| sabin89 a întrebat:

Noi (omenirea) creăm multe lucruri bune care să ne facă viața mai ușoară și mai frumoasă: automobilul, avionul, radio, tv, telefonul mobil și multe altele. Interesant, însă, că ne creăm și dușmani, cu propriile noastre mâini, cu care apoi trebuie să luptăm; sau să ne păzim de ei.
Cel mai recent dușman, la care lucrăm acum de zor să-l aducem în mijlocul nostru, este AI-ul.
Uite ce spune președintele american într-un foarte recent discurs (acum două zile): " With AI, fraudsters can take a three-second recording of your voice—I've watched one of me, I said, 'When the hell did I say that?'...All kidding aside, a three-second recording of your voice, and generate an impersonation good enough to fool you."
Tot el se referă în continuare la companiile care dezvoltă sistemul AI și care, spune el: "poses a serious risk to national security, national economic security, or national public health and safety".
Vom continua oare să creăm dușmani, sau ăsta e ultimul? Ce credeți?

Răspuns Câştigător
| ValentinMihai78 a răspuns:

Cel mai interesant lucru, este "cine nu cunoaște istoria, o va repeta"!
Fiecare nouă invenție a avut la început detractorii ei. Toaleta când a apărut, apăruseră caricaturi, vorbe, "fake news", că te absoarbe, că iasă nu știu ce monștri etc. Despre tipar, despre bec, despre electricitate, la fel a fost.
Apropo, recent au spus motivul real pentru care orașul Timișoara, a fost primul oraș iluminat public electric, ținând cont că atunci făcea parte din Imperiul Austro-ungar.
A fost iluminat public electric pentru că a fost oraș cobai pentru a vedea dacă există simptome adverse la oameni, dacă influențează negativ activitatea oamenilor, dacă vor fi electrocutări. A fost oraș experimental.
Acum cu acest AI. Să nu uităm că toată această nouă tehnologie este dependentă de curent electric. Ori, cât timp este curent, este tehnologie. Când nu va mai fi curent, vom fi în urmă cu peste 200 de ani.
Ori cât timp China, Africa și Orientul Mijlociu sunt principalii jucători pe piața materiilor prime necesare pentru producerea, stocarea de energie electrică, totul este o loterie în urma ultimelor evenimente desfășurate în ultimele luni.

24 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Te plictisești prea mult, banuiesc că ești la pensie.

Prin ce consideri tu personal că AI-ul este dușmanul tău?

| sierra1 a răspuns:

Imi pare că te-ai uitat de prea multe ori la terminator 3 Rise of the Machines

| J0B0MAT a răspuns:

Dacă nu se stabilesc niște reguli clare în privința AI-ului și nu e limitată folosirea lui da, va ajunge un mare dușman.
Ce mi s-a părut mie interesant din niște filme și am văzut că se lucrează în privința asta este refacerea legăturilor neuronale, o clonare a creierului unui om și implantarea într-un robot, astfel încât omul acela să poată trăi într-un fel, și după moarte.E foarte departe tehnologia de asta, dar dacă vor reuși, nu mi s-ar părea o idee rea.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cel putin inca AI nu ne este dusman si am vazut ca se incearca o reglementare care sa o mentina prietenoasa cu omenirea.
Sigur ca va trebui o atentie sporita din partea tuturor, incepand cu oamenii de stiinta si cei politici, avand in vedere ca si AI, ca si alte descoperiri stiintifice, pot fi folosite pentru binele oamenilor sau impotriva lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De acord cu tine, pentru ca si eu am sesizat asta si ma sperie. Inteligenta Artificiala, Internetul si Gadget-urile vor inlatura fiinta umana pe capete. Robotii industriali deja sunt in rol. Nu zic ca e ceva gresit, unde e nevoie de tehnologie spre usurarea si eficientizarea muncii merita, dar cand se trece de un prag, deja e o amenintare! Incubatoarele de conceput copii e printre cele mai stranii dar adevarate. Crearea de organe pentru pacientii bolnavi n-ar fi ceva rau, ci de bun augur in schimb. Vor sa conceapa o grupa de sange universala pentru ca donatorii nu se mai ofera...Ne ducem naibii cu totii, rand pe rand.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stii zicala aia ca nu armele omoara oameni ci oamenii care folosesc arme omoara oameni?

| LaviniuA a răspuns:

