Intai rebuie sa ai actele de mostenitor unic, in care sa fie mentionata si posibila existenta a conturilor de monede virtuale.
In posesia acestui act, poti cere un ordin de urgenta judecatoreasca pentru identificarea si cedarea drepturilor.
In urma acelui ordin, poti solicita identificarea si predarea acelor conturi.
Statul roman va putea face demersurile necesare pentru a intra in posesia acelei parti al mostenirii.
Vorbeste cu un avocat specializat in dreptul international de mosteniri!
Cel care are contul mai traieste? Ia legatura cu el il cunosti? Sa iti dea parolele altfel ce sa mostenesti? Praful de pe toba? Nu mostenesti nimic nu ai dreptul la nimic daca nici macar parolele nu le sti, si daca incerci ilegalitati ajungi in inchisoare, asta e situatia, norocul este doar o iluzie nu il au toti.
Il mostenesc pe fratele meu care a decedat și am dreptul integral la tot ce a avut.
Pana nu ai certificatul de mostenitor, prin care mostenesti acele monede virtulale, nu ai nici o obligatie fiscala, asa ca n-ai nici impozit.
Pentru a avea certificatul de mostenitor este necesar sa faci procedura succesorala, cerand deschiderea acesteia la notarul public si indicand si ceilalti mostenitori, daca nu ai fost desemnat unicul mostenitor prin testament.
Dupa ce esti unicul mostenitor poti solicita de la acel site sa intri in posesia acelor monede.
Am inteles, of e greu ca fratele tau nu a facut testament si tie sa iti spuna parolele contului, un avocat bun te va ajuta dar te costă bani sa iti angajezi unul.
In general, monedele criptografice (de exemplu Bitcoin), nu sunt cu nume de utilizator si parola, ci cu cheie criptografica privata (denumita portofel). Websiteul n-are mare legatura cu asta, trebuie sa ai acces la laptopul lui si sa stii parola de la portofel. Sau eventual la un stick USB pe care a salvat cheia privata.
Multumesc pentru sugestie. Am certificatul de unic mostenitor. Pot cere identificarea si cedarea drepturilor daca eu am doar numele site-urilor unde intra si tranzactiona? Stiam de la el ca are, am gasit numele cu care intra, dar alte info nu si mi s-a spus ca acest site e lagal in Romania dar nu are birouri aici.
Fratele meu a murit subit la 45 de ani, nu avea testament facut, dar am succesiunea facuta dupa el si sunt unicul lui mostenitor, cu drept pe toate bunurile lui, indiferent cand aflu de ele....Sanatate!
Tu va trebuii sa faci exact cum ti a scris domnul Ioandelasal, domnia sa cunoaste foarte bine legea este expert, daca faci cum te a sfatuit dînsul vei avea de cîstigat, mult succes.
Websiteul este pentru a tranzactiona ce detii personal. Websiteul nu e banca de criptomonede.
Iar avocatul ce sa faca? Nu stie nici el parola si nici cheia privata. Si nici websiteul nu stie asa ceva. Parola pentru website nu e parola pentru portofel.
Daca nu ma crezi fa-ti un cont pe website ca sa afli despre ce e vorba, dar nu investi nimic pe el.
Heajutor întreabă: