevărate despre respectivele.
În perioada 1989-2000/2002 se mai putea cere/schimba câte ceva, societatea nefiind aşa degradată ca acum. Generaţiile actuale sunt condamnate la o docilitate mizeră şi numai oameni cu personalităţi de excepţie şi o gândire strălucită le mai pot salva.
Si eu furnica cat bobul de orez ies si trece cel "infoiat" in avere din furat si ma zdrobeste cu tancul "democratiei" sau tradatorilor.
Vezi ca n-ai inteles? Trage o privire in ograda scandinavilor, ca e cel mai bun exemplu de democratie. Unde furnica de tine este egala cu "infoiatul".
Dupa cum spuneam, comunismul a lovit atat de tare romanii, Romania si copii ce inca cresc in ea, incat e greu sa vezi cu adevarat ce e aia democratie.
Atentie nu amesteca democratia cu capitalismul ca.te arzi.
Hai ca m-ai facut sa rad, am invat ca fiecare e pentru el in lumea in special in Romania. Daca e cineva care a grija de mine aceia este familia si nimeni altcineva.
Familia care este la mana politicienilor. Salariul parintilor tai, tratamentul din spitale, calitatea educatiei din scoli, taxele, (facturile care le vin parintilor acasa)- toate depind de POLITICA. Dar tu fiind mic (mic si prost), nu prea ai cum sa constientizezi treburile astea. La 14 ani ai sa vezi rpima oara cum este sa stai la coada cu mami sa-ti faci buletinul.
Si in fine cand ai sa incepi sa-ti platesti singur caietelele vei intelege (daca esti destept) -cat de importanta este politica -si cei ce te conduc
Daca ai mai mult de 14 ani, scuzele mele -dar asa mi-ai dat impresia.
Cum mai ziceau unii pe-aici. Au venit unii mai hoti la putere. Oricat ai incerca sa schimbi ceva si ai protesta nu ai schimba nimic. Pentru ca vor veni altii si altii la putere. Pentru ca mentalitatea aproape a tuturor romanilor, e, pur si simplu, total DE CACAT. Cateodata stau si ma gandesc..si cred ca totusi asa va veni sfarsitul lumii. Vor veni altii si altii mai inteligenti si puternici la putere, si nu numai Romania, ci mai multe tari se vor duce de rapa. O seara buna!
Nu nu ma supar deloc ca m-ai facut minora, doar ca tu mi-ai dat impresia care esti un frustat care n-are altceva de facut decat sa posteze ce nu-i convine pe net daca nu-ti convine iesi frate in strada si spune-ti nemultumirile sa vedem cine te asculta iti zic eu nimeni.Cad despre politica e prea multa bataie de cap nu mi-a placut niciodata prea multe uneltiri pe la spate ei zic asa inainte de alegeri si dupa nu mai fac ca s-au vazut cu sacii in caruta, toti mana in mana prefer sa-i las sa se manance intre ei mai bine asa.
Eu vad altfel lucrurile. Am vazut si alte sisteme decat cele romanesti. Sa stii ca suntem in directia cea buna