Nu stiu daca AI ne e dusman acum, dar poate va deveni.
Oricum Biden ar trebui sa se bucure cand AI vorbeste in locul lui laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Aoleu,asta n-o stiam cu clonarea creierului si implantarea lui in robot. E clar, nu e de bine in continuare.

| Parakeets a răspuns:

Păi dușmanii au existat de la Facere. happy
De când Lucifer s-a sculat împotriva lui God și a vrut să fie ca El. Apoi de când Eva a mușcat și a ispitit și pe Adam și de când Cain și Abel s-au urât.
Deci dușmani au existat mereu. happy

Doar nebuni să fim și să nu vedem că da, dușmani avem la tot pasul și că Universul întreg e o luptă supremă între bine și rău. Deci de aici putem trage și concluzia că Raiul și Iadul există. God și Satan există.

De altfel mereu se spune că binele fără rău nu poate exista. Deci God și Satan există. happy

Cât de dușmani, vor mai veni și mai mulți. happy
Și observăm că orice societate ar veni sau dezvolta, vine cu răul ei la pachet.

În trecut nu existau radiațiile așa mari, nu exista deci nici internetul și comunicațiile astea invizibile prin electricitate, dar exista astfel lepra și tuberculoza de la care mureai instant pentru că nu existau cunoștințele de azi. Nici tehnologia de azi.

Și în mai trecut de atât ba chiar se susține că romanii își aruncau pruncii la lei, din fașă, care se nășteau deja cu un handicap. Pe motiv că nu aveau cum să facă un războinic din acela. Pe vremea aia. Dar cazurile erau mai mici de copii cu dizabilități. Poate datorită mediului, datorită alimentației bio. happy
Azi se nasc toți, dar tot mai mulți copii cu dizabilități, dar deja există tehnologia care pe mulți ii repară deja. Ba chiar industria și medicina preferă ca acei copii să se nască, pentru că astfel ei au clienți. happy Unii cu Zel, poate chiar fac și cercetări din ce în ce mai aprige pe ei. Deci sunt generația de vis, ai cercetătorilor.

Deci, ce vreau să subliniez din poliloghia asta, este că fiecare nație și fiecare societate și eră are dușmanii ei și aliații ei. Binele ei și răul ei. happy

| Parakeets a răspuns:

Dar, nu știu ce este acest AI.
Un OZN?
O nouă tehnologie?
O nouă Planetă?
Cu ce am rămas în urmă legat de noile invenții și creații. Credeam că știu tot ce se învârte sub soare și inventează. laughing)

| Darius50boss a răspuns:

Nu este un dușman nu mai că trebuie să folosim cu înțelepciune

| sabin89 explică (pentru Frank51):

Tu nu poți să răspunzi decent? Uită-te la celelalte 10 sau 11 răspunsuri care au urmat după al tău, poate înveți ceva. Seamănă răspunsul lui Ioandelasal cu al tău? Dar nu numai ăla, ci oricare altul. Așa ești și în real, în familie? Caustic? Și nu e vorba doar de răspunsul dat aici, pentru că sunt multe de felul ăsta pe care le dai la diferiți useri. Chiar încerc să îmi imaginez cum ești privit în real de cei din jur. Știu că nimănui nu-i place să aibă în preajmă oameni caustici, care găsește satisfacție în a-i înțepa pe alții.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu sunt fire fricoasa, dar de IA mi e frica si mie!
Sper sa nu apuc, sa am dreptate.

| sabin89 explică (pentru suntserios):

Așa e precum zici. Uite cum e și cu energia nucleară. Ce mare realizare este! Ce foloase poate aduce folosită în scopuri pașnice! Și acum, stăm cu frica în sân, că nu știm care din posesorii armei nucleare, într-un moment de agitație maximă, ar putea apăsa pe buton. Vreau să fiu optimist și să cred că nu se va întâmpla, că va prevala rațiunea happy

| mihai69 a răspuns:

Știința face progrese.
Ce fac oamenii cu respectivele descoperiri, invenții, inovații etc. e altă treabă. Vezi atomul - bombe, dar și energie, medicină etc. Și multe alte astfel de exemple.

| sabin89 explică (pentru mihai69):

Bine zici. Ceva asemănător a zis și suntserios; și cam așa e. Rămâne acum să avem grijă noi oamenii ce facem cu ele happy Îngrijorarea stă în faptul că nu toți oamenii sunt responsabili. Totuși, să sperăm că nu nu vor învinge cei iresponsabili.

| Frank51 a răspuns (pentru sabin89):

Ai luat-o personal. A fost o simplă întrebare ca să înțeleg nivelul la care înțelegi un program. Nu sunt caustic nici înțepător, sunt realist și îmi place cum sunt. Majoritatea oamenilor mă plac, la muncă toți mă simpatizează, prietenii mă știu ca fiind o persoană de gașcă, de caterincă și de distracție, și amuzantă.

