Astfel de legi nu mai exista de sute de ani! deci nu se poate considera infractiune lasarea unor papusi in fata usii...
Omor din culpa? Pana la urma dacă te duci în spatele cuiva și îl sperii și face atac de cord, se considera ca ai contribuit la moartea persoanei respective. Nu știu, zic și eu. Chiar sunt curioasa?
Nu...Nu as fi asa naiva incat sa las o asemenea intrebare in mediul online daca eram eu.
Din câte știu e posibil, pe motivul unei fapte ce duce la moartea unei persoane
nu este un raspuns sigur, deci nu te lua doar după mine.
Poate fi considerata si vatamare psihica (in echivalenta cu vatamare corporala), mai ales daca socul lasa urmari psihice, care se amelioreaza doar in timp.
In acest caz, "glumetei" se poate cere despagubire (inclusiv morala), care o va speria chiar mai tare decat papusa.
Despagubire morala? Adica?
Ea nu stia ca are probleme de sanatate, a vrut sa o sperie, dar nu s-o omoare sau terorizeze.
Vatamarea psihica (un soc) poate lasa urme pe viata sau greu vindecabile, asemenea vatamarii fizice.
Daca se constata de comisie medicala o asemenea situatie cauzata, atunci se poate cere despagubire, chiar mare.
N-am auzit pana acum ca o persoana sa fie pedepsita pentru o gluma, chiar daca gluma a fost extrema.
Se poate discuta daca ar fi ucidere din culpa, desi ma indoiesc ca o instanta ar accepta aceasta.
Darvor lua amprente de pe lucrurile pe care le-a pus in fata apartamentului? La acest moment, doar eu si ea stim ce s-a intamplat.
Vor incerca sa ia, dar numai daca victima face plangere penala.
Bineinteles, asta se subintelege. Depinde de consecinte daca actiunea penala se incepe lo plangere sau prin autosesizare.