| SaveTheNature a întrebat:

Pe ce criterii voteaza romanii?
Mai oameni buni. Oare ce e atat de greu de inteles? ca atunci cand un presedinte,nu isi face exemplar treaba,trebuie dat jos.

Si daca,presupunand ca urmatorul presedinte,nu isi face treaba,este suficient ca un numar foarte mare de oameni sa iasa in strada,pentru ca si acesta sa fie demis.

De ce va multumiti cu un presedinte mediocru?
De ce va asteptati ca un presedinte sa faca ceva pentru voi,atata timp cat opamenii nu ies in strada?
Daca oameniii sunt mediocri,si se multumesc cu putin,si presedintele le da putin.
Polonia dragii mei,a avut o crestere economica foarte buna pe tot parcursul crizei.
Si nu mai are rost sa enumar tarile scandinave, Slovenia,cehia etc etc.
Mai copii, francezii l-au demis pe Sarcozi, desi si-a facut datoria.
Romanii se multumesc cu un presedinte mediocru.
Romanii isi merita soarta, sincer. Le este teama de ce se va intampla dupa caderea lui Basescuy,pentru ca nu au incredere in fortele proprii.
Daca romanii nu se salveaza singuri, cum au imresia ca vor fi salvati de un presedinte mediocru, care nu a facut nimic in 8 ani.
Sincer, sunt plecat de 7 ani.Si imi pare bine daca iese Basescu din nou presedinte. Asa, am de cine sa rad cand ma uit la tv. De saracia romanilor!
Am o intrebare.
Nu-i asa ca nu vreti sa plecati vreodata din Romania pentru ca totul merge brici datorita lui Basescu?

19 răspunsuri:
| ClaudiuARG a răspuns:

Basescu a facut multe pentru tara si nu ca as fi PDL-ist ci pentru ca el a facut ceva pentru tara noastra daca ajunge un PNL-ist sau PSD-ist la conducere ne-am dus tara de rapa, basescu merita sasi termine mandatul si sa vina altu care poate sai continue munca si sa faca si mai mult bine decat a facut basescu

| M25M a răspuns:

Din pacate ai dreptate cam in tot ce zici, problema este ca generalizezi. Nu toti gandesc la fel in ceea ce priveste simpatia pentru Basescu. Sunt multi care arata o antipatie clara, vadita, dar problema este ca nu suntem educati in ceea ce priveste politicul. Ne speriem la orice amenintare, vorba ta, ne este teama de orice tampenia aberata pe la tv de catre un lider politic care "prevede" catastrofe daca vom vota pe candidatul X. Spre exemplu, uitate cum s-au panicat si agitat toti sustinatorii lui Basescu, cand acesta a afirmat ca se da "o lovitura de stat". Romanu' cu toate ca habar nu are ce inseamna aceasta notiune, ce desmneaza sfera ei de actiune, a pus botu' si ii tremura picioarele. Daca s-ar documenta putin ar vedea ca este o ineptie. In fine...
E bine ca esti plecat din Romania dar nu e bine sa razi de saracia romanilor, ca mai sunt si altii care sufera fara sa fi fost vina lor, sunt si altii care sunt victime colaterale.

| SaveTheNature explică (pentru ClaudiuARG):

Situatia adevarata din Romania.
Eu sunt in Marea Britanie, si castig 1800 de lire pe luna (aproximativ 100 de milioane de lei).
In timp ce un bun prieten de-al meu lucreaza in Romania - contabil la METRO. si castiga 8 milioane.
Acu mi-a nascut sotia, child beniefit 80 de lire pe saptamana.
Si vara trecuta mi-am cumparat in Romania mult pamant agricol -foarte ieftin. (pentu ca si colegii mei englezi cumpara pamanturi in Romania, ca e aproape moca. Foarte convenabil.
Cu salariul de pe 5 luni am reusit sa-mi iau 4 hectare( 40.000 de metri patrati)
SA imi pot infiinta o mare livada de nuci,pentru ca sunt la mare cautare si foarte foarte scumpe pe aici.
Si in general totul e ok.
Am uitat sa spun ca in septembrie am ales sa merg in suedia in vacanta.
Am si programe romanesti. Sa nu crezi ca am uitat Romania. Ma uit in fiecare zi la tv,mai ales sa vad cum se plang romanii cat de greu o duc ei in tara,cat de mari sunt taxele,ca trebuie sa dea mita prin spitale, ca pica multi la bac, ca tigani,ca bla bla,ca hoti,taxe auto, coruptie, cum ieseau ei in strada in ianuarie si-i batea jandarmii cu bastoanele. Multe tare, multe multe. Chiar ma distrez. Si multe alte plangeri.
Romanii chiar isi merita soarta sincer.Sa se zvarcoleasca in chinuri, toti!

| Wøodenpints a răspuns:

Cine ştie să se descurce, se descurcă şi aici, nu fuge în afară unde totul e mai uşor.

| WR104 a răspuns:

Hai Base.

regis
| regis a răspuns (pentru ClaudiuARG):

Spui ca Basescu a facut ceva pentru tara noastra. Te rog da-mi trei exemple concrete, dar nu povesti gen "a trecut tara prin criza".

| clauss a răspuns (pentru SaveTheNature):

vezi, ar trebui sa i multumesti lui base ca esti in anglia si datorita lui au plecat multi, daca se ofereau locuri de munca si stateai in tara pe cateva milioane nu l injurai? partea buna e ca ne a facut sa ne descurcam printre straini, ne a maturizat si experienta asta se va intoarce inapoi in tara noastra, chiar tu ai zis ca iti vei deschide o afacere si cu tine vor mai veni si niste englezi...nu a facut decat sa indeparteze niste copii mamosi, asa cum suntem noi, de sanul romaniei...nu e vina lu base ca se iau spagi in spitale, in politie si multe altele, asa suntem noi, pana nu luam ceva nu suntem romani, de la noi pleaca totul, lipsa de educatie si principiul,, lasa ca face altu,, apropo lumea nu mai iese in strada acum, a vazut ca nu i baga nimeni in seama si alege varianta plecarii din tara.

| Hombre a răspuns (pentru ClaudiuARG):

Bai cand spui ca Basescu a facut ceva pentru tara spune si ce, macar un singur, nu mai bate campii aiurea ca PNL si PSD va sterge Romania de pe harta, pai acum nu e guvern USL si tara e in rapa? Cati ani ma chistocule?

| FurtunaDiesel a răspuns:

Decembrie `89 la revolutie sunt ucisi peste 1100 de romani
In restul europei de est comunismul dispare fara macel,
Ion Iliescu ia puterea fara alegeri
Asasinii raman nepedepsiti.
Dispar fabricile si uzinele Romaniei, dispar irigatiile
Mai `90 Ion Iliescu este ales presedinte cu `85% din voturi dupa interceptari telefonice Cotroceni-Moscova;
La scurt timp Romania este in razboi civil, mineriada din iunie, se moare din nou.
Iliescu le multumeste minerilor, asasinii raman nepedepsiti.
Ion Iliescu castiga inca doua mandate de presedinte, apoi devine puterea din spatele tronului PSD,
Creaturile epocii Iliescu pun mana pe banii tarii, rup mass media de realitatea, rup politica de creier.
Tara se goleste de oameni, peste 3 milioane de oameni emigreaza, natalitatea se prabuseste,
2007 Romania este cea mai mizera tara din Uniunea Europeana!

Răspuns utilizator avertizat
| ClaudiuARG a răspuns (pentru PoneiuNostruPoneiuVostru):

Prietene, pana sa ajunga Basescu la conducere au fost doar PSD-isti( Ilierscu) mana dreapta a lui Ceausescu, ce au facut PSD-isti pentru tara asta? iti zic eu au furat cat au putut, nu Ilierscu ne-a facut o fata frumoasa a Romaniei ci Basescu, de ce n-ai sarit PDL-isti sal scoata pe Ilierscu pentru ca sunt corecti, si ar trebui sa te uiti in trecut cate a facut basescu ca daca nu taia pensiile si salariile ajungem ca Grecia si dupa aia tot cu gura pe el sareati, ar trebui sa vedeti ce a facut el pentru tara atat cat a putut in rest PSD e un partid comunist invata la istorie asta prietene

| ClaudiuARG a răspuns (pentru regis):

Criza daca nu observi e in toata lumea nu numai in tara noastra, 1 nea bagat in UE, 2 nea scapat de un dezastru ca puteam sa ajungem ca Grecia, si 3 de ce oameni lau ales a 2 a oara pentru ca isi face bine treaba

regis

1. Calendarul aderarii la UE a fost stabilit pe vremea lui Nastase, singurul merit al lui Basescu este ca s-a nimerit sa fie el presedinte la 1 ianuarie 2007, avand un singur obiectiv pe acest plan: intrarea in Schengen. Rezultatul il stii.
2. Te-am atentionat sa nu spui de criza. Criza a fost si in Bulgaria si totusi bulgarii ne-au depasit, desi erau sub noi in 2006. Eu mi-as fi dorit sa nici nu ma raportez la Bulgaria, ci la tarile spre care tindem. O realizare ar fi fost daca Romania era astazi in situatia Poloniei, care a profitat de criza, inregistrand crestere economica tocmai pentru ca au aplicat masuri anticriza, nu reforme prin taiere. Faptul ca ne-au depasit pana si bulgarii ramane insa un dezastru si chiar daca situatia Greciei este groaznica in acest moment, situatia grecilor nu este deloc atat de sumbra ca cea a romanilor, care in mare proportie traiesc sub pragul de saracie. Deci trecutul prin criza ramane o poveste, de fapt un cosmar, din care nici macar nu am iesit inca.
3. Oamenii l-au ales a doua oara si l-au demis recent, in numar mult mai mare decat l-au ales. Tocmai pentru ca a facut orice, numai treaba pentru care l-au ales romanii nu si-a facut-o. Si sa nu uitam ca a fost reales intr-o perioada in care insista ca Romania nu va fi afectata de criza, ca nu vom imprumuta bani de la FMI, ca nu se vor taia pensiile si salariile, ca salariile profesorilor se vor dubla RETROACTIV, TVA-ul nu va creste etc.
Revenind, sunt convins ca ti-ai dat seama cat de greu este sa gasesti realizari concrete ale regimului Basescu, tocmai pentru ca ni s-a impuiat capul cu generalitati nemasurabile: reforma statului, independenta justitiei, trecerea prin criza, asumarea politicilor de austeritate (asta ma face mereu sa rad), reforma in educatie, reforma in sanatate samd. Nu am auzit nimic de genul "s-au atras X miliarde de euro investitii in domeniul Y", "s-au construit X autostrazi", "venitul pe cap de locuitor a crescut de la X la Y", "leul a castigat X procente in fata valutelor din zona", "s-au deschis X spitale noi", "cresterea TVA a adus X miliarde de euro in plus la buget", "taierea salariilor a redus deficitul bugetar de la X procente la Y procente" etc. Nimic din ce se poate exprima in cifre nu s-a realizat, nimic nu s-a exprimat matematic, totul se reduce la literatura. Ba chiar literatura pentru copii, as adauga eu...

Si tu vrei sa spui ca PSD-isti vor face ceva? uite in ce nea bagat acum ei pe noi, EURO creste, benzina se scumpeste, ce spunea antonescu ca nu-i pasa de UE, UE nea taiat din fonduri, pupati in fund USL pentru mizeriile pe care le fac, vorbesti de polonia, polonia a scapat de Comunism prin 80 si ceva daca imi aduc aminte, ceausescu a omorat cei mai destepti oameni din Romania, e normal ca polonia sa fie avansata dar ceausescu a distrus tara asa cum vrea sa faca antonescu si veti vedea ca se va ajunge la chestii mai grave suferiti acum din cauza lor si nu din cauza lui basescu nul pup in fund pe el dar parerea mea este ca el a facut bine ce a facut si nu uita prietene a castigat acum alegerile si astia tot anuleaza votul poporului

regis

Eu nu cred nimic. Tu ai afirmat ca BAsescu a facut multe pentru tara si eram curios la ce te referi.
Polonia nu a trecut prin criza pentru ca a facut revolutia in 80 si ceva (ca si noi de altfel), ci pentru ca a avut un GUVERN in aceasta perioada si nu o gasca de hoti, cum am avut noi.

Aici iti dau dreptate avem multi hoti in tara, dar uite ce ne fac acum cum ne fac sa suferim pentru ca ei se cearta pentru putere, in nici o tara n-am auzit ca vrea sal dea jos pe presedinte bun sau rau cum e el trebuie lasat sasi termine mandatul si asa UE ne vede prost ca pe ultima tara din europa

regis

Da, in nici o tara democratica nu se intampla asta, pentru ca intr-o tara democratica un presedinte ajuns intr-o asemenea situatie demisioneaza. Este suficient sa ne gandim la celebrul caz Nixon care a demisionat doar pentru ca numele unui om din anturajul sau aparea intr-o agenda a celor direct implicati, in timp ce la noi presedintele ameninta si santajeaza pe fata atat opozitia cat si institutiile statului, iar publicarea stenogramelor unor convorbiri private ale opozantilor, fie ei politicieni, ziaristi, persoane mai mult sau mai putin publice, a devenit un lucru banal, care nici macar nu mai trezeste uimirea cuiva.
Revenind la problemele actuale, USL detine majoritatea in Parlament, a castigat de departe localele, in timp ce Basescu a obtinut un scor rusinos "candidand" de unul singur. Deci toata tevatura prin care trecem s-ar rezolva prin simpla demisie a unui om, insa acesta tine cu dintii de functie.

Decat sa ajunga PSD-isti la putere pentru ca a declarat 40 000 romani morti ca sa ia ei voturile ma impusc, astia vor sa aduca comunismul in tara noastra, cate demisi in randul ministrilor, oameni fara carte, hotii mincinosi, mai bine basescu sa ramana la putere

regis

Stai usor, ca o dai in gard. Voturile mortilor si a tuturor celorlalti care nu s-au putut prezenta la vot din motive obiective (cum este decesul) si le insuseste tocmai Basescu, nu PSD-istii. Dar pana la urma e dreptul tau sa il vrei pe Base si sa speri ca va face in urmatorii doi ani ce nu a facut in ultimii 6. Sau in ultimii vreo 30 de ani, de cand sub o forma sau alta este la putere.

Întrebări similare