Nu vreau să mă laud, asta e realitatea.

| sabin89 explică (pentru Frank51):

Nu m-am referit la faptul dacă înțeleg sau nu un program, ci la cuvintele cu care ți-ai început răspunsul. Dar, în sfârșit, din ce ai scris acum înțeleg că nu ești un tip răutăcios și asta mă bucură. Putem merge mai departe happy

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Uite ca mai sunt si chestii rele care au fost transformate in bune laughing cum este asta cu atomu, la inceput au facut arme, dupa au facut centrale electrice.
Pina una alta oamenii daca au apasat clanta de la usa laughing urmeaza sa intre, apoi cine stie ce so mai intampla.

Dar cum a spus cineva pe aici, totul tine de electricitate, fara ajungem de unde am plecat, AI ala dispare a spus frumos ala care a spus, stai cine este ValentinMihai, daca o fi de la el bv lui, ma refer cum a formulat si cea spus.

Personal nu am nici o teama, oricum daca se intampla ceva, aia care au umbalt cu ele patesc primii ceva, nu noi laughing noi ramanem, supravietuim, o luam de la capat.

Presedintele vorba lui Ana, pentru el oricum vorbesc altii, el e bun doar cand tace laughing ce sa bagi in sama un comunist laughing ceva bun nu face, doar sa mai dea din clanta, sa vada astia ca inca n-a dat coltu laughing

| mastadont a răspuns:

Dușmanul e tot omul, căci acesta folosește inteligența artificială în scopuri distructive. E ca și cu orice altă tehnologie, cea nucleară de exemplu, poate fi folosită pentru a genera curent cu ajutorul centralelor nucleare sau pot fi produse bombe, totul depinde de cum decidem să o folosim și de regulile și legile pe care le creăm pentru a preveni aceste tendințe distructive.

| Frank51 a răspuns (pentru sabin89):

Răutăcios mai sunt uneori, și răzbunător, dar nu neapărat într-un sens negativ. Îmi place să spun lucrurilor pe nume, în speranța că cine citește poate își dă seamă că e prea naiv, prea încuiat, prea superficial, prea orice.

Nu voi spune niciodată ceea ce ar vrea cineva să audă, ci ceea ce este realitatea.

Revenind la AI, eu sunt în domeniu și am câteva experiențe cu astfel de programe, de aceea te-am întrebat cum crezi tu personal că AI este dușmanul tău?

| sabin89 explică (pentru ValentinMihai78):

Dar, să presupunem că nu vor fi probleme cu energia electrică, vezi de bine dezvoltarea AI-ului?

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru sabin89):

Nu, niciodată, din păcate, mai ales că mulți nu vor mai reuși să discearnă persoana reală de cea virtuală.
Deja este un scandal cu o vedetă internațională căreia cu ajutorul AI, au reușit să creeze o falsă campanie de vânzare, ajutorare, etc. Despre astfel de situații îmi este frică, așa cum îmi este frică că toți cei peste 20+ vor deveni prăzi ușoare unor oameni periculoși.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Sa zicem ca Biden simte ca moare, si vrea sa ia omenirea cu el. Solutia e simpla: sa apese pe butonul nuclear. Dar. Nu are un buton pe care sa apese. ''Butonul nuclear'' este o metafora. Tot ce poate face, in situatia asta, este sa spuna ceva de genul: ''In situatia actuala disperata pentru tara, sunt nevoit sa pornesc procesul unui atac nuclear asupra Rusiei si Chinei''. ''Whatever, chief, incepem procesul, uite am adus si cele doua valize cu codurile, deocamdata urgent este sa te simti mai bine, facem un calmant si repede un test al abilitatilor psihice. Cum, starea psihologica a domnului Biden lasa de dorit? Nu e panica, chemati-o pe doamna presedinta Kemala si hai sa il tratam pe domnul Biden''. Daca ar exista un buton, as fi ingrijorat. Dar exista un lant de comanda care nu transmite ordinul daca IN ORICE ETAPA cineva considera ca nu e nevoie absoluta de un atac nuclear.