| Bingoo a întrebat:

Neata,am o mare problema si ma gandeam ca aici pot avea ajutor de la cei care stiu! Am avut o relatie cu un barbat care s-a dovedit a fi insurat, care avea un alt nume, l-am bagat in casa mea l-am ajutat cu bani un total de 3400 de lei, de 2 zile am aflat tot am luat legatura cu sotia lui,iar el a devenit foarte furios, m-a innjosit in ultimul hal, iar de bani prima data a spus ca nu a luat nici un ban de la mine apoi ca a luat apoi ca mi i-a dat inapoi. Nu recunoaste deloc suma totala data, ca intr-un final sa imi spuna ca daca ma prezint la usa parintilor lui o sa se duca la politie sa imi faca plangere pentru camătă! Cum sa fie posibil asa ceva?! Ce pot face? In cazul de fata sunt terminata, apoi m-a amenintat ca va veni si ii va spune sotului meu ca am avut relatii intime cu el ceea ce e ciudat ca el stie ca sotul meu e de 2 ani jumate plecat si suntem in divort de cateva luni bune! Ce pot face? Sunt terminata, imi este foarte rau si nu imi doresc decat sa imi recuperez banii

25 răspunsuri:
| Andrei200202 a răspuns:

Nu prea ai ce face, prostia ta că i-ai dat bani, si ca femeie. La poliție nu cred ca o sa rezolvi ceva că până la urmă nu cred ca ai dovezi, doar poate daca ai niște mesaje, dar nici asa nu sunt sigur..merită incercat oricum, poate se găsește cineva să te ajute.
Dacă nu asta e, să îți fie învățătura, să nu le mai dai bani handralailor. Nu e capăt de lume, nu e o sumă imensă, însă păcat că ai muncit pentru banii ăia.

| PrisonBreak112 a răspuns:

In cazul de fata ai putea merge tu la politie. Daca zici ca tu si cu sotul tau sunteti in divort de cateva luni bune nu are ce sa iti faca. Daca faci rost de dovezi cum ca tu l-ai ajutat cu bani si ca el te-a amenintat cu un avocat rezolvi tot si poate sa faca zeci de plangeri impotriva ta pentru camata. Eu zic sa iei camere de filmat ascunse sa le pui in casa si faci rost de dovezi ca el te ameninta apoi le duci la politie si el ori va fi arestat ori va fi pus sa plateasca pe langa banii luati si daune morale

| DanaDaniellllla a răspuns:

Mergi tu la poliție și îi faci plângere pentru înșelătorie și abuz de încredere. Sper că mai ai dovezi cum i-ai dat bani

| Bingoo explică (pentru PrisonBreak112):

Nu am dovezi, totul cu bani se intampla cand venea la mine, i-am dat o data 1700de lei ca cica eu sunase mama lui ca ii e foarte rau si are nevoie de tratament, si cam toate datile s-au intamplat asa...

| Bingoo explică (pentru DanaDaniellllla):

Nu am dovezi, cand venea la mine la cateva ore il suna cand mama lui sau un prieten care cica il ameninta ca sa ii dea datoria mama lui se plangea ca ii e rau si nu are bani de tratament si etc niciodata nu am vb prin mesaje despre bani

| Bingoo explică (pentru Andrei200202):

Nu am dovezi, nu vorbeam niciodata prin mesaje despre bani, eu am zis sa il ajut ca imi parea rau de el! nu cred ca mai rezolv ceva decat sa ma fac de ras ca m-am incurcat cu un astfel de om, nu exista nici o dovada nu exista nimic

| AlexammX a răspuns:

Ai putea sa mergi la politie si sa spui cele intamplate. Ca i-ai dat bani si nu recunoaste si ca nu vrea sa iti dea banii inapoi. Faza cu sotul tau. daca zici ca sunteti in divort, nu cred ca ii mai pasa..pana la urma, e viata ta, nu a lui. Faci ce vrei dupa divort.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți face nimic legal, dacă nu ai nici o dovadă cu ceea ce s-a întâmplat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne fereste! Am imprumutat un asa zis prieten odata cu bani, apoi mintea ca nu i-am dat nimic. M-am dus la el la serviciu, l-am inregistrat cand recunostea ca imi datoreaza bani apoi l-am reclamat la politie. La inceput politistul m-a amenintat dar pana la urma a zis sa bag proba inregistrarea ca ala nu vroia sa recunoasca. De-abia atunci mi-a dat ala inapoi banii. Dar greu. Fara nici o dovada tu ce poti face?

| DeyCj a răspuns:

Din păcate nu ai ce să faci în privința banilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să îți recuperezi bani? Mai dă-i în colo de bani. Oricum nu poți dovedii prin nici un fel ca i-ai dat bani. Mergi la politie și zice că nu are ce sa facă, că va trebui să mergi la tribunal sa îl dai în judecată. Asta dacă ai făcut act la notar cu el în care sa se dovedească că ai împrumutat bani. Fii fericită că ai scăpat de el acum și nu mai târziu, îți recunoști greșeala și pe viitor să știi unde să nu mai greșești din nou. Pe el într-o zi atât de tare îl va bate Dumnezeul încât va crede că l-ai blestemat. Însă nu trebuie să îl blestemi, pune-i o vorbă în fața lui Dumnezeu, urează-i numai de bine să vezi când se va întoarce roata cum va fi pentru el. Râde el de tine că ai fost bună și l-ai ajutat, dar nimic în viață nu rămâne neplătit. De multe ori eu nu vreau să fac rău cuiva de frică că într-o zi tot răul se va întoarce împotriva mea. Asta e ideea. Rău faci, rău găsești. Lasă-l în viața lui, oricum este un stricat și nu se va schimba niciodată.

| Bingoo explică (pentru anonim_4396):

Asa sper ca Dumnezeu il va rasplatii pentru raul care mi l-a facut! eu sunt terminata de 2 zile nu mai pot nici sa am ridic din pat, sunt stupefiata de ce a putut fi in stare sa faca un om care a intrat in casa mea, l-am pus la masa, i-am dat bani a dormit cu mine in acelasi pat! Sunt ingrozita nu imi revin deloc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bingoo):

Știu senzația! Eu am în familie specimene din astea care te caută numai când au nevoie de bani, le dai și apoi nu te mai cunoaște. Te simți umilit, folosit, înjosit. Însă totul e trecător, trebuie să treci peste și cum am spus mai sus : să nu mai repeți greșeala! Gândește-te de două ori înainte de a ajuta omul. De multe ori nici aproapele cu care trăiești în casă de 20 ani nu îl cunoști cu adevărat, iar când ii cade masca rămâi mut/mută de uimire : cum, tocmai ea/el în care aveam încredere? Și așa apare dezamăgirea și neîncrederea în oameni. Și apoi când te schimbi, persoanele cu care te cunoști să te întrebe "când te-ai înrăit așa? pentru că tu nu erai deloc om rău!" Omul, prin comportamentul lui, te învață să fii rău. Când ești bun, ești luat de prost. În viață trebuie să îți ridici un zid de protecție imaginar. Cu el trebuie să te protejezi de astfel de oameni, pentru că altfel mereu oamenii numai își vor bate joc, te vor folosi. Ai și tu mândria ta, nu te lăsa călcată în picioare de toate lichelele.

Era o postare pe Facebook "cu cât cunosc mai mult oamenii, cu atât iubesc mai mult câinii". Iar cel mai periculos animal este chiar omul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Naivitatea (ca sa fiu eufemistic) si invatatura de minte se plateste. Nu ai ce face daca n-ai nici o dovada ca i-ai imprumutat suma respectiva si oricum nu ar fi fost infractiune ca nu-ti restituie banii, puteai sa-l dai in judecata doar pe cale civila.

| Andrei200202 a răspuns (pentru Bingoo):

Si cum ai putut sa il crezi, e clar ca doar s-a folosit de tine si s ar mai fi folosit dacă nu ii vedeai adevarata fata, mai bine ca ai scapat de el. Las o asa daca nu ai dovezi, sa ti fie invatatura.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Niste sfaturi cu care nu se incalzeste.
1. Nu da sfaturi daca nu cunosti legea: pentru bani este destul si o conventie (o hartie de mana) din care sa reiasa ca a imprumutat banii, nu este necesara una notariala. Scriu acest lucru ca sa stie si ati cititoi.
2. Pana il bate Dumnezeu, femeia ramane cu paguba.
3. Foarte multe raman in viata neplatite.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Fapta este inselaciune, dar cu justitia si legile noastre nici o sansa.
In instanta la sumele ce le-ai dat cuiva si nu ti le inapoiaza nici martorii nu sunt valabil. Trebuie inscrisuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Ai face bine să nu te mai bagi tu în polemică dacă nu știi despre ce e vorba. Eu atunci când zic că trebuie dovedit că i-a dat bani, altfel nu poate face nimic, știu ce vorbesc. Cunosc cazuri în care persoane au luat țeapă și nu au putut face nimic. Am în familie cazuri, nu are rost să intru în detalii. Mai ales dacă tu ceri banii înapoi și cealaltă persoană nu recunoște ca i-ai dat. Pe baza actului notarial poți da persoana în judecată unde vei avea câștig de cauză fără dar sau poate. Apoi în baza sentinței poți solicitata unui executor judecătoresc să se ocupe mai departe pentru a-ți recupera prejudiciul. Hârtia scrisă de mână este pe post de hârtie igienică. La ce folosești hârtia igienică, la fel se procedează și în instanță cu hârtia care nu are autenticitatea notarului. Însă dacă nu știi care a partea legală, e grav. Până la urmă a rămas cu paguba din cauza ei. Iar tu consultă legea.

