Cred ca ar trebui pusa in evidenta o neintelegere cind se pun in opozitie mijoace tehnice clasice (formulare, posta, telefon - ultimele doua vechi de un secol dar in continuare nefolosite de administratia româna anacronica) si cele "moderne".
Trec peste faptul ca exista virstnici de peste 80 de ani care practica datingul pe internet sau virstnici de peste 90 care scriu bloguri.
Revenind, o administratie inteligenta, pragmatica si binevoitoare introduce mijloacele moderne ca alternativa, pastrindu-le pe cele clasice din respect pentru cei care le prefera.
Tehnic, nu vad absolut nicio problema.
In privinta celor din tara care nu merg la timp la vot, pentru bunul mers ar trebui acceptat un adevar vechi ca lumea e lenesa.
Daca administratia ar manifesta o deschidere pentru solutii de-a gata din alte tari, s-ar putea fara probleme aplica votul anticipat in localuri destinate si amenajate (minim) ca atare. In Suedia se poate vota cu o luna inainte la biblioteci.
Inca odata, administratia româneasca ocoleste cu consecventa aplicarea miljoacelor moderne tehnice. O face din cauza nivelului scazut de pregatire si a mentalitatii autoritatii arogante al carei inamic este cetateanul. Dar mai ales, pentru ca modernizarile aduc dupa ele pierderea unor privilegii, venituri necuvenite, a posibilitatii de a tine sub control populatia pentru a o face santajabila si buna de plata. Vechea poveste.
În 2009 a fost posibil. De când cu introducerea formularelor (care mai şi lipseau cu desăvârşire pe alocuri, în special în străinătate şi printre studenţi, care era evident că în marea sa majoritate nu vor vota cu Ponta) - deci birocraţie în plus - normal că nu mai este posibil. Trebuia cel puţin triplat numărul secţiilor de votare şi cabinelor de vot. Organizare proastă, voit proastă.
Am sa te rog sa nu-mi insulti inteligenta, ca nu m-am nascut ieri. Cum sa fie posibl un vot la 13 secunde? Nici n-ai timp sa citesti buletinul de vot complet in 13 secunde.
„Cum? Crescand inflatia? Astia nu-s bani produsi in Romania ca rezultat a unor locuri de munca create aici si nici nu sunt impozitati de catre statul roman. Banii astia sunt bani gri, niciodata banii gri nu vor sustine o economie decat eventual artificial. Banii astia ne dau doar impresia ca suntem ceea ce de fapt nu suntem, sunt foarte inselatori."
Dat economy understanding. Wow... Just... wow.
Fals--- romanii din diaspora se informeaza si sunt foarte interesati de cele ce se-ntampla in Romania!
In iunie-august 2012, ma aflam in Canada si apoi in SUA, in perioada in care guvernul Ponta publicase rapid in MO o ordonanta de urgenta prin care se retrage Curtii Constitutionale abilitatea de a controla constitutionalitatea hotararilor Parlamentului si modifica procedura de suspendare a presedintelui.Le-am auzit discutiile, le-am simtit indignarea! Asa am inteles ca pentru ei Romania inseamna ACASA iar tara de rezidenta doar o gazda.
p.s. Daca nu stii, canalele TV romanesti pot fi receptionate, contra cost, atat in Canada cat si in SUA.
Degeaba imi dai replici in engleza ca stii tot la fel de multe despre economie cate stie si badea Vasile care merge cu oile la pascut. Doar ca ala nu incearca sa para ceea ce nu este si anume inteligent.
''p.s. Daca nu stii, canalele TV romanesti pot fi receptionate, contra cost, atat in Canada cat si in SUA. ''
Asa e, adevaratul izvor de iluminare, canalele romanesti
Eu sunt de parere ca singura metoda reala de a te informa este sa traiesti pe pielea ta (am repetat-o in nenumarate randuri) ori ei fiind in SUA si Canada iernile sunt probabil mai calduroase acolo Sa vina o iarna aici sa faca frigul si dupa aia sa fie indignati. Indignarea lor imi inspira falsitate si ipocrizie precum si prostie si dezinformare. Sunt exact ca politicienii care vorbesc cu burta plina, niste lasi si niste dezertori.
Va rog sa va dezvoltati ideea. Asa cum vad eu, se pare ca propunerea dumneavoastra se loveste de o problema tehnica, "Votul universal". Reproduc o definitie a acestuia (daca aveti una mai buna, va invit sa o dati):
"Votul universal sau sufragiul universal este unul din principiile de bază ale democrației, care constă în aceea că dă posibilitatea fiecărui cetățean adult și cu discernământ de a-și exercita activ și pasiv dreptul de vot".
Ca sa-i impiedicati pe romanii din diaspora sa voteze trebuie sa le retrageti cetatenia.
Explicati cum se poate face asta. In caz contrar, inseamna ca vorbiti numai ca sa va aflati in treaba. Daca as fi rautacios, as observa ca riscati sa va pierdeti dreptul de vot tocmai dumneavoastra:
Din conditia "adult și cu discernământ" presupun ca pe prima o indepliniti. Comentariul dumneavoastra de mai sus pune sub semnul intrebarii pe a doua.
P.S. Nu am drept de vot, asa ca nu-mi fac lobby.
Incearca sa reproduci o cautare a mea in alta parte, ia vezi, reusesti?
Multumesc pentru sugestie, dar prefer sa ma opresc aici.
Chiar insist sa faci pasi fiindca nu am marunt. Ia vezi, poate ai mai mult noroc la alta masa.
Tinind seama de modul in care iti fomulezi recomandarea iti dau dreptate.
Bine; mai zi-mi mai multe despre inflație și despre ticăloșii din diaspora, că văd că le cunoști.
Schimbă-ți username-ul, nu te reprezintă.
Stii macar ce este inflatia si cand apare ea? Ca este nevoie sa stii lucrurile astea de baza ca eu sa pot sa-ti explic de ce banii fara acoperire si neimpozitabili aduc inflatia... Daca nu stii, mai bine du-te la oi si nu ma mai contrazice/ironiza fara sa cunosti nimic despre fenomenul economic, ca te faci de ras. Nu esti nimic altceva decat un bagator in seama, asemenea individului de mai sus. Aveti doua lucuri in comun : amandoi va credeti destepti si niciunu nu sunteti.
Tu pari că știi câte ceva, dar știi doar pe sfert. Îți recomand să lecturezi puțină economie liberală, să mai contrabalansezi informația și interpretările. Poate atunci o să înțelegi mai multe și despre inflație. Începe cu „Economia într-o lecție", a lui Hazlit, care e un fel de ABC; apoi îi poți lua pe Mises, cu „Economia în 7 lecții", Hayek etc. Când termini, continuăm discuția.
Ponta nici nu s-a atins de scaunul prezidenţial şi deja e huiduit mai ceva ca deştepţii ăialalţi, hoţii deghizaţi în preşedinţi de până acum.
Oricât de antipatic mi-ar fi, nu-i doresc nenorocul să câştige alegerile. Altfel oamenii neproşti şi nevânduţi îl vor mânca de viu.
https://www.facebook.com/......616040227/
Ba, se poate daca alti au facut-o inseamna ca o putem facem si noi, trebuie sa numai fim asa cinici, si o sa se schimbe ceva
Priveste partea buna, de ciuda ca au fost supusi unui asemenea tratament din partea lui poanta, cei din afara o sa voteze impotriva lui, si se pare ca o sa fie mai multi.
Imi imaginez numai frustrarea celor, care dupa ce au petrecut ore la cozi kilometrice, ajunsi in sfarsit in fata camerei de votare, se trezesc cu usa inchisa in nas pe motiv ca a trecut de ora noua.
E halucinant ce se intampla.
Si chestia asta cu "accepti asa cum este" e o mare tampenie, nu trebuie sa accepti, trebuie sa sesizezi si sa incerci sa schimbi ceva. Pana la urma asa are loc progresul, vezi ce e gresit si apoi corectezi.
Corect.
Uite reacţia românilor la fenomenul "Ponta":
https://www.facebook.com/video.php?v=754966317884100
https://www.facebook.com/video.php?v=827042404006934
Uite cum şi-au bătut joc de oameni:
http://youtu.be/cwTXRunirTQ
Dar chiar dacă Ponta a reuşit să mai fure câteva procente în primul tur (privând pe mulţi studenţi şi oameni educaţi de afară de dreptul lor), pentru al doilea tur a reuşit să-i unească şi să-i mobilizezi pe români împotriva sa. A creat condiţiile necesare pentru o revoluţie, picând, practic, în groapa, pe care a săpat-o altora.
Bravo lui! Românii chiar aveau nevoie de un inamic comun, ca să se unească şi să spună "stop!".
"VOTEAZĂ INTELIGENT şi învaţă-i şi pe cei de-acasă să facă la fel şi să nu se mai lase ademeniţi cu nimicuri şi pomeni electorale!"
https://www.facebook.com/....../photo.php
Stiu, traiasca facebook-ul. Cica, cei din diaspora au facut scandal de fiţă, ca pana acum n-au facut asa ceva chiar daca situatia a fost la fel. Apropo, e cam off topic, dar apropo de fb, ciiiica, iar, dupa "profilul votantilor", de fapt cei tineri si cei cu studii superioare au fost majoritari, iar daca poanta a fost cel mai votat, ei l-au votat. http://www.tolo.ro/2014/11/03/falimentului-dispretului-pentru-prosti/ Nenea asta, Tolontan, observ ca e super prost, desi cei care au votat cu Macovei sunt printre cei din gasca cealalta, printre care si eu >:) http://www.ires.com.ro/......_tur-1.pdf 71% din 1000, sa zicem, e mai putin decat 33% din 100.000, sa zicem, pentru asta si altii la fel de inteligenti, e mai mult. "Acest rezultat insuportabil pentru dreapta nu e generat de România slab educată și bătrînă, ci și de România cu studii și tînără, de vreme ce 71% dintre votanții cu studii superioare au venit la vot, spre deosebire de doar 33% dintre cei cu studii primare! E un procent normal peste tot în lume, să terminăm cu miturile false că "proștii" decid soarta țării."
Nici nu cred că a afirmat cineva, nu eu cel puţin, că Ponta a fost votat exclusiv de bătrâni şi de cei slab educaţi. S-au luat în calcul şi spălaţii pe creier (de antene, fluturaşi de propagandă, etc.), naivii şi greii de cap din naştere (cu câte facultăţi, masterate şi doctorate (de tip Ponta) vor ei, irelevant).
Însă predominant Ponta a fost votat de pensionari, pe care i-a păcălit că este singura lor salvare şi i-a ademenit cu tot felul de promisiuni, de nostalgicii după comunism, de psd-iştii, de amăgiţii de primari şi preoţi şi de oamenii de la ţară, care pentru o pungă de pufuleţi sau un kil de ceva "gratis" l-ar vota şi pe dracu.
Cum ar putea un om raţional, neîndoctrinat (în stilul psd-ist), nemasochist şi necumpărat să îl voteze de bună voie pe Ponta în următoarele condiţii?
http://justitieoarba.com/......tor-ponta/