Putini oameni pot schimba asta. Accepta asta! Nu traim intr-o lume perfecta!
N-ai sa vezi.suntem in usa? oricum este bataie de joc.ei sunt cei mai penali, fura mil. de euro, ce sa mai cumpere cabine de vot electronice, computerizate? astia angajeaza hackeri sa ne dea in cap!
NOname sunt de acord cu tine! Si oamenii batrani care vor sa voteze trebuie sa stea ore in sir pentru a completa o hartie! Nu este corect deloc!
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.Ca la noi la nimeni.
Ar trebui ca toti oamenii ce nu au votat pana la 21 sa fie lasati sa voteze.
Votul electronic nu stiu cat ar fi de eficient, ar fi bun doar pentru tineri, ca ceilalti nu prea sunt multi cu tehnologia.
Cred ca te referi la cei din afara tarii!
Da, am vazut si eu acel cozi. Sunt muti romani care vor sa voteze si putine sectii de votare arondate.In plus ar fi acele formulare care trebuiau compleate de votanti care evident iau timp.
Dar pentru cei afati in tara, de ce? Nu au timp pana la ora 21 sa-si exercite dreptul la vot? Din experintele din anii trecuti am vazut ca multi se ingramadesc spre sfarsitul orelor de votare si apoi tipa in gura mare ca nu sunt lasati sa voteze. pana acum ce au facut?
Da, sunt de acord cu votul prin corespondenta sau electronic doar pentru romanii din strainatate, ar mai usor pentru toata lumea.
In rest votul clasic ar cel mai potrivit, mai ales ca nu toata lumea e familarizata cu alt tip de vot.
Mie de exemplu nu mi-a luat mai mult de 10 minute sa votez.Cu tot cu drumul pana la sectia de votare si predarea stampilei.
Angycut, tu nu te-ai uitat la ştiri? (eu astăzi am făcut o excepţie, curioasă fiind de cum se vor desfăşura lucrurile)
Sunt cozi kilometrice prin toată ţara, poate cu unele excepţii.
Vor fi zeci de mii de români, atât în ţară, cât şi în afară, care nu vor apuca să voteze. Nemaivorbind de cei care au fi vrut, dar din diverse motive nu au putut să ajungă la secţiile de votare.
Da,m-am uitat!(chiar acum se dezbate la realitatea)
O mai buna organizare, marirea sectilor de votare poate ar rezolva probema
Se stie ca fideli votanti sunt persoanele de varsta a III -a.Crezi ca au habar de votul electonic?
In rest propunerea ta este buna, s-a vorbit de asta de-a lungul zilei.Ar fi un atu pentru toata lumea...
Este vorba de adăugarea posibilităţii şi unui vot electronic şi prin corespondenţă pe lângă cel clasic; deci atehnologicii nu ar fi afectaţi. În schimb, mai toată lumea ar putea să voteze şi ar putea să o facă cu un efort mai mic, fără complicaţii majore.
Eu știam de la început că Ponta și Iohannis ajung în turul doi, nici n-a fost nevoie să votez. Avea cineva dubii?
Normal ca as fi de acord cu introducerea unui sistem de vot electronic. Ar fi multi idioti (mai ales stafiditi) care n-ar mai fi in stare sa voteze.
Sa ne uitam doar la rezultatele voturilor online de la ziarul Gandul.
Dar mai intai sa ne asiguram ca Romania ajunge tara lucrului bine facut ca sa putem apuca si un asemenea sistem de vot.
Chiar, rezultatele chestionarelor online, la care nu au participat analfabeţii şi pupătorii de moaşte, sunt proporţionale cu IQ-ul şi educaţia oamenilor care le-au completat. Ponta în ele ieşea printre primii din coadă. Dar cum în România e proşti, da' mulţi şi a reuşit să păcălească mai toţi pensionarii, în alegerile live a ajuns primul din faţă. Oricum, cred că va fi răsturnat măcar în turul al doilea, să putem spera şi la România nehandicapată, inclusiv cu un sistem de vot modern şi bine organizat, să nu se chinuie lumea prin cozi şi drumuri pentru a putea exercita un drept elementar - cel de a alege, de a-şi angaja un preşedinte - o procedură de câteva secunde, asta în mod normal.
Săracii oameni prin străinătate şi acum stau la cozi.
Parcă cineva intenţionat încearcă să-i descurajeze, să nu mai vină şi în 16 noiembrie la vot.
Parerea mea este ca votul electronic poate fi fraudat mult mai usor decat cel clasic cu prezenta la sectia de votare.Nu cred ca un astfel de sistem este viabil pentru un popor ingrat cum este cel roman.
Hai sa fim seriosi, multi dorm pe ei si s-au dus sa voteze la ora 8. Era prezenta de 20% pe la pranz, sectiile s-au deschis la 7. Cine voia sa voteze putea, restul sunt balarii si lenesi care au preferat sa stea pe net si s-au trezit la ora 8 ca n-au votat.
Cu votul electronic sunt de acord, dar nu de pe internet, iar cu votul prin corespondenta absolut nu. In tarile civilizate votul electronic se realizeaza cu ajutorul unor aparate nu pe internet, deci mersul intr-o cabina de vot e oricum necesar.
Romanii din diaspora nici n-ar trebui sa aiba dreptul la vot. Dupa ce ca au plecat ca niste dezertori si ca niste mercenari ce sunt in timp ce noi restul care am ramas facem frigul, foamea si suntem furati la greu, mai au si dreptul sa decida cine sa fie presedinte aici. Partea interesanta e ca nu ei trebuie sa-l suporte, ci noi astia restul fraierilor care am ramas... Cu alte cuvinte capsunarii, maslinarii si zidarii (ca astia sunt romanii care predomina in diaspora) voteaza si noi suferim de pe urma votului lor (ca pe ei ii doare-n kuur, doar sunt plecati si se supun altor legi). Data trecuta romanii din diaspora l-au ales pe Basescu pentru al II-lea mandat, ei au facut diferenta. Iar noi bineinteles ca a trebuit sa-l suportam.
Eşti nedrept şi răutăcios gratuit - vorbesc frustrările din tine -, iar ceea ce faci se numeşte "discriminare".
Nu au plecat de prea mult bine. Majoritatea au familii aici, trimit bani în România (menţinând situaţia economică a ţării pe linia de plutire) şi dacă li s-ar oferi posibilitatea (un loc de muncă din care se poate trăi), s-ar întoarce oricând acasă.
Dreptul la vot este dreptul tuturor cetăţenilor (cu unele excepţii), iar românii de afară par chiar mai interesaţi ca lucrurile să se schimbe şi pun mare preţ pe dreptul său de a alege, pe rolul său în viaţa politică a României (majoritatea votează cu Iohannis, că pe ei nu i-au prostit Antena3, propaganda mincinos-murdar-psd-istă şi pomenile electorale; tocmai de aia organizatorii alegerilor - guvernul României, pe care stă acum caracatiţa roşie - au şi încercat să-i saboteze).
''Majoritatea au familii aici, trimit bani în România (menţinând situaţia economică a ţării pe linia de plutire)''
Cum? Crescand inflatia? Astia nu-s bani produsi in Romania ca rezultat a unor locuri de munca create aici si nici nu sunt impozitati de catre statul roman. Banii astia sunt bani gri, niciodata banii gri nu vor sustine o economie decat eventual artificial. Banii astia ne dau doar impresia ca suntem ceea ce de fapt nu suntem, sunt foarte inselatori.
Nu ma intereseaza cu cine voteaza romanii din diaspora dar din bun simt pentru noi astialalti nu ar trebui sa fie legal sa poata vota. In fond, ei nici macar nu au de unde sa stie ce se intampla cu adevarat in tara asta, voteaza o poveste frumos prezentata de niste televiziuni straine subiective, voteaza in necunostiinta de cauza si ca sa se afle in treaba. Partea mai proasta este ca votul lor ne-a daunat noua in trecut si nu pot sa sper decat ca nu se va mai repeta povestea urata din 2009 niciodata.
Este interesant cum numesti tu Guvernul Romaniei caracatita rosie (ceea ce este adevarat) dar omiti ca de fapt ACL si PSD sunt frati din aceeasi mama
Eşti prea obtuz şi fixat pe prejudecăţile tale.
În era internetului trebuie să fii prost rău, ca să nu te poţi informa. Iar românii de afară, îţi place sau nu, au şi ei aceleaşi drepturi.
Nu-s obtuz, sunt unghi reflex.
In era internetului, iti trebuie si putin creier ca sa distingi binele de rau sau asa zisul bine de rau. Uneori binele si raul se intalnesc impreuna la sprit in timp ce tu crezi ca se lupta cu sabiile
Asta a fost clar un aranjament de-al PSD-ului. Au redus numarul de sectii de votare ca sa iasa ghici cine. Se stie ca romanii din strainatate sunt contra lui Poanta si ai lui.
Tu eşti cu teoriile conspiraţiei trase de păr, eu sunt cu realitatea.
- https://www.facebook.com/video.php?v=872895419417953
- http://www.tpu.ro/......-votul-si/
Realitatea.net sau care realitate? Ca in realitatea noastra ACL-ul s-a nascut din FSN. E o ruda un pic mai indepartata dar face parte din clan. Pardon, voiam sa zic familie
Nu stiu daca iti amintesti dar in 2009 era un vot la 13 secunde in diaspora. Atunci de ce n-ai mai facut caz? Acum poate ca s-au lenevit baietii.
Dacă nu ai nimic util de spus, vezi-ţi, te rog, de treabă.
Ba am avut, doar ca te-ai facut ca s-a schimbat vremea. O sa repet, nu-i nicio problema.
1 vot la 13 secunde nu este omeneste posibil!