| SingleForOne a întrebat:

Pentru a depune cereri de racordare la rețeaua electrică sau rețeaua de gaze sau rețeaua de apă, în numele altcuiva, printr-un formular de mandat, este acceptabil să fie persoană fizică ca mandatar sau este necesar persoană juridică?

Sunt alte documente sau lucruri de considerat, eu ca reprezentat legal (mandatar), pe lângă acel formular, în procesul de racordare?

Ca persoana fizica aș putea percepe un comision sau ceva pentru întregul proces de racordare, în numele altcuiva? Sau mai bine fac gratuit, pentru a nu da de consecințe grave, dpdv legal?

Și dacă ar fi posibil, acesta trebuie să fie facturat normal către "client", eu ca fiind persoană juridică? Dar dacă sunt persoană fizică, cum pot să facturez? și impozabil către stat, chiar dacă nu depășesc cele 12 salarii minime anual?

De fapt, nici nu știu dacă este un astfel de servicii (de exemplu, explicat printr-un cod Caen). Mă gândeam să ajut oameni să le facă tot procesul mai simplu pentru ei, în baza unei sume modice. Cunoașteți firme care fac astfel de servicii, și cam cât costă?

6 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Sunt firme care intermediază diverse servicii : constituire / administrare firme sau PFA-uri, domiciliere de firme *( sediu ) preluare -administrare corespondenta, secretariat sau alte servicii de reprezentare!
Pentru oameni FOARTE ocupați asemenea servicii sunt de ajutor!
Un artist, avocat sau medic care este " cocoșat " de munca ar plăti pe cineva sa-l scutească de umblatura & nervi & birocrație!
Dar dacă faci asta ca profesie nu ca ceva ocazional îți trebuie firma!

| SingleForOne explică (pentru MistarGoGu):

Dar dacă fac doar așa, ocazional, inclusiv acestor oameni foarte ocupați sau societăți sau care nu știu? Spun "ocazional" pentru a nu face promisiuni și să nu le onorez, conform formularului de mandat. Dacă pot și am timp, da; dacă nu, atunci nu.

Bula
| Bula a răspuns:

Pentru racordare de curent si sau gaze este nevoie de proiect autorizat.
Daca nu ai autorizatie de proiectare in acest sens, atunci ai dreptul doar sa plimbi hartiile la registratura.

| SingleForOne explică (pentru Bula):

Da, este ok și așa, doar cu hârtiile. Asta știam deja...dar nu răspunde la curiozitățile mele.

Bula
| Bula a răspuns (pentru SingleForOne):

Firmele de specialitate se ocupa de astfel de autorizatii.
Proprietarul merge la ei si semneaza contractul de comanda.
Reprezentantul firmei mege la fata locului pentru constatare, face proiectul si depune la firma de furnizare, in numele proprietarului.
La nevoie, firma si executa lucrarile necesare, pana la punctul de racordare.
Racordarea la retea face furnizorul.

Tu, ca imputernicit (notarial), ai putea doar sa mergi cu actul de proprietate (extras CF) da semnezi comanda.
Este doar un singur drum, la care tariful poate fi doar tariful tau orar + cheltuieli de deplasare.

| SingleForOne explică (pentru Bula):

Singura firmă de care ar fi vorba, este firma care face măsoară proprietatea (agenția topograf, mă gândesc), cu care clientul interacționează. Pe urmă, agenția îi pregătește documentele, iar clientul mi le dă mie, și eu am grijă de restul procesului de racordare (interacțiunea cu distribuitorul și furnizorul de energie sau gaze). Până acum, așa am înțeles.