| SingleForOne a întrebat:

Pentru a vinde pe shopify, printify, amazon, eMAG, etc, trebuie să devin persoană juridică sau nu este o obligație și pot continua ca persoana fizica?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti vinde si ca persoana fizica, atata timp cat sunt vanzari sporadice, fara caracter de continuitate.
Daca vrei sa te ocupi de comercializare atunci este bine sa infiintezi o firma, cel mai bine un SRL.

| SingleForOne explică (pentru Ioandelasal):

Tot nu mă ajută în cazul acelor platforme, dacă am nevoie sa fiu persoană juridică sau nu, adică SRL, dacă folosesc platforma altora...

| Ioandelasal a răspuns (pentru SingleForOne):

Indiferent ca vinzi pe o platforma sau vinzi direct situatia este aceeasi, respectiv ai vanzari sporadice sau de continuitate, ca un comerciant.

| MihaelaDart a răspuns:

Poti sa fi persoana fizica autorizata, sa ai casa de marcat, daca se intampla ceva cu un produs, trebuie cumva sa ai dovezi ca ai vandut produsul x. A fi persoana fizica, vinzi la negru. Oricine cumpara de la tine trebuie sa tai chitanta ori factura per ceea ce vinzi.

| catalin09023 a răspuns:

Salut,

Da. Pentru eMag, shopify (aici e discutabil), amazon, printify este necesar sa fii persoana juridica/ persoana fizica autorizata.

Daca tu vinzi la negru (Indiferent de platforma chiar si printr-un magazin online facut de tine) e infractiune. Nu te juca! Daca un client anunta ANPC-ul, politia sunt probleme.

Iar in cazul in care vrei sa-ti deschizi un magazin online (! in legalitate - altcumva nu recomand) este mult mai util sa ai propriul magazin, nu pe platforme.
Un magazin online e usor de facut, cumperi un host, un domeniu descarci un template si rezolvi problema - macar stii ca e al tau si nu te "incurci" cu diverse platforme.

In concluzie: Da, unele platforme cer autorizare. Shopify, din cate stiu, nu. Dar daca tu vinzi fara autorizatie, e riscul tau si viitorul tau distrus prin dosare penale si chemari la tribunal cu despagubiri.

Întrebări similare