Pentru ca traiul de adult este din ce in ce mai stresant, iar comportamentu parintilor cauzeaza toate problemele in vietiile la copiii lor.
Https://360medical.ro/......020/09/02/
Pe vremuri adica acum 15-20 de ani care eram eu copil.
Ce varsta sa aiba, 13-14-15 ani.
''Cum au evoluat cunostiintele medicale despre depresie atunci si acum?'' asta nu are sens, in toate studiile arata ca e in crestere depresia si anxietatea.
Citat din link : '' Rezultatele, bazate pe sondajele efectuate de Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în perioada 24-30 iunie 2020, arată că „un sfert din respondenți au raportat simptome ale tulburărilor legate de traume și de stres". Aceasta reprezintă o creștere mare față de 2019, mai ales că numărul americanilor care suferă de o tulburare de anxietate s-a triplat până la sfârșitul lunii iunie față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 1 din fiecare 10 respondenți au spus, de asemenea, că au început sau au crescut consumul de alcool sau droguri ilicite în timpul pandemiei.''
Asta se refera strict la perioada pandemiei. Tu ziceai de acum 15 -20 ani.
Statistici de genu asta ma refeream atunci vs acum.
Si nu e un studiu ci mai mult un sondaj de opinie.
Intrebarea cu evolutia cunostiintelor despre depresie avea legatura cu faptul ca acum, comparativ cu "inainte" stim ( medicii ) ca stresul si depresia, anxietatea sunt factori de risc pentru multe alte afectiuni.
O alta idee este ca acum are un nume si o incadrare medicala.
Vreau sa zic ca poate s au inmultit cazurile nu pentru ca inainte nu erau, ci pentru ca acum au o expunere informationala mult mai mare, incadrarea medicala si felul de a defini afectiunile s au schimbat.
E greu de cuantificat cati erau inainte si cati sunt acum in depresie pentru ca si sistemele de referinta s au schimbat.
Care copii beau, care fumează, câți, cine?
acum din ce vad. Cum vezi, care sunt sursele tale de informații, ca să vezi aceasta? Din ce vezi tu, tragi concluzii despre toți copii?
"Asta se refera strict la perioada pandemiei."
Poftim și în perioada de dinainte de pandemie:
https://m.mediafax.ro/......e-13296658
https://www.medlife.ro/......n-crestere
Primul nu e un studiu, o statistica ci un articol care cita un medic psiholog care nu a furnizat referinte pentru spusele ei.
Cea de a doua sursa este ceea ce cautam dat chiar acolo se zice ceea ce si eu am vrut sa evidentiez - datele nu sunt foarte concludente de comparat pentru ca au crescut numarul celor care au acces la servicii medicale de acest gen, se schimba perceptia despre mersul la psiholog. Deci e discutabil cat de adevarat este ca suntem mai depresivi acum decat atunci.
Da
Oricum,faptul ca se intampla din ce in ce mai multe nenorociri si faptul ca vedem foarte putini copii pe afara in ziua de azi, ne confirma ca numarul a crescut.
Nenorocirile : oare chiar se intampla mai multe sau doar avem acces mai usor la informatie si astfel putem stii de mai multe nenorociri decat stiam inainte de nenorocirile de atunci?
Copiii pe afara: asta o spui din observatii personale. Eu nu observ asta. Cine are dreptate? Ideea e ca nu ne putem generaliza observatiile personale
Pe langa asta, populatia Romaniei a scazut in continuu, mai ales segmentul sub 16 ani.
Deci mi-e nu mi confirma nimic. Adevarul e ca adevarul e la mijloc.
Sunt necesare statistici complexe
Deci tu te crezi mai destept decat aia care lucreaza in Organizatii internationale?
Stai si tu linistita ca-s la ei "acasa" aici joaca ei hora. Si eu cand am avut contul "nou" au sarit pe intrebarile mele, acu' suntem "ignore".
De unde ai tras tu concluzia asta?
Am dreptul sa pun la indoiala ceea ce zic unii si altii pe internet fara sprijin in spate ( studii, rapoarte, statistici ).
Nu am zis ca nu au dreptate ci ca sunt informatii incomplete care necesita aprofundare mai intensa inainte de a trage o concluzie.
Legat de cei care lucreaza la organizatii internationale: este din nou discutabil. La care organizatii te referi si la care persoane?
Uite un exemplu : tu crezi ca la OMS lucreaza cei mai mari si cei mai buni, cei mai valorosi medici ai lumii?
Intrebarea ta este una deschisa, care invita la dezbatere. Eu am oferit niste puncte de vedere.
Tu vad ca ai avut deja in minte concluzia trasa de dinainte sa pui intrebarea si doar cauti pe cineva care gandeste la fel ca tine, ca sa ti confirme parerile. Daca vezi doar ceea ce vrei sa vezi, atunci poti trage ce concluzii vrei.
Intr-o dezbatere nu e loc de resentimente, subiectivism, superficialitate
Eu nu am fost niciodata depresiv, si totusi pe la 11 ani am fumat prima oara, iar in clasa a 9-a deja beam foarte mult alcool.
Ma simteam bine cand beam. Tutunul nu s-a lipit de mine, cu toate ca nu m-am ferit de el.
Nu e nici o depresie, sunt doar alte vremuri, vremurile s-au schimbat, ne-am mai emancipat, ne-am facut mai open mind, nu mai sunt copiii blocati de educatia ingusta a comunismului.
Socializeaza, eu vad parcurile, strazile si terasele pline de adolescenti, iar aia care mai stau pe acasa, au preocupari moderne fata de comunism, TV, calculator, telefon, si e f okey si asa.
Ma refer la faptul ca de la depresie au șanse mai mari sa se apuce
Nu-i nici o depresie de vina, ca copii beau si fumeaza ci numai vina parintilor, care nu-si educa copii!
Copii trebuiesc educati acasa si invatati ce este bine si ce este rau si explicat pe ineelesul lor, de ce NU este bine sa fumeze sau sa consume alcool la anisorii aia mici, cand organele lor sunt inca in formare si pot fii afectata ireversibil sau chiar mortal.
Tot parintii au responsabilitatea legala si morala sa-si suprevegheze copilul, sa stie unde merge, cat sta acolo, cu cine merge si ce face, ce consuma si sa-l verifice, dar inainte sa-i impuna restrictii, care fac parte din educatie.
Tot parintele este vinovat ca copilul petrece noptile online, in loc sa se odihneasca, cand creierul lui nu mai primeste 2 hormoni vitali (serotonina si melatonina) care se produce numai cand dormim inter 10 seara si 2 noaptea.
Pe termen lung, neproducerea acestor hormoni duce la declansarae de boli psihice, incepand cu depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenie, diabet si chiar cancere.
Beau și fumează ca să para ei cât de smecheri sunt dar de fapt sunt niște boschetari in serie.Mai ales ca fetele rămân gravide de la vârste fragede, se droghează sau se lasa de școală.Ma întreb, părinții lor ce fac atunci? Nu le e teama ca proprii lor copii îi fac de ras? Pur și simplu nu știe sa ii educe.
Fabiii întreabă: