| CristiPalidu a întrebat:

Ok am decis sa ma prezint ca martor la proces. Cam ce va trebui sa fac in calitate de martor?

8 răspunsuri:
| Alin_6165 a răspuns:

Nu va fi nici un proces. Tu esti chemat la politie decat sa scrii o amarata de declaratie...adica sa scrii ce s-a intamplat.

| ionutk9 a răspuns:

Sa stai calm si sa raspunzi la tot ce te intreaba avocatii si judecatorul cat mai bine si coerent asta e tot ce trebuie sa faci te duci cu valul si stai calmhappy

| Alin_6165 a răspuns (pentru ionutk9):

Omule are 13 ani. La varsta asta judecatorul nu are incredere in spusele lui si va fi supus unuit est cu poligraf ceea ce ar dura si ar duce la multe proceduri complicate si luni de porces, iar noi vorbim aici de... furtul unui telefon!

| ionutk9 a răspuns (pentru Alin_6165):

Nu-l speria mai mult decat e necesar, si sa stii ca nu ii cunosc cazul eu am raspuns fix la intrebare

| CristiPalidu explică:

rolling on the floor
Deci un om care nici nu stia ca a fost declarat martor este supus la atatea lucruri?

| Alin_6165 a răspuns (pentru ionutk9):

Tocmai ca eu nu incerc sa-l sperii ci sa-l linistesc oferindu-i ideea ca nu trebuie decat sa mearga pana la politie ASTA DECAT DACA VREA si sa depuna o marturie...nu trebuie sa se gandeasca la judecatori, avocati si interogatorii.happy

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pana la proces mai este. In primul rand te vei prezenta la politie si vei da o declaratie privind ceea ce stii in legatura cu furtul telefonului. Va trebui sa spui adevarul, numai adevarul si tot adevarul. Daca se va ajunge la proces vei depune si acolo ca martor, de regula judecatorul te intreaba doar daca iti mentii declaratia data la politie. Mai pot pune intrebari, pentru anumite detalii, procurorul si avocatul faptasului si va trebui sa raspunzi la aceste intrebari. Numai bine!

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!

În primul rând trebuie să ştii că va trebui să răspunzi adevărat la întrebările care îţi vor fi adresate, deoarece înainte de asta va trebui să repeţi după judecător/judecătoare: "Jur că voi spune adevărul şi nu voi ascunde nimic din ceea ce ştiu. Aşa să-mi ajute mie Dumnezeu!".
Mărturiile false sunt pedepsite aşa că tot ce trebuie să faci e să zici adevărul şi totul va fi bine.
Succes!