Doar spun ca este mai bine sa te bati cu UNUL decat cu o MULTIME. De acolo din multime, nu mai stii cand vin loviturile. Insa cand doar UNUL este INVESTIT cu TOTALITATEA PUTERII vezi exact de unde vine lovitura.
Montesquieu cu SEPARAREA PUTERILOR a dispersat puterile prin toate partile si astazi avem plin de grupulete de puteri.
Pe degeaba exista Drepturi daca dam investim Puteri prin toate partile. Puterea doar UNUl trebuie sa o aiba iar restul sa fie egali. Noi alimentam monstrii parlamentari si tot nu terminam cu coruptia.
Nu mai bine ne fura un om natural decat un om investit cu puteri? De ala ne putem feri insa de aia de la guvern nu, pentru ca lucreaza de la inaltime. Au sabia, pistolu, arme invizibile, etc., insa omul normal nu are decat pumnul.
Realizezi ca cel mai rau lucru intr o tara e ca puterea sa apartina unui singur om / pol nu? Absolut cel mai rau lucru care se poate intampla unei tari si cred ca sunt zeci de exemple.
Puterea nu Dreptul.
Nu poti sa pui TOTI oamenii la putere ci doar o CLASA.
Clasa Política este PUTEREA.
Ce este mai bine pentru omul natural: Sa se bata cu UN OM care detine toata puterea sau cu o CLASA DE PUTERNICI care isi arunca vina altora?
Daca nu le mai dam spatiu si restrangen puterea doar unuia, oamenii normali pot AJUNGE mai repede la UNUL.
Atentie. PUTEREA NU DREPTUL. NU TREBUIE SA PERMITEM IN STAT OAMENII CU ARME POLITICE. Doar UNUL sa aiba arma.
Cred ca tu nu intelegi cum se formeaza o dictatura reala.
Omul de rand se poate bate cu o clasa politica
Omul de rand nu se poate bate cu o dicatura autoritara.
Eu ma pot bate cu UNUL insa cu o CLASA NU.
Tu vrei sa spui ca acel UNUL cu SEPARAREA PUTERILOR si-a pierdut puterea. Fals.
Cu SEPARAREA PUTERILOR nu ATI facut decat sa le INTARITI PUTEREA. Una este cand este UNUl la putere si ALTA cand isi ADUCE si fratii lui la putere. Ati creat o clasa, o familie de puternici. Vorbesc din perspectiva ca tu esti pro separaré de puteri. Nu ai fragmentat nimic ci ai concéntrat. I-ai facut la copil frati.
Eu vreau UNUL tu vrei CLASA.
Daca ne uitam global tot aia es panorama.
Tu spui ca clasa trebuie sa detina puterea peste popor iar eu spun ca UNUL trebuie sa detina puterea peste popor.
Cand puterea este doar a unui singur, pe acel singur poti sa il vezi atunci cand isi exercita puterea.
Insa cand puterea ajunge la plurali nu ii mai vezi. Se pierd in anonimat.
Noi cream monstrii. In loc sa cream un monstru cu multe capete mai bine unul cu un cap.
Tu cu cine vrei sa te bati? Cu un monstru cu un cap sau cu un monstru cu mai multe capete? Nu iti este mai usor daca are un singur cap?
anonim_4396 întreabă:
VulpeaRea întreabă: