Emil Cioran este inteles de foarte putine persoane. Nici el nu se intelegea, cauta mereu un remediu de a mai transpune un sentiment angos. Mereu in conflict cu mentalitati, mereu contra sistemului. A fost un om care nu s-a simtit compatibil cu cei din jur, care gasea din orice lucru partea negativa ce se transpunea in calitatile mai putin bune ale oamenilor. Mai pe scurt, a fost un om neimplinit. Un om care, indiferent de bucuriile si fericirile pe care le putea trai, in adancul sufletului, tot un om trist si cu intrebari ramanea.
Si acest fragment reliefa faptul ca tanjeste, suspina dupa felul in care omul combina munca, de felul in care munca a ajuns o bratara de admirat pe care o cumperi si peste catva timp te uiti la ea si realizezi ca sacrificiile pentru a o obtine au fost in zadar. Emil Cioran a fost un om foarte complex, foarte confuz in idei, cu fraza intortocheate si pline de intuneric. Nu te chinui sa-l intelegi, nici el nu s-a inteles. Si cred ca, asta il macina cel mai mult.
Nu sunt chiar intru totul de acord. Dar in mare parte, sunt de acord... Cam asa este...
Sunt de acord, dar exista si o exceptie... daca ai norocul sa faci ca dintr-o "pasiune", sa fie slujba ta de zi cu zi... atunci poti fi fericit ca "muncesti"...
Da.munca innobileaza omul. dar nici lenea, nu-l distruge.eu.sau, munca, e bratara de aur.si gatul, palnioara de argint.tot eu.desertaciune.desertaciunea, desertaciunilor, si goana dupa vant.nimic nu e nou sub soare.biblia asta e tot ce pot spune in cateva cuvinte despre ceea ce facem noi, in viata.vezi eclesiastul si tot ce spune referitor la; munca, stiinta, averi, placeri.si intelepciune.
Sa nu uitam ca Emil Cioran a scris foarte mult pentru romanii din timpul dictatirii ceausiste asa incat admir foarte mult ceea ce scrie, cat de delicat vorbeste despre: Suflet, Sfantul Duh si Trupul nostru (Trupul nostru care este Templul lui Dumnezeu).
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: