| Alex3 a întrebat:

Noroc, am si eu o intrebare, daca am luat amenda rutiera pe data de 19.09.2011 Luni la 03:00 DIMINEATA, pana cad o pot platii, pana miercuri la 03:00 dimineata? termenul de 48 de ore cand expira? sau incepe cu miezul zilei urmatoare + 48 de ore? asa am vazut ca scrie in legislatie. Multumesc, o seara buna.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Teoretic o poti plati pana miercuri la orele 24, 00, practic pana miercuri la terminarea programului cu publicul a CEC Bank ori a Trezoreriei. Termenul a inceput sa curga de la orele 0, 00 ale zilei de 20.09, in acest sens sunt prevederile OG nr.2/2001, citez:
"ART.28.(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute în actul normativ, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor aceastã posibilitate trebuie menţionatã în mod expres. Termenele statornicite pe ore încep sã curgã de la miezul nopţii zilei urmãtoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sãrbãtoare legalã sau când serviciul este suspendat se va prelungi pânã la sfârşitul primei zile de lucru urmãtoare." Numai bine!

4 răspunsuri:
| antyk a răspuns:

In mod normal, amenda ar trebui platita pana joi la terminarea programului din locul de unde platesti amenda.Pe amenda scrie si ora cand ai primit-o sau doar data?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut, amenda de la circulatia rutiera are termenul de 48 de ore care incepe sa curga din momentul in care ai semnat ca ai luat la cunostinta.
Daca nu ai semnat la primirea amenzii, atunci o primesti prin posta, in momentul in care primesti plicul, verifica sa aiba pe el stapila cu data in care-l primesti, in caz ca nu, roaga postasul sa puna stampila cu data cand ti-l inmaneaza, are stampila la el.
La directia de taxe si impozite te prezinti si cu plicul, sa vada stampila in care este data.
Daca ai semnat pe loc procesul verbal de contraventie, incep sa curga 48 de ore din acea zi ci nu de la acea ora, este valabila reducerea 48 de ore, adica pana Miercuri cand se termina programul ghiseelor de finante unde platesti amenda.

| Alex3 explică (pentru antyk):

Da, pe amenda scrie data si ora. 19.09. 2011 ora 03:15 Dimineata

| Alex3 explică:

Mersi mult de ajutor, o seara buna in continuare.