Tocmai ca eu cunosc acest lucru. Am intocmit zeci de cereri de chemare in judecata pe baza unor asa numite chitante, intelegeri, note, toate ca inscris de mana si semnatura privata. Chiar eu am avut un caz: am incheiat un contract legal de vanzare-cumparare si cand am mers la banca cumparatorul nu avea toti banii in cont. Mi-a spus ca o sa mi-i dea mai tarziu, dar eu i-am zis sa-mi scrie o chitanta de mana. Acolo in banca mi-a scris-o, dar banii i-am recuperat dupa hotarare judecatoreasca cu ajutorul executorului.
Pe baza actului notarial nu mai trebuie sa dai persoana in judecata, deoarece actul notarial este titlu executoriu: mergi la un executor judecatoresc care-l pune in executare.
Nu poti face nimic in instanta daca nu ai nici o dovada scrisa, doar daca debitorul recunoaste. Chiar daca ai martori.
In incheiere iti spun sa nu mai faci afirmatii nefondate la adresa altor persoane pe care nu le cunosti si nu stii ce pregatire au. Mai ales ca se vede de la o posta ca nu ai cunostinte in domeniu (juridice).

| cristimihailov a răspuns:

Daca nu ai nici o dovada ca i-ai dat banii, atunci ma tem ca nu prea ai ce sa faci pe cale legala.
Mai raman baietii... dar pentru 3400 de ron, nu merita sa faci asta.

Unele lectii vin sa ne invete... din pacate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Da, pe internet poți fi oricine. Și mătușa mea a făcut facultatea de drept și doar se plimba cu agenda în mână dându-se mare avocat din baroul avocaților anonimi. Iar tu., prin ce metodă de exprimare ai abordat, cam greu de crezut că lucrezi în domeniu și ai întocmit rapoarte. laughing nu mai vinde castraveți la grădinar, că nu ține. Am vorbit și eu cu avocați prin poștă electronică și pe avocatnet.ro, dar tu nu te încadrezi deloc modului de exprimare. Partea aia cu "se vede de la o poștă" te-a cam dat de gol. Un om cu studii superioare nu se adresează în astfel de mod. Poate în tinerețe ți-ai dorit să fii avocat ( așa cum a visat mătușa mea și doar se plimba cu agenda în mână), așa și tu intri pe TPU și încerci să arăți cine ești tu. Cine ești? Nimeni, doar un membru cu un username și parolă. laughing Avocat în nici un caz. laughing

Stii ce? Eu ti-am spus ce am facut, nu ce mi-a spus unul sau altul. Nu am intrat in discutii juridice, deoarece am vrut sa intelegi si tu. Si cu asta basta. Tata m-a invatat ca daca un om ca tine se prinde de poala hainei mele, sa tai haina si sa fug.

| Holiday a răspuns:

Din ce spui tu, i-ai dat bani, nu i-ai IMPRUMUTAT. Deci...de ce ai pretentia sa ti-i inapoieze?! Oricum, la ce naiba ti-a trebuit sa mergi la nevasta-sa sa-i spui ca si-o tragea cu tine? Daca te mananca in fund sa faci balamuc, la ce te astepti?

| Bingoo explică (pentru Holiday):

I-am imprumutat, era vorba sa mii dea inapoi, dar m-am despartit de el, m-a blocat, apoi l-am sunat si i-am zis de bani la care el nu mai recunostea nimic! Si asa am ajuns la nevastasa

| LoveSleep a răspuns:

Ai avut noroc ca nu te-a batut si nevasta-sa.

E foarte neasteptat cand un necunoscut pe care il stii de 3 zile si pe care il primesti in tine si in casa ta iti cere bani, iar tu ii dai.
Apoi nu ti-i mai da inapoi. Cum e posibil asa ceva? Cine s-ar fi asteptat la asta?