| Mihai_Miţă_1999 a întrebat:

Nu stiu daca este buna categoria unde postez. Deci sa incepem, astazi 03.11. 2015 am plecat dimineata spre doctorul meu de familie pentru a-mi face rost de o adeverinta cum ca sunt apt pentru o excursie, toate bune frumoase plec spre casa si iau un autobuz in care nu mergeau compostoarele (aveam bilet, am avut alte probleme cu controlorii asa ca mi-am luat "masurile") am asteptat urmatoare statie pentru a-mi composta biletul. Fix cand sa-l bag in compostor a aparut un controlor care mi-a luat biletul din mana, spunandu-mi ca ma "ajuta" el. A vrut buletinul iar eu nu il aveam, si ca sa ii dovedesc mi-am tot din ghiozdan (nu aveam nici carnetul). I-am aratat adeverinta pe care scria absolut toate datele despre mine iar dupa ce si-a completat pe hartie. Mi-a impachetat biletul si adeverinta si nu mi-au mai dat-o inapoi. Am sunat-o pe maica-mea si a venit si s-a certat cu ei (in zadar) si ei i-au dat adeverinta si biletul.
Intrebarea este daca as putea sa fac o plangere la sediul lor sau chiar la politie deoarece ei nu au niciun drept sa-mi ia ceva (act, bun personal etc.). Cel mai bun raspuns primeste funda.

12 răspunsuri:
| biencutza123456 a răspuns:

Da,depune plangere, cu toate ca la cum se misca politia la noi...Totusi incearca, poate rezolvi ceva. Oricum e mai bine decat sa nu faci nimic in aceasta privinta.

| RobertMoon a răspuns:

E un abuz al controlorilor, daca eram prin preajma îi bateam. Odata ce iesi din vehicul ei nu mai au nicio putere, deci poti sa pleci linistit. Acest incident ar trebui sesizat cum ai spus tu la sediu sau la politie, fiind un abuz.

| Kakarotto2016 a răspuns:

Chiar trebuie sa te duci la politie cu toate familia si dati o plangere pentru ce ti-a facut

| Mihai_Miţă_1999 explică (pentru RobertMoon):

Nu mi-am pus mintea cu ei. O sa fac o plangere si la politie cat si la sediul lor mare.

| RobertMoon a răspuns:

Asa si trebuie daca stam cu mainile in san la diferite abuzuri ele vor continua si nimeni nu va fi pedepsit.

| ivanhoe a răspuns:

Ei, din cauza acestor dobitoci tu trebuie acum sa umbli pe la... exact nu stiu! Daca ai un banut si esti sigura pe ceea ce faci, du-te mai departe. Doar iti castigi mandria ta, care conteaza! E vorba de timpul tau, pe care il pierzi. Nu am inteles, ti-a dat amenda? Du-te in audienta la seful lor si explica-i toata situatia. Poate se rezolva.

| Mihai_Miţă_1999 explică (pentru ivanhoe):

Mi-a zis ca ma asteapta la ora 2 amiaza la capat de linie sa platesc amenda. Nici nu mi-a trecut prin minte sa ma duc. Am vorbit cu mama iar maine o sa ma duc sa depun o plangere la politie cat si la sediul lor.

| ivanhoe a răspuns (pentru Mihai_Miţă_1999):

Aha, te asteapta la capat de linie sa-i dai vreo 50 de lei ca sa scapi. Exact cum banuiam. A m patit si eu d-alde astea cu politaii de la rutiera... Cu riscul de a ma repeta...du-te la seful idiotului in audienta si spune-ti pasul. Eventual filmeaza pe dobitoc atunci cand ii dai spaga si mergi cu filmarea acolo unde trebuie. "tu-le muma-n c* ur!

Eventual sa-i filmez cerand mita, daca le ofer intru deja in latura rea.

Nu e nici o latura rea din moment ce vrei sa-i dai in gat.

Daca nu stiai darea si primirea de mita (nu conteaza scopul, daca vrei sa-i denunti sau etc.) se pedepseste conform legii.

Art. 290. -

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1) nu constituie infracţiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita.

(3) Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta.