| Nick95 a întrebat:

Pe luna ianuarie am lucrat 180 ore, dar pe fluturaș sun pontat cu 160...Brutul a fost de 2831 lei, iar netul de 1641 lei.Țin sa menționez ca, pe contract sunt angajat la 8 ore (lucrez 12/24-12/48). Ce pot face în situația aceasta? Unde sa merg? Sa depun plângere sau nu?

7 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

In primul rand ia legatura cu cei de la Resurse unde lucrezi si sa verifice apoi daca nu se solutioneaza poti sa apelezi la Itm

| Nick95 explică (pentru aditimus):

Cei de la resurse mi-au spus ca nu ei au făcut pontajul și ca nu au cu ce sa ma ajute, iar cel care face pontajul e omul ăla cu: "nu îți convine, poti sa pleci...".

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi si discuta cu seful tau, nu sarii direct la plangere ca nu rezolvi nimic.
Fii pregatit cu pontajul facut de tin si adu-le dovezi, ca-i posibil sa fii alocat diferit orele, sau sa fii omis din greseala.
Nu sarii la concluzii, inainte sa verifici cu seful tau si cei de la contabilitate.

| aditimus a răspuns (pentru Nick95):

Atunci nu mai fa suplimentare sau daca are nevoie vreodata de tine cel care te ponteaza nu il mai servesti.
Cat despre cele 2 zile pierdute daca nu ai dovezi concrete nu prea ai ce face, daca a uitat ar fi trebuit macar sa iti dea 2 zile liber sa compenseze

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ia legatura cu patronul sau directorul si daca nu se rezolva la ITM. Trebuie, insa, sa ai dovezi. Inregistreaza-l pe porcul ala care a facut pontajul!

| Nick95 explică (pentru aditimus):

Exista grafic, proces verbal, buletinul postului, dar dacă orele nu există în pontaj nu am cum sa ma aștept la recuperare...

| aditimus a răspuns (pentru Nick95):

Daca exista dovezi atunci apeleaza la Itm cu siguranta o sa primeasca o vizita pontatorul si o sanctiune.